Brexit 50p myydään 400 punnan hintaan 9 miljoonalla vaihtoehdolla - mutta kuinka paljon ne todella ovat arvoltaan?

Royal Mint

Horoskooppi Huomenna

Brexit 50p myydään 400 punnan hintaan 9 miljoonalla vaihtoehdolla - mutta kuinka paljon ne todella ovat arvoltaan?

Kolikot pääsivät yleisön käsiin tammikuussa 2020(Kuva: PA)



Kiinnostuksen nousu Royal Mintin viisikymmentä penniä olevaan Brexit-kappaleeseen on johtanut siihen, että useat ovat vaihtaneet käsiä satojen puntien edestä verkossa-vaikka asiantuntijat varoittavat, että se ei itse asiassa ole harvinaista.



Rauhan vauraus ja ystävyys kaikkien kansakuntien kanssa 50p tuli liikkeeseen tammikuussa 2020, jolloin Yhdistynyt kuningaskunta eroaa Euroopan unionista.



Noin 4,5 miljoonaa vapautettiin sen jälkeen, kun hallitus käynnisti siirtymäkauden viime vuonna - yli 9 miljoonaa on nyt ihmisten taskuissa, Royal Mint sanoi.

Kolikoissa on kursiivilla sanat 'Rauhan vauraus ja ystävyys kaikkien kansakuntien kanssa'.

Kuitenkin vuoden kuluttua kolikot listataan selvästi yli nimellisarvon markkinapaikan eBayssa.



mansaaren tt kuolemia

21. helmikuuta, yksi kolikko vaihtoi käsiä 400 puntaa huolimatta kilpailijoiden listauksista, jotka myivät noin 20 puntaa.

Kolikoissa on kursiivilla sanat 'Rauhan vauraus ja ystävyys kaikkien kansakuntien kanssa' (Kuva: PA)



Myynti jätti jopa kolikkoasiantuntijat hämmentyneeksi 9 miljoonan lyöntinumeronsa vuoksi.

ChangeCheckerin harvinaisten kolikoiden asiantuntija Alexandra Fiddons sanoi, että kolikko ei ole erityisen harvinainen.

'Vaikka Brexit 50p ei ole erityisen harvinainen, ei ole kiistä tämän kolikon teeman suosiota', hän sanoi.

'50p: tä kiusattiin pitkään ennen Yhdistyneen kuningaskunnan virallista eroamista Euroopan unionista ja kun se julkaistiin virallisesti liikkeeseen, ihmiset olivat innokkaita nappaamaan ne omiin kokoelmiinsa.

joshua v fury treffit

'Tämä kolikko merkitsee uskomattoman merkittävää hetkeä Britannian historiassa, ja on mahdollista, että ihmiset, jotka eivät yleensä ole kiinnostuneita harrastuksesta, ovat saattaneet houkutella turvaamaan tämän 50p: n tapahtuman muistoksi ikuisesti.' '

Harvinaisista 50 sekuntia on tullut viime vuosina villitys, kun Peter Rabbit -versiot myyvät satoja verkossa (Kuva: Sunday Mercury)

Puhuessaan Brexit -kolikon 400 punnan arvosta hän sanoi: '' On tärkeää muistaa, että vain koska kolikko on listattu korkealla hinnalla, se ei aina tarkoita, että myynti todella toteutuu. ''

Kun Siddons kysyi, mikä tekee kolikosta harvinaisen, Siddons lisäsi: ”Joskus näemme, että kolikoiden hinnat ovat selvästi niiden nimellisarvoa korkeampia jälkimarkkinoilla.

pieniä hopeapulloja lattialla

`` Joskus tämä johtuu alhaisista lyöntimääristä, mikä tarkoittaa, että ihmisillä on vähemmän keräilykolikoita, mutta se voi myös johtua teeman suosiosta. ''

Royal Mintin tiedottaja kertoi The NEWSAM -vaatimuksen saattaneen laukaista siirtymäkauden yhden vuoden vuosipäivästä.

Kuuluisa Kew Gardens -painos on edelleen halutuin kolikko liikkeessä, ja sen lyöntimäärä on vain 210 000, rahapaja sanoi

Kuuluisa Kew Gardens -painos on edelleen halutuin kolikko liikkeessä, ja sen lyöntimäärä on vain 210 000 (Kuva: PA)

'Kolikoiden keräily on edelleen suosittu harrastus Isossa -Britanniassa, ja ihmiset nauttivat suuresti siitä, että he löytävät erikoissuunnitelmia.

'' Koska Yhdistyneen kuningaskunnan päätös lähteä EU: sta on historiallisesti merkittävä, odotamme, että monet ihmiset, jotka kohtaavat Brexit 50p: n muutoksessaan, lisäävät sen kokoelmaansa tai säilyttävät sen perheensä muistona. ''

sharon osbourne kasvojen kohotus

Rahapaja sanoi, että on useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa kolikon arvoon jälkimarkkinoilla.

'' Kolikko on lopulta sen arvoinen, mitä keräilijä on valmis maksamaan siitä, mutta on otettava huomioon joitakin tekijöitä, ennen kuin sitoudut hintoihin jälkimarkkinoilla.

'Tämä voi sisältää kolikon kunnon, sen suunnittelun, lyöntimäärän ja sen, mistä se on tehty.

'Jos ostat kolikon jälkimarkkinoilta, suosittelemme ensin tutkimaan asiaa, ja The Royal Mintin verkkosivustolla on paljon hyödyllisiä resursseja, joiden avulla keräilijät maksavat oikeudenmukaisen hinnan.'

Luuletko istuvasi omaisuuden päällä? Katso oppaamme harvinaisia ​​50p kolikoita ja arvokasta rahaa täällä .

Robert knox Harry potter

Lue lisää

Arvokasta rahaa - mitä katsoa
24 eniten haluttua 1 £ kolikkoa Arvokkaimmat 5 euron setelit Uusi 10 euron seteli Harvinaiset 2 £ kolikot

Minulla on yksi näistä kolikoista - myydäänkö se omaisuudesta?

Ei välttämättä. Vaikka jokin kolikoista ilmestyisi muutokseen ja päätät listata sen verkossa, sen ei taata myyvän samaan hintaan.

Jos luulet, että sinulla on arvokas kolikko, on parasta pyytää Royal Mintia tarkistamaan, että se on aito.

Vaikka se ei pysty kertomaan, kuinka arvokas se on, se voi antaa sinulle kirjeen aitouden vahvistamiseksi.

Nämä ovat kolikoita, joita kuninkaallinen rahapaja sanoo olevan harvinaisimpia liikkeessä - niiden lyöntimäärän vuoksi .

Katso Myös: