Sairausvakuutuksen uusiminen - Voitko silti saada uuden eurooppalaisen sairausvakuutuskortin, mitä se TODELLISESTI kattaa ja kuinka kauan se toimii?

Lomat

Horoskooppi Huomenna

Eurooppalainen sairausvakuutuskortti

Kuinka kauan EHIC -laitteesi toimii edelleen?



Euroopan sairausvakuutuskorttia (EHIC) on jo pitkään kutsuttu pakolliseksi paketiksi matkustettaessa Euroopassa, mutta tästä huolimatta monet matkustajat ovat edelleen hämmentyneitä siitä, mitä kortti tarjoaa.



Tässä pyrimme selvittämään tämän hämmennyksen ja myös lievittämään pelkoja siitä, että eurooppalainen sairaanhoitokortti katoaa yhdessä yössä Brexit -päätöksen jälkeen.



EHIC ei vaikuta Brexitiin - tarvitset vielä sellaisen

Yhdistynyt kuningaskunta on ehkä äänestänyt Euroopan unionista eroamisen puolesta, mutta ainakin toistaiseksi mikään ei ole muuttunut sairaanhoitokortin osalta.

Ennen kuin hallitus painaa 50 artiklan painiketta ja lopetamme neuvottelut eurooppalaisten kumppaneidemme kanssa, se toimii normaalisti ', sanoi Bob Atkinson Travelsupermarketista

Kun Brexitin yksityiskohdat on ratkaistu, tiedämme, pysymmekö järjestelmässä - vai poistummeko EHIC -järjestelmästä.



Mark Shepherd Ison -Britannian vakuutusyhdistysten liitosta (ABI) lisäsi: Riippumatta siitä, miten äänestetään EU: sta eroamisesta, Euroopan sairausvakuutuslaitos on pakollinen pakko matkustaa ympäri Eurooppaa.

amerikkalainen tositarina

Mutta jos aiot hakea korttia ensimmäistä kertaa, varmista, että olet Käytä virallista linkkiä osoitteesta Nhs.uk , koska monet epäviralliset sivustot veloittavat maksun palvelusta, jonka voit saada ilmaiseksi. Saatat joutua maksamaan yritykselle tarpeettomasti jopa £ 35 maksuttoman hakemuksesi käsittelemiseksi.



Lue lisää

EU -kansanäänestys ja rahat
Tekeekö Brexit ajamisesta kalliimpaa? Voiko Brexit mitätöidä EHIC -korttini? Seitsemän kertaa EU säästää rahaa Mahdolliset kustannukset perheille

Mitä olemme väärässä

Vaikka eurooppalainen sairaanhoitokortti on ollut olemassa jo jonkin aikaa, monet lomailijat tekevät rutiininomaisesti oletuksia kortista, jotka eivät ole oikein.

Itse asiassa GoComparen uudet havainnot osoittavat, että 10% aikuisista yliarvioi eurooppalaisen sairaanhoitokortin edut.

Tämä sisältää seitsemän kymmenestä brittiläisestä lomailijasta, jotka odottavat ilmaista ensiapua Euroopassa - ja 7% olettaen, että kortti vie heidät kotiin ambulanssilla. Mutta näin ei ole.

Varmistaaksesi, että saat tosiasiat selville, lue yksinkertainen oppaamme tähän arvokkaaseen muovikappaleeseen.

Missä eurooppalaista sairaanhoitokorttia sovelletaan?

Reykjavik

Reykjavik - ei EU: ssa, mutta sairaanhoitokorttisi toimii edelleen siellä

GoComparen lisätutkimukset osoittavat, että 70% lomailijoista uskoo, että kortti oikeuttaa ilmaiseen ensiapuun missä tahansa Euroopassa, ja 6% uskoo saavansa tämän hoidon kaikkialla maailmassa.

Todellisuudessa eurooppalainen sairaanhoitokortti koskee EU: ta ja muita Euroopan talousalueen (ETA) muodostavia maita. Nämä ovat Islanti, Norja ja Lichtenstein.

Vaikka Sveitsi ei ole EU: n tai ETA: n jäsen, se hyväksyy silti eurooppalaisen sairaanhoitokortin osana sisämarkkinoita. EHIC ei kuitenkaan ole hyväksytty Turkissa, koska se ei ole EU: n tai ETA: n jäsen.

Mitä suojaa tarjotaan?

Varastossa Great Western Air Ambulance

Ilma -ambulanssi ei sisälly hintaan (Kuva: Adam Gasson / GWAAC)

Sairausvakuutuksen tärkein etu on vähentää hätätilanteen sairaanhoitokustannuksia, jotka ovat välttämättömiä suunniteltuun kotiinpaluuseesi saakka.

Virallisen sivuston mukaan: EHIC antaa sinulle mahdollisuuden saada valtion terveydenhuoltoa alennettuun hintaan tai joskus ilmaiseksi.
Toisin sanoen kortti antaa sinulle pääsyn valtion tarjoamaan terveydenhuoltoon samalla tavalla kuin vierailevan maan kansalainen.

Hyödyt eivät ole niin kattavia kuin jotkut luulevat olevansa

Hammashoito ei ole Menorcalla, riippumatta siitä, miltä vesi maistuu

Matkustajana sinun on kuitenkin oltava tietoinen siitä, että valtion hoidon tarjonta vaihtelee maittain.

Terveydenhuolto ja hoito eivät välttämättä ole ilmaisia, eikä sinun pitäisi odottaa, että sinua kohdellaan aina samalla tavalla kuin jos kävit NHS -lääkärissäsi tai sairaalassasi, sanoi GoComparen Alex Edwards. Kaikki EU -maat eivät maksa kaikkia hoitokustannuksia, kuten odotit NHS: ltä.

Atkinson lisäsi: Esimerkiksi Espanjassa hammashoitoa ei korvata ilmaiseksi, kun taas Ranskassa maksat päivittäin 18 euron sairaalamaksun, jos pääset sisään. Italiassa maksat yhteismaksun kaikesta sairaalahoidosta, hän sanoo.

Ei myöskään ole takeita siitä, että ambulanssi vie sinut valtion sairaalaan hätähoitoa varten.

Tämä on tärkeä huomioitava asia, kun otetaan huomioon, että monet pienemmistä sairaaloista ovat lomakohteissa sijaitsevia klinikoita. Jos päädyt yksityiseen klinikkaan tai sairaalaan, sairaanhoitokorttia ei ehkä hyväksytä mihinkään hoitoon.

liz kendall greg davies

Lisäksi lääketieteellisestä kotiuttamisesta EHIC: stä ei ole mitään hyötyä, koska EHIC ei kata kustannuksia, jotka aiheutuvat siitä, että heidät lennätetään kotiin lääkärin valvonnassa mistä tahansa määräpaikasta.

Sairausvakuutuksen saaminen ei korvaa koko matkustuspolitiikkaa

Ison -Britannian passi euroilla

Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei varmasti kata kadonneita passeja tai matkatavaroita (Kuva: Getty)

Tämän vuoksi on tärkeää, että sinulla on kattava matkavakuutus.

Tämä korjaa aukot, joissa on maksuja, lisää Atkinson. Täydellä käytännöllä varmistetaan, että sinut voidaan palauttaa tarvittaessa. Se kattaa myös esimerkiksi ambulanssikulut, jotka voivat olla kalliita.

Tämä on Edwardsin yhteinen näkemys.

Monet lomailijat uskovat, että sairaanhoitokortti on jonkinlainen 'pois sairaalasta ilmainen' -kortti, mutta näin ei yksinkertaisesti ole, hän sanoo. Vaikka se on todella hyödyllinen muovikappale, jota voit ottaa mukaasi matkoille Eurooppaan, se ei korvaa kunnollisen matkavakuutuksen tarjoamia sairauskuluja.

Lisäksi on syytä huomata, että jos käytät eurooppalaista sairaanhoitokorttiasi, monet matkavakuutuksenantajat luopuvat ylijäämästä - ensimmäisen osan vaatimuksesta, jonka maksat itse.

ovat ben ja stephanie edelleen yhdessä

Menossa lomalle

Nizza, cotes d & apos; azur, Ranska

EHIC hyväksytään edelleen täällä (Kuva: Getty)

Kun matkustat maahan, jossa sovelletaan eurooppalaista sairaanhoitokorttia, muista ottaa korttisi mukaasi - ja tallenna korttisi numero matkavakuutustietojesi rinnalle tai puhelimeesi.

Kortista kannattaa myös ottaa kuva.

Muista uusia korttisi

Jos aiot ottaa EHIC -lomasi mukaasi lomalle, on tärkeää muistaa, että kortti on uusittava viiden vuoden kuluttua.

Jos sinulla on jo kortti, kannattaa tarkistaa, että se on ajan tasalla. Jos ei, voit uusia sen verkossa.

Mutta jälleen kerran, varmista, että käytät virallista sivustoa (Nhs.uk) välttääksesi tarpeettomat maksut.

Lue lisää

Etsi matkatarjous
Risteilytarjoukset Kävelykelpoiset kaupungit Hiihtolomat Kaupunkiloman tarjoukset

Katso Myös: