Väärennettyä Gumtree -verkkosivustoa käytetään pankkitietojen varastamiseen - mitä varoa

Huijaukset

Horoskooppi Huomenna

Jos jotain ei

(Kuva: Alamy Arkistovalokuva)



Huijarit kohdistavat kuluttajia käyttämällä väärennettyjä Gumtree -verkkosivustoja, joita käytetään varastamaan pankkitietoja.



Huijaus toimii rikollisten toimesta, jotka esittävät olevansa aitoja ostajia.



He teeskentelevät olevansa kiinnostuneita ostamaan tuotteen katsomatta sitä, pyytävät sen julkaisemista ja väittävät sitten maksaneensa lähettämällä linkin myyjälle.

Tämä linkki vie myyjän väärennetylle, Gumtree-merkkiselle verkkosivustolle, joka pyytää pankkitietojaan ennen kuin ostajan käteinen voi vaihtaa omistajaa.

Tämä on täysin petollista, koska Gumtree ei suorita maksuja.



kalorit intialaisessa takeawayssa

Monet asiakkaat eivät tiedä sitä, ja he voivat helposti ottaa vastaan ​​jotain, joka näyttää lailliselta.

Haluan ajatella, että olen ilmoittanut tarpeeksi petoksista, jotta voisin havaita ne helposti, mutta tämä melkein sai minut kiinni älykkään Gumtree -tuotemerkin vuoksi.



Sain klikata maksulinkkiä ennen kuin hälytyskellot alkoivat soida.

Huijauksen psykologia on täydellinen pandemiaan.

Ihmiset, jotka luettelevat kohteita Gumtree -sivustossa, haluavat tietysti myydä ne, varsinkin kun lukituksen vuoksi kohteiden katsominen ja myyminen on ollut lähes mahdotonta kuukausia.

angie bowie isoveli

Tämä voi johtaa siihen, että myyjä jättää huomioimatta paremman harkintansa ja auttaa & amp; myyntiä & apos; mennä läpi.

Ostajan & apos; epäilyksen hyödyksi yritin saada heidät käyttämään suojattua Paypal -maksutapaa.

Heidän vastauksensa osoittivat selvästi, että he olivat epäilyttäviä, ja päätin antaa heille osan ajatuksistani (katso alla).

Keskustelu pettäjän ja toimittajamme välillä

Huijari ottaa yhteyttä Whatsappin kautta

Keskustelu pettäjän ja toimittajamme välillä

Toimittajamme epäilee

Keskustelu pettäjän ja toimittajamme välillä

Pettäjä kutsutaan ulos

missä on yksin koti

Valitettavasti tällainen petos vaikuttaa yleiseltä. Myyn kaksi tuotetta, ja kolme neljäsosaa vastauksista on tähän mennessä tullut petoksilta.

Myron Jobson, interaktiivisen sijoittajan henkilökohtaisen rahoituksen kampanja, sanoi: Rahoitushuijauksista on tulossa yhä kehittyneempiä ja siten niiden tunnistaminen on yhä vaikeampaa. Mutta koska satoja miljoonia puntteja menetettiin taloushuijauksista pelkästään Yhdistyneessä kuningaskunnassa vuonna 2020, nyt kaikkien on oltava enemmän varuillaan kuin ennenkin. ''

Pahimmassa tapauksessa myyjä voi jäädä kaksinkertaisesti taskuun - hän on lähettänyt tuotteensa ja menettänyt rahaa pankkitililtään.

Sitten he kohtaavat 'pankki -arpajaiset' & apos; kun on kyse rahan takaisin saamisesta.

Monet pankit eivät hyvitä asiakkaita & apos; rahat siirretään halukkaasti rikollisille riippumatta siitä, kuinka vakuuttava huijaus on.

tracy thompson katarina johnson-thompson

Martyn James, valitusten ratkaisupalvelusta Resolver, sanoi: '' Pankin ilmoittaminen mahdollisimman pian on avainkysymys. ''

Jotkut lainanantajat ovat allekirjoittaneet vapaaehtoisen koodin hyvittääkseen ns. 'Push-maksun' uhrit. petos.

Mutta käytännössä monet eivät, ja pankit joutuivat viime viikon tulipaloon kuluttajaelimeltä kumpi? koska he eivät kertoneet, kuinka monta asiakasta he olivat palauttaneet.

Gumtreen tiedottaja sanoi: Vaikka useimmilla käyttäjillämme on turvallinen ja onnistunut kokemus Gumtree -palvelusta, ymmärrämme, että tietoverkkorikollisuus on lisääntynyt turhauttavasti pandemian aikana.

phil collinsin kävelykeppi

'Otamme tämän asian erittäin vakavasti ja olemme tehneet tiivistä yhteistyötä hallituksen, poliisin ja teollisuusryhmien kanssa löytääksemme ratkaisuja verkkopetoksiin.'

Onko tämä huijaus vaikuttanut sinuun? Kerro meille tarinasi: NEWSAM.Money.Saving@NEWSAM.co.uk

Pysy turvassa huijareilta Gumtree -sivustolla

Gumtreellä on helpdesk, help.gumtree.com , jossa ostajat ja myyjät voivat oppia lisää huijausten välttämisestä sekä tavaroiden turvallisesta ostamisesta ja myynnistä.

Gumtree neuvoo myyjiä tapaamaan ostajat kasvotusten, jos mahdollista ja valtion Covid-19-ohjeiden salliman. Jos jokin ei tunnu oikealta, mene pois.

Siinä sanotaan myös, että vältä muiden käyttäjien lähettämien linkkien napsauttamista.

Kaikkien, jotka ovat huolissaan epäluotettavasta luettelosta Gumtree -sivustossa, tulee napsauttaa & apos; report & apos; -painiketta mainoksen vieressä, ja alusta ryhtyy toimiin.

Jos luulet joutuneeni petoksen tai tietoverkkorikollisuuden uhriksi ja kärsinyt taloudellisia tappioita, sinun tulee ilmoittaa tästä Action Fraudille tässä .

Oletko menettänyt rahaa Gumtree -petokseen? Ota yhteyttä: NEWSAM.Money.Saving@NEWSAM.co.uk

Katso Myös: