Suuri lahjakortti repeytyy, kun vähittäiskauppias taskee 300 miljoonaa puntaa vuosittain käyttämättömistä tositteista - Näin varmistat, että omasi eivät mene hukkaan

Ostokset Neuvoja

Horoskooppi Huomenna

Yleiskuvaus opasteista ja ostajista Oxford Streetillä

Oletko menettänyt lahjakortin sen viimeisen käyttöpäivän vuoksi?(Kuva: Getty Images)



Ostajia varoitetaan käyttämään kaikki joululahjakortit aikaisin, jotta he eivät joutuisi 300 miljoonan punnan rip-upin uhriksi.



Arvioitu kuusi miljoonaa puntaa menetetään lahjakorteista joka viikko Yhdistyneessä kuningaskunnassa teollisuuden kauppaliiton UK Gift Card & Voucher Associationin mukaan - vähintään 5,40 puntaa jokaisesta 100 punnasta, jotka on käytetty lahjakortteihin.



Yhteenlaskettu summa on noin 300 miljoonaa puntaa, kun 10% liikkeessä olevista eksyy tai yksinkertaisesti unohdetaan.

Syy ei kuitenkaan ole pelkästään apatia, vaan lahjakorttien elinkaaren monimutkaiset säännöt aiheuttavat hämmennystä kuluttajille - toiset jopa kuusi kuukautta - ja toiset jopa vuosikymmenen.

Kestoaika löytyy tyypillisesti kortin kääntöpuolella olevasta pienestä painoksesta, esimerkiksi & nbsp; 24 kuukautta & apos; - tässä ei kuitenkaan ilmoiteta kuponkisi alkamis- tai päättymispäivää.



Tämä tarkoittaa sitä, että ne, joilla ei ole lahjakorttia, voidaan jättää täysin pimeään, kun korttisi vanhenee.

Kuinka kauan kupongit ovat voimassa?

Kansalliset rautatiekuljetussetelit, joita rautatieyhtiöt antavat usein korvaukseksi asiakkaille, jotka ovat vaatineet viivästyksiä tai korvauksen korvikkeita, ovat voimassa vain 12 kuukautta. Tämän jälkeen ne tehdään arvottomiksi.



Ticketmaster - joka myy lippuja stand up -esityksiin, festivaaleille, konsertteihin ja teatteritapahtumiin kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa - tarjoaa vaihtoehtoisen lahjakortin - mutta myös tämä vanhenee vain vuoden kuluttua.

Lahjakorttien yleisin aika on 24 kuukautta. Hyvä uutinen on, että tänä aikana tehdyt ostokset tai saldotarkastukset nollaavat kellon uudelleen kahteen vuoteen.

H&M -lahjakortit ovat voimassa 2 vuotta viimeisen aktivoinnin tai ostoksen päivämäärästä

Myymälöitä, jotka tarjoavat tätä kannustinta, ovat Marks & Spencer, John Lewis, House of Fraser ja Apple iTunes.

Amazon.co.uk -lahjakortit ovat voimassa 10 vuotta - pisin aika markkinoilla.

Kansalliset kirjaimet - ostettu kirjakaupoista, kuten Waterstones, WH Smith ja Foyles, tulee käyttää 24 kuukauden kuluessa ostosta.

Mutta se korvaa vanhentuneet lahjakortit uusilla, jos palautat ne postitse.

Yksi pahimmista rikoksentekijöistä on One 4 All -kortti, joka, vaikka sen voi käyttää yli 100 pääkadun vähittäismyyjän - mukaan lukien Debenhams ja H&M - valintaan, rankaisee ostajia 90 p: n maksulla kuukaudessa 18 kuukauden jälkeen.

Amazonin lahjakortit kestävät jopa 10 vuotta

Tämä tarkoittaa, että 5 tai 10 punnan arvoiset lahjakortit mitätöidään pian 18 kuukauden ajanjakson jälkeen.

Gail Cohen, UK Gift Card & Voucher Association -yhdistyksen johtaja, sanoo: '' Jos saat lahjakortin online -tositteena tai muovikorttina, ota yhteyttä myymälään, jos et ole varma viimeisestä voimassaolopäivästä. välttää pettymyksiä.

'Mutta on hyvä idea mennä ulos ja nauttia kortin eduista mahdollisimman pian uudenvuoden aikana.'

Vuonna 2016 Austin Reedin ja BHS: n pääkatujen sulkeminen jätti tuhansia lahjakortteja tarpeettomiksi vain kuukausia joulun jälkeen, kun molemmat kaupat lopettivat kaupan.

Tuolloin BHS kertoi asiakkaille, jotka haluavat käyttää lahjakortteja, heidän on käytettävä DOUBLE -arvoa kuponkien lunastamiseen.

kyselyn lataus

Oletko koskaan menettänyt lahjakortin?

0+ ÄÄNETTÄ KAIKKI

JOOÄLÄ

Maksukyvyttömyyslakien mukaan kun vähittäiskauppias aloittaa hallinnon, hänen ei tarvitse kunnioittaa lahjakortteja tai tositteita. Siksi BHS sai muuttaa lahjakorttikäytäntöjään.

Jos ostat 100 puntaa tai enemmän lahjakortteja luottokortilla, sen pitäisi antaa sinulle vähintään kulutusluottolain 75 §: n mukainen suoja siltä varalta, että ostamasi kauppa romahtaa ennen niiden käyttöä.

Viime kuukausina hallitus on herättänyt keskustelua lahjakorttien pätevyydestä ja ehdottanut, että kaikkien korttien voimassaoloaika on vähintään kaksi vuotta.

Jos toimenpiteet toteutetaan, se vaihtaisi French Connectionin, Habitatin ja Costa Coffeein tarjoamat kortit - koska niiden kortit vanhenevat vain vuoden kuluttua.

Liberaalidemokraattien liike-elämän tiedottaja Lord Foster haluaa hallituksen poistavan käyttöpäivämäärät.

Hän sanoi: ”Näiden epäoikeudenmukaisten sääntöjen hylkääminen olisi tervetullut lahja kaupoista asiakkailleen. Pitkällä aikavälillä hallituksen on puututtava asiaan ja otettava käyttöön kahden vuoden vähimmäissääntö, jotta kaikki tietävät tilanteensa. ''

Näin varmistat, että lahjakorttisi ei mene hukkaan

Ostajat kävelevät High Streetillä

Jos et ole valitun myymälän fani, on olemassa sivustoja, jotka ostavat kortin sinulta (Kuva: Getty)

  1. Laita lahjakortti kirjekuoren sisään ja sen mukana tullut lahjakortti. Tämän avulla voit määrittää tarkasti, milloin se vanhenee. Älä unohda merkitä tätä muistiin päiväkirjaasi.

  2. Kun vastaanotat lahjakortin, kirjoita muistiin tunnus- tai sarjanumero muistiin siltä varalta, että se katoaa. Tästä on hyötyä, jos kortti katoaa ja sinun on otettava yhteyttä myyjään sen vaihtamiseksi. Saatat jopa haluta ottaa siitä kuvan, jotta sinulla on tarkka ennätys.

  3. Jos olet saanut lahjakortin, jota et tarvitse tai haluat, myy se verkossa ja hanki siitä rahaa (sen sijaan, että jätät sen vanhenemaan sohvan taakse). Verkkosivustot kuten Zeek tarjota sinulle alustan myydä ja vaihtaa ei -toivottuja tai käyttämättömiä lahjakortteja. eBay on myös hyvä tapa vaihtaa kaikki ei -toivotut rahaksi.

    pikku muukalainen loppu selitti
  4. Rekisteröi korttisi jälleenmyyjältä. Jotkut jälleenmyyjät, mukaan lukien Starbucks, tarjoavat automaattista saldosuojausta ja vaivatonta kortinvaihtoa kortinhaltijoille, jotka rekisteröivät lahjakorttinsa kaupassa verkossa. Rekisteröitymällä voit ansaita myös palkintopisteitä - ja rahaa tulevista tilauksista.

Lue lisää

eBayn myyjän vinkit
Kuinka myydä ebayssä eBayn ostajahuijaukset eBay -tarjoukset ja kuponkikoodit 3 huippuälykkäiden tarjoajien salaisuutta

Katso Myös: