Commonwealth Games Pride House pyrkii hyödyntämään Tom Daleyn 'hämmästyttävää lausuntoa'

Yleisurheilu

Horoskooppi Huomenna

Tom Daleyn historiallinen sisäänkäynti Kansainyhteisön pelit Avajaisia ​​käytetään keskusteluun osallistuvien maiden LGBT+-yhteisön tasa-arvon parantamisesta.



The olympia- mitalivoittaja sukeltaja kantoi Queen's Batonin Birminghamin Alexander Stadiumille rinnalla kuusi LGBT+-aktivistia ja urheilijaa heiluttamassa jättimäisiä Progress Pride -lippuja . Ja Pride House Birmingham seuraa Daleyn esimerkkiä auttaakseen inspiroimaan muutosta 35 Kansainyhteisön maassa, joissa on edelleen LGBT-vastaisia ​​lakeja.



Birminghamin Gay Villagen sydämessä sijaitseva Pride House tarjoaa turvallisen tilan LGBT+-yhteisön jäsenille, jotka vierailevat alueella kisoissa, sekä isännöi tapahtumien näytöksiä ja johtavien LGBT+-aktivistien ja urheilijoiden koulutuskeskusteluja. Birmingham Pride House on myös ensimmäinen, joka on läsnä urheilijoiden kylissä, minkä yhteisjärjestäjä Jon Holmes uskoo olevan ratkaisevan tärkeä aloitettaessa keskusteluja LGBT+-yhteisön tilanteen parantamisesta koko Kansainyhteisössä.



'Se on vain niin tärkeä projekti Kansainyhteisön pelit on keskeinen tapahtuma näiden keskustelujen pitämiselle. Yritämme puhua maana vastuusta siitä, että asetimme kaikki nämä rikoslain ja LGBT-vastaiset lait näille maille, kun kolonisoimme ne', hän kertoi NEWSAM Sportille.

'Tuntuu siltä, ​​että meillä on vastuu johtaa keskustelua. Meidän ei voida odottaa painostavan hallituksia muuttamaan lakejaan, mutta haluamme tehdä yhteistyötä aktivistien kanssa paikan päällä ja tukea heitä heidän pyrkimyksissään, koska muutoksen on tulevat sisältä.

'Se on vieläkin tärkeämpää Covid-rajoitusten vuoksi, joita olemme edelleen noudattaneet siinä mielessä, että meillä on protokollat ​​ja urheilijat yrittävät pitää itsensä turvassa. Meidän on nyt oltava realistisia ja tiedettävä, että monet LGBT+-urheilijat eivät tee sitä. saada tilaisuus välttämättä tulla tänne parlamenttiin.



  Tom Daley osallistui avajaisiin seitsemän LGBT+-aktivistia ja Progress Pride -lippuja kantavan urheilijan edessä.
Tom Daley osallistui avajaisiin seitsemän LGBT+-aktivistia ja Progress Pride -lippuja kantavan urheilijan edessä. ( Kuva: AFP Getty Imagesin kautta)

'Joten, jotta voimme olla läsnä urheilijakylissä, saada pop-up telttoja ja hauskoja aktiviteetteja siellä, on tärkeää olla läsnä ja että vapaaehtoisemme ovat yhteydessä urheilijoihin, valmentajiin ja tukihenkilökuntaan ja kertovat heille. että olemme täällä heitä varten missä tahansa muodossa tai muodossa he tarvitsevat sitä.'

Pride Housen ja Stonewallin suurlähettiläs Amazin LeThi on samaa mieltä siitä, että läsnäolo Urheilijakylässä on ratkaisevan tärkeää asenteiden muuttamisessa. Vietnamilainen kehonrakentaja moitti 'hirvittäviä' LGBT+:n vastaisia ​​lakeja, jotka olivat voimassa yli puolessa kilpailevista maista, kun hän vaati muutosta.



'Tämä Pride House on niin historiallinen, koska se on ensimmäistä kertaa myös Urheilijakylässä, joten se on vain niin näkyvä liittolaisten osallistumisena, mutta myös keskusteluna siitä, että olet aito itsesi urheilussa ja pysty puolustamaan monimuotoisuutta ja sisällyttäminen', LeThi kertoi NEWSAM Sportille.

'Ajattelen, mitä Tom Daley teki tuolla lausunnolla pride-lippujen kanssa ja tämän keskustelun 35 maasta [joilla on LGBT+:n vastaiset lait]. Yhdeksässä [maailmassa] on kuolemanrangaistus, se on kauhistuttavaa.

'Iso-Britannian ihmisten on vaikea ajatella, että joissakin kilpailevissa maissa voit kivittää kuoliaaksi tai saada elinkautisen vankeusrangaistuksen tai 100 raipaniskua. .

'Ja mitä Pride House tarkoittaa niin monien Commonwealth-urheilijoiden näkyvyyden kannalta, jotka ovat tulleet kilpailemaan Birminghamissa, jotka ovat kaapissa, jotka eivät koskaan voi tulla ulos, mutta kuinka paljon Pride House merkitsee heille, että heillä on peili. kuva heidän tarinastaan ​​heijastuu heihin.'

  Jon Holmes (ensimmäinen oikealla) kolmen muun Pride House Birminghamin jäsenen kanssa's organising committee
Jon Holmes (ensimmäinen oikealla) kolmen muun Pride House Birminghamin järjestelytoimikunnan jäsenen kanssa ( Kuva: Nick Hynan)

Holmes oli läsnä Alexander Stadiumilla avajaisissa viime torstaina. Ja hän ylisti Daleya siitä, että hän korosti niiden aktivistien ja urheilijoiden työtä, jotka kantoivat ylpeyden lippuja takanaan.

'Se oli todella voimakas hetki. Jason Jones, yksi aktivisteista, oli täällä Pride Housessa ja puhuimme siitä aiemmin. Oli todella mukava hetki, jolloin Tom oli hyvin tietoinen siitä, että kamerat olivat hänen päällä, kun hän törmäsi stadionille', Holmes lisäsi.

viiden tähden hotelli James

'Hän kääntyi tarkoituksella takaisin ja ohjasi, antoi käsieleen osoittaakseen, että itse asiassa olemme täällä näitä aktivisteja varten, näitä ihmisiä, joilla on ylpeys edistymisen liput, katsokaamme heitä ja symboliikkaa, jolla juhlimme LGBT-yhteisöjä tällä urheiluareenalla. yli miljardi ihmistä katsoi avajaisseremoniaa.

'Jason sanoi itse, että hän on saanut niin paljon viestejä ihmisiltä Trinidadissa ja Karibialla ihmisiltä, ​​jotka ovat uskomattoman liikuttuneita nähdessään sen tällaisessa näyttelytilaisuudessa. Maailman katseet olivat Birminghamissa ja Tomissa, ja nuo aktivistit varmistivat, että olemme mukana.'

LeThi lisäsi ylistyksensä Daleylle hänen lausunnostaan ​​avajaisseremoniassa ja toivoo, että se voi olla ampuma-ase keskusteluissa, joiden on tapahduttava. Hän arvosteli myös tekopyhyyttä odottaa urheilijoiden kilpailevan korkeimmalla tasolla huolimatta siitä, että heidän oli pakko piilottaa todellinen henkilöllisyytensä.

'Kyse on perinnöstä, jonka haluamme jättää jälkeensä ei vain Birminghamille ja Isolle-Britannialle, vaan Kansainyhteisön kisojen perinnölle, jotta voimme käydä tämän keskustelun. Aloitamme sen tällä hämmästyttävällä lausunnolla avajaisseremoniassa', hän sanoi.

  Amazin LeThi (keskellä) on yksi Pride House Birminghamista's athlete ambassadors
Amazin LeThi (keskellä) on yksi Pride House Birminghamin urheilijalähettiläistä ( Kuva: Nick Hynan)

'Ja alkaa saada nämä maat mukaan tasa-arvon tärkeyteen. Jotkut heidän kansalaisistaan ​​eivät voi olla oma itsensä, mutta kilpailevat silti kullasta maastasi. Toisaalta me juhlimme sinua, mutta toisaalta he myös vainoaa sinua.

'Pride Housesta tulee se muistutus maille, että nämä ovat myös teidän kansalaisianne, he voittavat teille mitaleja, he puolustavat maatasi, ja heitä tulee myös kohdella kunnioittavasti ilman väkivallan tai syrjinnän pelkoa.

'Kun se on yhtäkkiä edessäsi ja joku yhteisöstä puhuu Pride Housesta, tarinastaan, matkastaan, mutta myös urheilijana, se resonoi, hän on aivan kuten sinä. Meidän on avattava tämä dialogi. ottaa liitto mukaan toimintaan.'

Napsauta tästä lukeaksesi lisää Pride House Birminghamista

Katso Myös: