Hippi crack: Mikä on typpioksidi ja kuinka vaarallinen naurukaasu on?

Uk News

Horoskooppi Huomenna

Säiliöt sisältävät typpioksidia, joka tunnetaan yleisesti nimellä 'naurava kaasu'(Kuva: Universal Images Group Editorial)



Typpioksidin tai naurakaasun virkistyskäyttö on lisääntymässä, kun yhä useammat ihmiset käyttävät huumeita väärin yrittäessään päästä korkealle.



Ihmiset hengittävät kaasua - joka tunnetaan myös nimellä 'hippi halkeama' - ilmapalloista tai metallisäiliöistä euforisen, kipua lievittävän vaikutuksen vuoksi.



Mutta mikä tämä lääke on ja onko se vaarallinen - tai jopa laillinen - on edelleen mysteeri monille.

Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää typpioksidista:

Mikä on typpioksidi?

Kaasua käytetään kaikkialla maailmassa anestesiana, ja Maailman terveysjärjestö pitää sitä 'välttämättömänä lääkkeenä'.



joey essex stephanie pratt

'Naurava kaasu' voi aiheuttaa hallusinaatioita (Kuva: Getty Images Europe)

Typpioksidia voidaan käyttää myös moottoreissa, jotta ne toimisivat tehokkaammin. Se tunnetaan yleisesti nimellä 'NOS', ja sitä suosittivat Fast and Furious -elokuvasarja ja videopelit, kuten Need for Speed.



Kun sitä käytetään virkistyslääkkeenä, typpioksiduuliin viitataan yleisesti useilla muilla nimillä, mukaan lukien naurakaasu, whippits, hippi crack ja laturit. Typpioksidin hengittämistä kutsutaan usein ilmapallojen tekemiseksi.

Mitä se tekee?

Typpioksidin hengittämisellä voi olla euforinen vaikutus ihmiseen, mikä auttaa häntä tuntemaan olonsa rentoutuneeksi.

Siksi hammaslääkärit käyttävät sitä lievittämään kipua kevyesti, mutta se voi myös aiheuttaa aistiharhoja.

Lääkkeen tarkkaa kemiallista vaikutusta ei vieläkään tunneta selvästi, mutta se on masennuslääke, mikä tarkoittaa, että se hidastaa aivojasi ja siten kehosi reaktioita.

mitä Jay Mcguiness näki?

Tunnottomuuden ja rentoutumisen lisäksi se usein jättää käyttäjän kyvyttömäksi ajattelemaan suoraan, aiheuttaen naurun kouristuksia, josta nimi naurua.

Se voi myös aiheuttaa aistiharhoja joillekin ihmisille, kun taas toisille se voi aiheuttaa äkillisen ja välittömän päänsäryn.

Onko naurava kaasu vaarallista?

Kuten kaikki kemikaalit, jotka vaikuttavat kehoon, typpioksidi voi olla haitallista.

Vaikka sillä olisi vain 'toivotut vaikutukset', se, että hän ei pysty ajattelemaan suoraan, voi aiheuttaa paljon ongelmia, koska käyttäjä voi toimia vaarallisesti tai holtittomasti ja vaarantaa itsensä tai muut.

Lääke voi olla jopa hengenvaarallinen, jos henkilö kokee hapenpuutteen.

peter kayn kiertueen päivämäärät 2016

Nämä säiliöt ovat roskittaneet Lontoon katuja viime vuosina (Kuva: Getty Images Europe)

Tämä tapahtuu, kun kaikki happi syrjäyttää typpioksidi. Tämän riski kasvaa, jos sekä suu että nenä peitetään muovipussissa, joka hengittää sen sisään.

Raskaat nauravakaasun käyttäjät voivat kärsiä myös B12 -vitamiinin puutteesta tai anemiasta.

Vakavat B12 -puutteet aiheuttavat hermovaurioita, erityisesti raajoissa, ja voivat heikentää immuunijärjestelmääsi ja hidastaa uusien valkosolujen muodostumista.

Myös pyörtymisen vaara on lääkkeen ottamisen aikana.

kuningatar Elizabeth ii -silta

Typpioksidin riskit lisääntyvät, jos myös alkoholia käytetään. Jotkut kaasunvalmistajat lisäävät rikkidioksidia, myrkyllistä kaasua, estääkseen ihmisiä hengittämästä kaasua korkealle.

Onko & hippi crack & apos; koukuttava?

Voi olla mahdollista tulla fyysisesti riippuvaiseksi typpioksidista.

Talk to Frank, huumeiden hätänumero hyväntekeväisyysjärjestö, sanoo, että vaikka todisteet riippuvuudesta eivät ole vielä selviä, jotkut raportit viittaavat siihen, että ihmiset voivat himoita kaasua.

Onko se laillista?

Typpioksidi on laajalti käytetty kaasu teollisuudessa ja lääketieteessä, mikä saa jotkut ihmiset ajattelemaan sen olevan laillista.

Näin oli, kunnes psykoaktiivisia aineita koskeva laki tuli voimaan vuonna 2016, minkä vuoksi typpioksidin toimittaminen tai tuonti ihmisravinnoksi oli laitonta.

Lisäksi, kuten monet muutkin huumeet, myös typpioksidin vaikutuksen alaisena ajaminen on rikos, jos voidaan osoittaa, että se on heikentänyt ajamista.

Lue lisää

Viimeisimmät terveysuutiset
Tutkijat tuottavat hiiriä kahdesta naaraseläimestä Huumetesti tarvitsee vain sormenjäljen Makeutusaineet lisäävät diabeteksen riskiä Ihmiset juovat omaa virtsaansa

Katso Myös: