Keksikö Coca-Cola todella joulupukin puvun? Katsomme taaksepäin virvoitusjuomien joulumainoksia

Maailman Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Coca-Colan joulujulisteet yli 80 vuotta Katso galleria

Joulupukki ja joulu kulkevat käsi kädessä-toisaalta joulupukki pitää kädessään jääkylmää Coca-Cola-pulloa.



Jättimäinen brändi on enemmän tekemisissä punaisen suuren miehen kanssa kuin oletettavasti perinteinen jauhelihapiirakka ja lasillinen sherryä.



Mutta vaikka usein sanotaan, että hänen tavaramerkkinsä punainen puku johtuu yksinomaan virvoitusjuomien pitkään jatkuneesta mainoskampanjasta, monet historioitsijat uskovat, että värit ovat saaneet inspiraationsa Myran piispalta 4. vuosisadalta.



Coca-Colan joulu

Ho Ho Ho! Coca-Colan joulu 1937 juliste (Kuva: Pitopalvelut)

Hänellä oli maine salaisista lahjoista, kuten kolikoiden asettamisesta niiden jättämiin kenkiin, ja hänestä tuli malli joulupukille

Yhteistyö Coca -Colan kanssa ei kuitenkaan ole juurikaan vahingoittanut linkkiä punaiseen pukuun - ja brändi kiistää olevansa yksin vastuussa Saint Nickin pukeutumisesta.



jess impiazzi rakkaussaari

'Ennen kuin Coca -Cola Joulupukki edes luotiin, St Nick oli esiintynyt lukuisissa kuvituksissa ja kirjallisissa kuvauksissa punaisella takilla', sen sivusto lukee.

tom morris kotitarjoukset
Coca-Colan joulu

Rad mies: Joulupukki viettää jonkin aikaa kanien kanssa vuonna 1956 (Kuva: Pitopalvelut)



'On kuitenkin totta, että Coca -Cola -mainonnalla oli suuri rooli muotoillessaan hauskaa, pyöreää luonnetta, jonka tunnemme ja rakastamme tänään.'

Vuonna 1931 ruotsalais-amerikkalainen taiteilija Haddon Sundblom sai tehtäväkseen maalata joulupukki yrityksen joulumainoksille.

Ennen tätä häntä oli kuvattu monin eri tavoin historian aikana: pitkä ja laiha; lyhyt ja elfin; erottuva ja älyllinen; jopa suorastaan ​​pelottavaa.

Coca-Colan joulu

Alkuperäinen: Coca-Colan ensimmäinen joulujuliste vuodelta 1931 (Kuva: Pitopalvelut)

Coca-Cola lisää: ”Sundblomin Coca-Colaa varten tekemät maalaukset vahvistivat Joulupukin lämpimänä, onnellisena hahmona, jolla oli ihmispiirteitä, kuten ruusunpunaiset posket, valkoinen parta, silmänräpäykset ja naurulinjat.

'Tämä isoisätyylinen Coca-Cola Joulupukki valloitti yleisön, ja kun mainoksemme levisivät maailmanlaajuisesti, käsitys Pohjoisnavan kuuluisimmasta asukkaasta muuttui ikuisesti.'

Nämä historialliset Coca-Colan joulumainokset osoittavat, kuinka vähän on muuttunut juhlamarkkinoinnin 80 vuoden aikana.

Coca-Colan joulu

Ei muutosta: Vuoden 1941 Coca-Cola -juliste (Kuva: Pitopalvelut)

Todistaessaan tietävänsä, milloin lomat ovat tulossa, megabrändi on asettanut joulupukin jatkuvasti julisteidensa ytimeen.

jamie laing hiustensiirto

Vuodesta 1931 lähtien pyöreä St Nick pitää lasillisen ikonista ponnahdusikkunaa, jossa on tunniste 'hattu pois' taukoon, joka virkistää.

Jopa 83 vuotta myöhemmin julistetta hallitsee hymyilevä joulupukki, jonka posket ovat hieman vähemmän ruusuisia.

kyselyn lataus

Luuletko, että Coca-Cola on vastuussa joulupukista? punainen puku?

Yli 500 ÄÄNETTÄ

JOOÄLÄ

Katso Myös: