Kuljettajat, jotka eivät tienneet voivansa saada rattijuopumuksen ilman rajan ylittymistä

Autot

Horoskooppi Huomenna

Tuhansia autoilijoita muistutetaan rattijuopumusta koskevista säännöistä ennen kiireistä joulubileiden aikaa.



Autoilijoita varoitetaan, että he voivat saada rattijuopumuksen - ilman että ne ylittävät lain salliman rajan.



Ja se voi johtaa jopa kolmen kuukauden vankeuteen, 2500 punnan sakkoon ja hylkäämiseen.



Suurin osa ratin takana päihtyneistä kuljettajista saa ajokortissaan DR40 -todistuskoodin, koska he ovat 'vastuussa ajoneuvosta alkoholin ollessa yli rajan'.

Mutta on olemassa toinenkin vakaumustyyppi - DR50 - mikä tarkoittaa, että voit silti saada syytteen ilman, että koskaan epäonnistut alkometrissä.

Tämä koskee sitä, että hän on ”vastuussa ajoneuvosta, kun se ei ole juomakelpoinen”.



Ja pidätysvirkailijan mielipide päättää, oletko kunnossa vai kelpaamaton ratin takana.

Voi olla houkuttelevaa erityisesti juhlakauden aikana, kun haluat nauttia nopean drinkin ystävien kanssa (Kuva: PA)



leigh anne pieni sekoitus

Maksun on korostanut brittiläinen Select Car Leasing -yritys, joka neuvoo Ison -Britannian autoilijoita noudattamaan nollatoleranssia.

'Erityisesti joulun aikaan voi olla houkuttelevaa nauttia drinkki ennen kotiinlähtöä', asiantuntija Mark Tongue selitti.

Mutta jos tämä juoma heikentää sinua millään tavalla, vaikka et ehkä ylittäisi laillista rajaa, saatat silti kohdata raskaita seurauksia.

Jos tunnet olosi huonoksi, alkoholi voi saada sinut liian uneliaaksi. Samaan aikaan jotkut antibiootit alkoholiin sekoitettuna voivat aiheuttaa pahoinvointia ja huimausta.

DR90 -tuomio - ”ajoneuvon hoitaminen huumausaineiden takia” - tarkoittaa myös 10 rangaistuspistettä ajokortissasi ja sakkoa jopa 2500 puntaa

Lue lisää

Parhaat rahatarinat
Morrisons myy pääsiäismunia hintaan 25 p Lomautuspäivä vahvistettu KFC avaa jälleen 100 myymälää toimitettavaksi Supermarkettien toimitusoikeudet selitetty

50 DR: n maksu tarkoittaa 10 pistettä lisenssistäsi ja mojova sakko. Neuvomme olisi juoda juomat kokonaan, jos tiedät, että aiot olla ratin takana, Tongue lisäsi.

Samanlainen vakaumus on olemassa myös huumeiden käytöstä.

DR90 -tuomio - ”ajoneuvon hoitaminen huumausaineiden takia” - tarkoittaa myös 10 rangaistuspistettä ajokortissasi ja sakkoa jopa 2500 puntaa.

DR50 tai DR90 pysyvät myös ajokortissasi neljä vuotta tuomion antamisesta.

Lisäksi 'ajoneuvon vastuu' ei välttämättä tarkoita sen ajamista. Jos olet auton sisällä ja sinulla on avaimet, sinua voidaan silti syyttää.

Ison -Britannian auto -asianajaja Emma Patterson, Patterson Law, sanoi, että DR50- ja DR90 -koodit ovat jäänne siitä vanhanaikaisesta tavasta, jolla poliisi havaitsi ja syytti ihmisiä - ilman, että heillä olisi erityistä lukua huumeista tai alkoholista.

Onko riski todella sen arvoista? (Kuva: Getty Images)

Mutta se on edelleen ajankohtainen nykyaikaisissa tuomioistuimissa, joita käytetään tyypillisesti laillisena 'suojana'.

Sinulla on useita mahdollisia rikoksia, joissa sinua voidaan syyttää ja tuomita olematta 'lakisääteisen rajan' yläpuolella ', Emma sanoi.

Mielipide oli, että poliisi ei todellakaan pitänyt siitä, että hänen oli todistettava ilman epäilystä, että joku oli 'kelpaamaton' ajamaan alkoholia tai huumeita, koska heidän täytyi todistaa, että alkoholin tai huumeiden käyttö oli heikentynyt tai heikentynyt.

Kun lailliset rajoitukset otettiin käyttöön, se oli paljon mustavalkoisempaa.

Poliisilla on kuitenkin nyt tapana käyttää 'kelpaamatonta' maksua vaikeuksissa, esimerkiksi silloin, kun alkometri ei toimi kunnolla tai jos joku ei anna näytettä analysoitavaksi.

kartta Liverpooliin pudotetuista pommeista

Ja palaamalla vanhaan syyttömyyteen 'kelpaamattomuudesta', tuomioistuimen syyttäjä voi yksinkertaisesti viitata käyttäytymiseensä pidätettynä ja ajotilanteeseen.

Sitä käytetään yleensä eräänlaisena laillisena tukena.

Emma lisäsi, että 'mahdolliset maksut, joita ei tarvitse lukea' voivat sisältää 'pakollisen 12 kuukauden vähimmäiskiellon'.

Katso Myös: