Hammaslääkärit varoittavat TikTok-trendistä, jossa ihmiset 'suoraavat' hampaitaan kynsiviileillä

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Kivesten upottamisesta soijakastikkeeseen suolan nuskaamiseen on levinnyt useita outoja suuntauksia TikTok viime kuukausina.



Nyt uusin trendi näkee, että ihmiset yrittävät 'suoristaa' itseään hampaat - kynsiviileillä.



Useat TikTokin käyttäjät ovat yrittäneet viilata hampaitaan tasaisen pituiseksi videosarjassa.



Esimerkiksi yksi käyttäjä nimeltä MiaDio julkaisi videon, jossa hän sanoi: Viilaa hampaani kynsiviilalla, koska ne eivät ole täydellisiä. Minulla on harjanteita, ja meillä on budjetti.

Vaikka tekniikka näyttää saavan hampaasi näyttämään sileämmiltä, ​​hammaslääkärit ovat varoittaneet, että se voi aiheuttaa pysyviä vaurioita.

Uusimman trendin mukaan ihmiset yrittävät 'suoristaa' hampaitaan kynsiviileillä (Kuva: Instagram)



Puhuminen Jalostamo 29 , Kami Hoss, The Super Dentists -yhtiön toimitusjohtaja, selitti: Saat vain yhden aikuisen hampaat, jotka kestävät koko eliniän.

Jos sotket leikkaaessasi omia hiuksiasi, ne kasvavat takaisin muutamassa viikossa, mutta hampaiden rakenne on poissa ikuisiksi ajoiksi, ja mahdollisesti aiheuttamasi vauriot eivät ole palautuvia.



Tohtori Hoss selitti, että hampaiden viilaaminen voi vaurioittaa pysyvästi kiillettäsi - hampaiden kovaa ulkopintakerrosta.

Hän sanoi: Hampaiden pinnalla oleva kiille on hyvin ohutta, ja kun se on viilattu, se ei koskaan kasva takaisin.

Hammaslääkärit ovat varoittaneet, että se voi aiheuttaa pysyviä vaurioita (Kuva: Getty Images/PhotoAlto)

TikTok

Ilman oikean paksuista hampaita suojaavaa kiillettä, hampaasi voivat aiheuttaa herkkyyttä tai kipua, ne tulevat alttiimmaksi reikiintymiselle ja menettävät kiiltonsa ja valkoisen värinsä.

Huolestuttavaa on, että hampaiden viilaaminen voi myös saada ne kellastumaan, tohtori Hossin mukaan.

Vaikka hammashoito voi olla kallista, jos todella haluat tasoittaa hampaasi, tohtori Hoss neuvoo hakemaan asiantuntijan neuvoja.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: