Diabeteksen varoitusmerkit silmissäsi ja kuinka ehkäistä näkövaurioita

Terveys

Horoskooppi Huomenna

Miljoonat eri puolilla Britanniaa ovat diabetes , joka vaikuttaa meihin monin eri tavoin - ja silmämme ovat erityisen huolestuttavia.



Yhä yleisempi sairaus on pohjimmiltaan elimistön kyvyttömyys hajottaa glukoositasoja, jolloin ihmisen verensokeri nousee liian korkeaksi.



Ja on yllättävän paljon tapoja, joilla tämä voi johtaa silmäongelmiin.



Sellaisena silmäasiantuntija Tohtori Shane Kannarr, johtava lääketieteellinen arvioija , on vastannut joihinkin yleisiin kysymyksiin diabeettisten silmäongelmien merkeistä ja oireista sekä toimenpiteistä, joilla voit lieventää näköisi kohdistuvia riskejä.

Haluatko saada viimeisimmät terveysuutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa NEWSAM Health -uutiskirje

K: Muuta kuin ruokavalio ja liikunta , mitä muuta voin tehdä alentaakseni verensokeria ja auttaakseni silmiäni?

  1. Saamaan tarpeeksi nukkua on monenlaisia ​​terveyshyötyjä , mukaan lukien verensokeritason ylläpitäminen. Unenpuute vähentää kasvuhormonien vapautumista ja lisää kortisolitasoja. Molemmilla on merkittävä rooli verensokerin hallinnassa. Varmista, että saat laadukasta unta joka yö ja pyri nukkumaan vähintään seitsemän tai kahdeksan tuntia yössä.
  2. Voit myös yrittää juoda runsaasti vettä pitääksesi verensokerisi alhaisena. Nesteytys auttaa munuaisiasi poistamaan ylimääräisen sokerin virtsan kautta ja vähentämään diabeteksen riskiä.
  3. Yllättäen stressi voi vaikuttaa verensokeritasosi. Stressin hallinta harjoituksen tai rentoutumismenetelmien, kuten joogan, sekä mindfulnessin avulla voi auttaa sinua säätelemään verensokeritasoja.

K: Miksi korkea verensokeri vaikuttaa ihmisen silmiin?

Korkea verensokeri voi muuttaa verkkokalvon verisuonia tai aiheuttaa turvotusta silmiemme kudoksiin, mikä auttaa meitä näkemään ja aiheuttaa näön hämärtymistä. Korkea verensokeri voi myös muuttaa linssimme muotoa, ja jos se jätetään hoitamatta, se voi johtaa ongelmiin, kuten kaihiin, glaukoomaan ja retinopatiaan.



jessica rakkaussaari ex rannalla

K: Onko totta, että diabeettisella silmäsairaudella ei ole oireita ennen kuin se on edennyt merkittävälle tasolle?

Mitä aikaisemmin diabeettinen silmäsairaus diagnosoidaan, sitä parempi on visuaalinen lopputulos.

Tavoitteena on löytää muutokset ennen kuin vauriot ovat peruuttamattomia. Näön hämärtyminen on ensimmäinen ja tärkein varoitusmerkki, ja sitä voidaan hoitaa. Valitettavasti useimmilla diabeettisilla silmäsairauksilla ei ole oireita, ennen kuin se on edennyt merkittävälle tasolle.



Siksi vuotuiset kattavat näöntarkastukset ovat niin tärkeitä. Jos se on saatu kiinni, näkösi palautuminen täysin normaaliksi voi kestää jopa kolme kuukautta. Ilman hoitoa se voi johtaa näön menetykseen. Itse asiassa diabetes on pääasiallinen sokeuden syy 20–74-vuotiailla aikuisilla.

  Nainen lähdössä juoksemaan
Stressin hallinta harjoituksen tai rentoutumismenetelmien, kuten joogan, sekä mindfulnessin avulla voi auttaa sinua säätelemään verensokeritasoja. ( Kuva: Getty Images)

K: Mitä diabetes voi todella tehdä silmille?

Diabeteksen silmien tuhoutuminen johtuu siitä, että elimistö ei tuota tai käytä tehokkaasti insuliinia, haiman erittämää hormonia. Insuliini ja sen ulos pumppaava haima prosessoivat ja kuljettavat verensokeria ruoasta kehosi soluihin.

Kun se toimii sujuvasti, verensokeri toimii pääenergianlähteenä. Mutta jos sinulla on korkea verensokeri, glukoosi pysyy verenkierrossasi sen sijaan, että se saavuttaisi solusi. Tämä prosessi voi johtaa näön menetykseen ja lopulta sokeuteen.

Diabetes on sairaus, joka vaikuttaa pieniin verisuoniin; liiallinen verensokeri vahingoittaa kehon pienimpiä verisuonia ja heikentää verenkiertoa. Tämä nälkää kudosten ravinnon kapillaareja ja johtaa verisuonten vuotamiseen, turvotukseen ja hapenpuutteeseen.

miljoonien eurojen lottotulokset

Nestevuodot voivat myös muuttaa silmän linssin muotoa ja kokoa aiheuttaen kaihia. Nämä vuodot voivat myös vahingoittaa verkkokalvoa, silmän takaosaa, jossa visuaalisia kuvia muodostuu. Diabetes voi aiheuttaa verenvuotoa ja ylimääräistä nestettä verkkokalvossa, mikä voi vaikuttaa vakavasti näkökykyymme.

K: Mitkä ovat diabetekseen viittaavat neljä pääoiretta?

Silmistä löytyvät neljä pääoiretta, jotka voivat havaita, että sinulla on diabetes

  • näön hämärtyminen tai vääristynyt näkö
  • tummat täplät näkössäsi (kellukkeet)
  • valon välähdyksiä
  • 'reikiä' visiossasi

K: Onko olemassa muita epätavallisia varhaisvaroitusmerkkejä, jotka henkilön on oltava tietoinen?

Saatat huomata päänsäryt , silmäsärkyä tai -kipua, vetiset silmät, näön hämärtyminen, valokehät valojen ympärillä ja näön menetys.

Jos huomaat kärsiväsi yhdestä tai useammasta näistä varoitusmerkeistä, on parasta ottaa yhteyttä näönhuollon ammattilaiseen, jotta voit havaita ongelmat ajoissa ja aloittaa hoidon.

Jälleen kerran varmistaakseen diabeettisen silmäsairauden parhaan lopputuloksen ja varhaisen hoidon, vuosittaiset kattavat silmätutkimukset näönhuollon ammattilaisen kanssa ovat tärkeitä.

Useimmilla sairauksilla ei ole oireita alkuvaiheessa. Jos hoito tapahtuu alkuvaiheessa, visuaaliset tulokset ovat positiivisimpia ja hoito voi olla potilaalle raskasta.

derek conway laskun

Suurimmalla osalla diabetespotilaista ei ole visuaalisia oireita. He voivat kokea näön hämärtymistä tai aaltoilevaa tai näön puuttumista tajuamatta, että nämä ovat vakavia. Vuosittaiset näöntarkastukset voivat pelastaa näkösi havaitsemalla nämä sairaudet ajoissa, ennen kuin ne aiheuttavat pitkäaikaista, peruuttamatonta näönmenetystä tai sokeutta.

Ei mikä tahansa visuaalinen koe käy; täydellinen kokonaisvaltainen näkötutkimus on tarpeen. Silmiä tulee laajentaa tippoilla pupillien avaamiseksi, mikä on ratkaisevan tärkeää, jotta lääkäri voi suorittaa perusteellisen verkkokalvotutkimuksen.

Katso Myös: