Ed Sheeranin lapsuus: änkyttävästä koulupoika Eminemin fanista orastavaan rokkitähteeseen

Julkkis Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Ed Sheeran ja äiti Imogen, lahjakas laulaja



Kiertoajelupäivän päätteeksi koulumatkalla Hollantiin Ed Sheeran nousi yli sadan pojan ja tytön eteen katsomassa auringonlaskua rannalla ja johdatti heidät laulamaan.



Hän ei valinnut vanhaa Beatles-suosikkia tai Simonin ja Garfunkelin laulaja-lauluntekijäklassikkoa.



Kitara kädessä hän lauloi Eminemin ykkönen ”Stan”. Ed oli vain 12 -vuotias, mutta hänen opettajansa huomasivat, että hän oli jo todellinen hitti koulukavereidensa kanssa.

Hän oli kuitenkin vielä vain Ed, pörröinen inkivääritukkainen poika ensimmäisenä vuotena Thomas Mills High Schoolissa Framlinghamissa, Suffolkissa.

Bussilla takaisin lentokentälle opettajat pyysivät vapaaehtoisia viihdyttämään kaikkia.



Ed hyppäsi ylös; kitaraa puristellen hän lähti valmentajan eteen antamaan kaikille kappaleen. Sitten hän istuutui. Sitten hän nousi jälleen laulamaan toisen.

Ed veljensä Mattin kanssa luultiin aluksi perheen ainoaksi musiikilliseksi lahjakkuudeksi (Kuva: Internet tuntematon)



Hänen taideopettajansa Nikki Sholl muistelee, että kaikki olivat kuin 'Ota hänet pois mikrofonista.' Se oli erittäin hauskaa.

31. elokuuta pyhäpäivä

Ed rakasti rap -musiikkia. Eminemillä on erityinen paikka hänen tarinassaan, koska Ed antaa amerikkalaiselle räpparille kunnian auttaa häntä.

Vaikka hänen änkytyksensä ei ollut paha, Ed oli silti kärsinyt nöyryytystä nostamalla kätensä luokassa vastatakseen kysymykseen eikä kyennyt sanomaan sanoja.

Se muuttui, kun hänen isänsä John osti hänet Marshall Mathers LP - Eminemin oikea nimi - kun Ed oli yhdeksän.

Hän ryhtyi oppimaan albumin kappaleita, mukaan lukien kaikki huono kieli: ”Opin sen jokaisen sanan, edestäpäin kymmenen vuoden ikäisenä, hän sanoi ylpeänä.

Ed Sheeran ja yksi hänen epäjumalistaan, räppäri Eminem (Kuva: päivittäinen ennätys)

Saatuaan palkinnon vuonna 2015 New Yorkin etujen gaalassa American Institute of Stuttering, Ed puhui velkansa Eminemille: '' Hän rapsaa erittäin nopeasti ja erittäin melodisesti ja hyvin lyömättömällä tavalla ja se auttoi minua pääsemään eroon änkytyksestä. ''

Laulu 'Stan' yhdisti kaksi elementtiä, joista tulisi erittäin tärkeitä Edin musiikissa - tarttuva melodialinja, jonka laulaa Dido ja runollinen, rytminen räppi taidonnäytteen mestarin toimesta.

Ei yllättävää, että hän nimitti sen yhdeksi omastaan Desert Island -levyt .

Elämänsä alkuvuosina, ehkä ymmärrettävästi, Ed oli ollut erittäin ujo.

Hän syntyi Halifaxissa ja asui vanhempiensa ja vanhemman veljensä Mattin kanssa kosmopoliittisessa Hebden Bridgen kauppakaupungissa Calderdalessa.

Molemmilla hänen vanhemmillaan oli kukoistava ura taidemaailmassa.

Varhainen esitys vuonna 2011 (Kuva: PA)

Hänen isänsä John oli nimitetty Dulwich Picture Galleyn pitäjäksi 23 -vuotiaana, kun hänen äitinsä Imogen oli suorittanut taidehistorian maisterin tutkinnon St Andrewsissa ennen liittymistään Lontoon National Portrait Galleryn lehdistötoimistoon.

Royal Rumble 2019 Iso-Britannian aikaa

He muuttivat pohjoiseen aloittaakseen taidekonsultoinnin, Sheeran Lockin, joka sijaitsee Halifaxissa, ja päättivät asua viehättävässä Hebden -sillalla, jolla oli kasvava maine boheemina ja taiteen keskuksena.

He asuivat korkealla kaupungin jyrkimmillä kukkuloilla, ja Sheeran -pojat pystyivät katsomaan ullakkohuoneensa ikkunasta laakson poikki Heptonstall -kirkon tornia, jossa suuri runoilija Sylvia Plath on haudattu kirkkopihalle.

Talo oli täynnä maalauksia ja veistoksia sekä kangaspäällysteitä seinällä.

Imogen sai inspiraationsa sisustuksesta ja Edin ensimmäisistä kotiominaisuuksista nyt kuuluisassa videossa miljoonasta myydystä valokuvastaan.

Musiikillisesti Ed oli askeleen takana Mattia, joka oli kaksi vuotta vanhempi ja osoitti jo suurta lupausta poikasopraanona ja viulistina.

amir khanin nyrkkeilijän häät

Yksi syy siihen, että perhe muutti takaisin etelään, kun Ed oli viisi, oli hyödyntää parempia mahdollisuuksia veljelleen.

Ed ei ollut vielä löytänyt kitaraa, kun hän asettui uuteen elämään lempeässä temppelissä Framlinghamissa.

Teetauolta suureen taukoon: Nuori Ed nauttii kahvista kahvilassa (Kuva: Dan Curwin)

Sen sijaan hän teki velvollisesti parhaansa sellon kanssa, vaikka hän ei koskaan lämmittänyt klassiseen musiikkiin.

Hän liittyi veljensä kanssa myös St Michael's -kuoroon, joka on kaupungin keskustan vaikuttava kirkko.

Äiti Imogenilla oli ihana ääni ja hän oli innokas kuoron jäsen vahvan perheen musiikkiperinteen mukaisesti.

Hänen oma äitinsä Shirley Lock lauloi kuuluisalle säveltäjälle Benjamin Brittenille ja oli kuuluisan Aldeburgh -festivaalin johtava kannattaja.

Ed ei ollut niin innokas, varsinkin kun kuoroharjoitukset perjantai -iltaisin törmäsivät Simpsonien kanssa televisiossa.

Alussa Ed soitti rock -cover -kappaleita ja hänen ensimmäinen albuminsa oli paljon rockisempi kuin nykyinen tyyli (Kuva: Luotto: (Pakollinen): Gaelle Beri / WENN.com)

Sarjasta oli nopeasti tullut Edin suosikki, koska hän oli nähnyt sen ensimmäistä kertaa käydessään ystävän luona teetä juomassa.

Sheeran -pojat olivat kasvaneet ilman televisiota, eikä kotitaloudella ollut TV -lupaa ennen kuin Ed oli yhdeksän.

Sen sijaan hän ja Matt saivat katsoa yhden videon, kuten Pingu tai Elämä maapallolla, ennen kuin heidät suunnattiin mielekkäämpiin harrastuksiin, kuten piirtämiseen, maalaamiseen ja Legon rakentamiseen, joista hän nautti edelleen aikuisena.

Ei ole yllättävää, että kun muutama vuosi myöhemmin tuli aika, jolloin Ed otti GCSE -taiteensa, hän läpäisi A -arvosanan.

Musiikki jäi jälkeen, vaikka hän oli rakastunut ihastuttaviin irlantilaisten kansanlauluihin, jotka hän kuuli lapsuuden lomillaan Irlannin Wexfordissa nähdäkseen isänsä vanhemmat ja monet serkut.

Ed on ehdolla Brit -palkinnon saajaksi vuonna 2012 (Kuva: Richard Young / Rex -ominaisuudet)

Hän rakasti perinteisiä ryhmiä, Planxty ja The Chieftains sekä blueslegenda Van Morrisonia.

Vanin yhteistyö The Chieftainsin kanssa ”Irish Heartbeat” -elokuvassa oli erityinen suosikki, joka sisälsi kappaleita, joita Ed esitti myöhemmin itse, mukaan lukien ”Carrickfergus” ja ”On Raglan Road”. Ed mainitsee jopa Van the Manin osumassaan Shape of You.

25 cromwell street gloucester

Edin rakkaussuhde kitaraan sai kuitenkin alkunsa 11 -vuotiaana vuonna 2002 katsomalla Eric Claptonia televisiosta esittäessään ”Laylaa” kuningattaren kultaisen juhlavuoden aikana Buckinghamin palatsin puutarhassa.


Ed oli lumoutunut ja muisteli: 'Vau. Se oli niin siistiä. Haluan pelata sitä. '

Kaksi päivää myöhemmin hän käveli panttilainaajaan Ipswichissä ja osti mustan Stratocaster -kopion ja vietti siitä hetkestä lähtien suurimman osan vapaa -ajastaan ​​suljettuna makuuhuoneessa kitaransoitolla.

Kun hän aloitti lukion, hän oli hieman kitaristi ja menetti aikansa muodostaen koulubändin nimeltä Rusty luokkatovereiden Fredin ja Rowley Cliffordin kanssa.

He soittivat heavy metal -kansia, lähinnä Guns N ’Rosesia.

Ed siirtyi sähköstä akustiseen, kun hän sai inspiraation Damian Ricen esityksestä (Kuva: Otsikoiden lukeminen)

Heidän showstopperinsa, kun he esiintyivät Framlinghamin vanhassa Drill Hallissa, oli yhdysvaltalaisen bändin kuuluisin hitti ”Sweet Child of Mine”, kun Ed otti Slash -roolin pääkitaristina. Hän ei laulanut noina päivinä, koska hän ei voinut pitää laulua.

Hänen vanhempansa löysivät hänelle kitaraopettajan nimeltä Keith Krykant, paikallinen jazzvirtuoosi, joka opetti Ediä koko teini -iän. Keith tajusi nopeasti, että Edin soittaminen oli 'melko edistynyttä' ikäisekseen ja että hänellä oli myös paljon luottamusta omaan kykyynsä.

Hän muistelee nauraen: 'Hänellä oli hieman täytetty ego. Hän sanoi kerran, että olin ainoa hänen näkemänsä kitaristi, joka oli häntä parempi. Hän oli vain kolmetoista! '

Tuo vuosi, 2004, muutti Edin kaiken. Irlannissa kesälomalla hän liittyi isänsä ja serkkunsa Lauran kanssa laulaja-lauluntekijä Damien Riceen esiintymään kuuluisassa Whelanin pubissa Dublinissa.

Sheeran tapasi Ricen yhdessä muusikon keikalla ja rakasti laulajan ja yleisön välistä läheistä yhteyttä

Damien Rice vaikutti suuresti Ediin (Kuva: Rex)

Hän näki ensimmäistä kertaa, kuinka yksinäinen laulaja pystyi pitämään yleisön kämmenellään vain kirjoittamillaan kappaleilla ja kitaralla.

Jälkeenpäin Ed oli innoissaan tapaamisestaan ​​Damienin kanssa kokouksessa ja tervehtimässä ja luuli olevansa erittäin siisti: 'Jos hän olisi ollut mulkku, olisin todennäköisesti töissä supermarketissa.'

jeremy corbyn diane abbott

Framlinghamissa Ed ei malttanut odottaa kertoa Keithille, että hänestä tulee nyt laulaja -lauluntekijä. Keith löysi hänelle jopa pahoinpidellyn vanhan akustisen kitaran, samanlaisen kuin Damien.

Jouluna 2004 Edin tärkein lahja oli a Boss Digital Recording Studio - kotistudio makuuhuoneeseen. Nyrkkeilypäivänä hän aloitti työnsä ensimmäisen albuminsa parissa. Kaksikymmentäneljä päivää myöhemmin hän oli saanut valmiiksi neljätoista kappaletta.

Valmis teos, hänen ensimmäisen albuminsa nimi oli 'Spinning Man' - Salvador Dalin maalauksen jälkeen.

Vaikka hän oli tuolloin ylpeä ja innoissaan, Ed pitää sen piilossa yleisöltä nykyään.

Se on rock-albumi, eikä se kuulosta nykyään tutulta Ed Sheeranilta, mutta se oli silti hämmästyttävä saavutus 13-vuotiaalle pojalle, joka asui kermatee-Suffolkin suolavedessä.

Ed oli matkalla.

Huomenna: Kuinka Ed Sheeranista tuli ”seuraava iso juttu”.

Ed Sheeran, Sean Smith on julkaissut HarperCollins, £ 16.99

Lue lisää

Julkkisten elämäkerrat Sean Smithiltä
Ed Sheeran ja salainen tragedia ovat ... Uskomattomia kuvia Gary Barlow ... Kuinka perhe auttoi pelastamaan Gary Barlow ... Kim Kardashian oli aina tarkoitettu ...

Katso Myös: