Fake Martin Lewisin huijausvaroitus leviää kulovalkeana Facebookissa ja WhatsAppissa

Martin Lewis

Horoskooppi Huomenna

Martin on sanonut, että varoituksella ei ole mitään tekemistä hänen kanssaan(Kuva: ITV)



Facebookissa ja WhatsAppissa voimakkaasti jaettu viesti varoittaa ihmisiä uudesta huijauksesta sanoen, että Martin Lewis vahvisti sen tänä aamuna.



Paitsi että hänellä ei ole.



MoneySavingExpert.com perustaja otti Twitteriin selittääkseen, ettei sillä ole mitään tekemistä hänen kanssaan - ja että se kuulostaa 'hölynpölyltä'.

Varoituksen mukaan pankeissa on 'erittäin hienostunut' huijaus.

Se lisää, että saat viestin, jossa sanotaan, että maksua ei ole otettu O2: lta, Vodafonelta, 3: lta, GiffGaffilta tai EE: ltä ja sinun pitäisi napsauttaa linkkiä.



'Heti kun kosket siihen, rahat ovat poissa', viruksen varoitus lisää.

Siinä sanotaan sitten, että pankkeja on täynnä puheluita, ja että Martin Lewis vahvisti sen tänä aamuna.



Mutta Martinilla ei ole sitä.

'Tämä virushuijausvaroitus ei liity minuun', Martin tweetasi.

joulukilpailu vastauksilla

'En ole puhunut siitä. Ole aina huijari, mutta tämä kuulostaa hölynpölyltä.'

Hän kuitenkin varoitti, että se ei ole tekosyy rentoutua huijauksista.

'Jos saat huijausviestejä tai sähköposteja, joita se kuvailee, se todennäköisesti kalastaa tietoja, joten poista', Martin lisäsi.

'Silti huijausvaroitus ei ole parempi eikä tietääkseni ole Lontoon kaupungin poliisilta.'

Väärä varoitus leviää nopeasti Facebookissa ja WhatsAppissa (Kuva: Getty)

Twiittiin vastanneet ihmiset sanoivat, että heillä oli ollut huijausyrityksiä, sekä heille äskettäin lähetetty varoitus.

Yksi henkilö kirjoitti: 'Kyllä, olen nähnyt tämän varoituksen! Mutta myös kummallisesti vain oli teksti oletettavasti Halifaxista ja linkki napsautettavaksi. Minulla ei ole Halifax -tiliä. Estetty ja poistettu! '

Action Fraud - osa Lontoon kaupungin poliisia - vahvisti jo maaliskuussa, että uskomattoman samankaltainen viesti ei ollut tekemisissä heidän kanssaan.

Myös Lontoon kaupungin poliisi on sanonut, ettei sillä ole mitään tekemistä heidän kanssaan (Kuva: Getty Images/iStockphoto)

'Olemme tietoisia huhusta, joka kiertää tällä hetkellä WhatsAppin, tekstiviestien ja sosiaalisen median kautta ja joka viittaa Lontoon kaupungin poliisin petosryhmään ja väittää, että Danske Bankin asiakkaita kohdistetaan tiettyyn tekstiviestihuijaukseen. Tämän viestin sisältö on väärä ', Actuin Fraud kirjoitti.

'Huijaushuijaukset ovat kuitenkin yleisiä. Älä napsauta epäilyttävissä sähköposteissa tai teksteissä olevia linkkejä tai liitteitä äläkä koskaan vastaa viesteihin, joissa kysytään henkilökohtaisia ​​tai taloudellisia tietoja.

'On tärkeää muistaa, että pankkisi ei koskaan pyydä sinua siirtämään rahaa tililtäsi tai ottamaan sinuun selvää ja pyytämään tietoja, kuten koko pankkisalasana tai PIN -koodi.

'Jokaisen, joka on paljastanut tietoja tämän tyyppisen viestin vastaanottamisen jälkeen, tulee ottaa välittömästi yhteyttä pankkiin.'

Action Fraudilla on seuraavat neuvot, jos luulet olevasi petoksen kohde.

  1. Varo klikkaamasta ei -toivottuja viestejä sosiaalisessa mediassa, sähköpostissa, teksteissä tai WhatsAppissa - vaikka ne näyttäisivät tulevan luotetulta yhteyshenkilöltä.

  2. Tee ensin online -tutkimusta - tarkista viralliselta verkkosivustolta, onko tietoa saatavilla.

  3. Varmista, että tietokoneellasi on virustorjuntaohjelmisto

  4. Älä koskaan anna henkilökohtaisia ​​tai taloudellisia tietoja, mukaan lukien käyttäjätunnukset, salasanat, PIN -koodit, henkilötunnukset tai mieleenpainuvat lauseet.

    courteney cox ja matthew perry

Jos luulet joutuneeni petoksen uhriksi, ilmoita siitä Action Fraudille verkossa osoitteessa actionfraud.police.uk tai soittamalla 0300 123 2040.

Katso Myös: