Älä jää vaarallisen uuden Asda -huijauksen kimppuun WhatsAppissa

Whatsapp

Horoskooppi Huomenna

Älä mene lankaan - viesti saattaa tulla kumppanilta, mutta se ei ole todellinen tarjous(Kuva: James Andrews/NEWSAM.co.uk)



joululahjat hänelle 2016

Petokset lähettävät väärennettyjä Marks & Spencer-, Tesco- ja Asda -tositteita WhatsAppissa, Action Fraud on varoittanut.



Viestit näyttävät siltä, ​​että ne on lähetetty todelliselta yhteyshenkilöltä, mutta vastaanottajan nimi on väärennetty ja on suunniteltu huijaamaan sinua klikkaamaan URL -osoitetta lunastaaksesi väitetyn kupongin.



Kahdelle NEWSAM Money -tiimin jäsenelle on lähetetty sama viesti lukemalla: 'Hei, ASDA lahjoittaa 250 punnan ilmaisen kupongin juhliakseen 68 -vuotispäiväänsä, mene tänne hakemaan se ... Nauti ja kiitä minua myöhemmin!'

Jälleenmyyjä ei kuitenkaan anna 250 puntaa tositteita lainkaan. Ainoa näennäinen totuus on, että se on todellakin 68-vuotias.

Huijaus on kaksi varoittavaa merkkiä: huijaus on väärennös: oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheet ja jos kirjoitat manuaalisesti tarjouksessa mainitun oletetun URL-osoitteen (http://www.asda.com/mycoupon), huomaat, että sivua ei ole Asdassa.



Mutta Action Fraud varoittaa, jos napsautat URL -osoitetta, joka ohjaa tekaistulle verkkosivustolle, jonka tarkoituksena on huijata sinua luovuttamaan henkilökohtaisia ​​tietoja.

Vielä pahempaa on, että kun napsautat, huijarit voivat myös kerätä henkilökohtaisia ​​tietoja laitteeltasi asentamalla puhelimeesi evästeitä, jotka seuraavat sinua, tai lisäämällä selainlaajennuksia, joita voidaan käyttää mainosten näyttämiseen.



Huijaus käyttää hämmästyttävän samankaltaista sanamuotoa kuin joukko Facebook -huijauksia, jotka tarjosivat ihmisille ilmaisia ​​lentoja ja toisen supermarket -kuponkeihin.

Aiemmin tänä vuonna myös ActionFraud varoitti huijareita huijaavat WhatsAppin käyttäjiä lataamaan väärennetyn version WhatsApp Goldista, joka tartuttaa Android -laitteet haittaohjelmiin.

Lue lisää

Huijaukset, joita kannattaa varoa
& Apos; kiinni ylinopeudesta & apos; huijaus Tekstit, jotka näyttävät todellisilta EHIC- ja DVLA -huijarit 4 vaarallista WhatsApp -huijausta

Kuinka suojautua

Action Fraudilla on seuraavat vinkit WhatsApp -huijauksilta suojautumiseen:

mikä päivämäärä on black friday 2020
  • Asenna suojausohjelmisto laitteellesi ja pidä se ajan tasalla.
  • Älä koskaan napsauta ei -toivottuja linkkejä vastaanottamissasi viesteissä, vaikka ne näyttäisivät tulevan luotetulta yhteyshenkilöltä.
  • Seuraa WhatsAppin neuvo turvataksesi viestipalvelun käytön.

Jos haluat ilmoittaa petoksesta ja tietoverkkorikoksesta ja saada poliisin rikoksen viitenumeron, soita Action Fraud numeroon 0300 123 2040 tai käytä petosten raportointityökalu .

Lisää huijauksia katseltavaksi

Henkilötietojesi varastaminen voi olla hyvin tuskallista

Yhdistynyt kuningaskunta menetti 2 miljoonaa puntaa päivässä viime vuonna petosten vuoksi, virallisten Financial Fraud Action UK -lukujen mukaan.

Auta ihmisiä suojautumaan seuraavien vinkkien avulla: Action Fraud, Get Safe, NordVPN ja Norton Antivirus:

Kylmät puhelut

  • Älä oleta, että kuka tahansa, joka on soittanut puhelimeesi tai jättänyt sinulle vastaajaviestin, on se, mitä he sanovat olevansa.

    moottoripyöränäyttelyt UK 2014
  • Jos puhelu tai vastaaja tarjoaa sinulle sopimuksen, pyytää sinua suorittamaan maksun tai kirjautumaan verkkotilille, ole varovainen.

  • Jos soitat takaisin, yritä käyttää toista linjaa, koska jotkut huijarit pitävät linjan auki puolellaan huijatakseen sinua.

  • Jos olet epävarma, tarkista sen aitous kysymällä yritykseltä, jonka se väittää olevansa itse. Älä koskaan soita numeroihin tai seuraa epäilyttävissä sähköposteissa olevia linkkejä; etsi virallinen verkkosivusto tai asiakastuen numero erillisellä selaimella.

Hölmöjä verkkosivustoja

  • Suojaudu: Ennen kuin aloitat verkko-ostoksen, suojaa laite virustentorjuntaohjelmistolla tai palomuurilla. Tämä auttaa estämään ponnahdusikkunoita ja hakkereita.

    victoria baker harber instagramissa
  • Tarkista URL -osoite: Käytä vain suojattuja verkkosivustoja ostoksiin, älä koskaan osta mitään sivustolta, jolla ei ole https -osoitetta URL -osoitteen alussa, ja etsi myös lukitun riippulukon kuvake näytön alareunasta.

  • Onko sopimus liian hyvä ollakseen totta? Älä viehätä tuntemattomien yritysten tarjouksista, jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on sitä.

  • Tee ostoksia vain tuntemiesi ja luotettavien yritysten kanssa: varo vääriä verkkosivustoja. Voit todeta tarkistamalla verkkosivuston URL -osoitteen, sillä voi olla erilainen oikeinkirjoitus tai eri verkkotunnus, joka päättyy .net- tai .org -muotoon.

  • Osta kotoa käsin: Julkisten WiFi -yhteyspisteiden, kuten kahviloiden ja kirjastojen tarjoamien hotspot -paikkojen käyttäminen voi jättää sinut haavoittuvaiseksi. Jos se ei odota, kunnes tulet kotiin, käytä omaa 3G/4G -verkkoa.

Katso Myös: