Kuinka löytää kauppias, johon voit luottaa ja väistää vääriä rakentajia

Kotivakuutus

Horoskooppi Huomenna

Nainen, jolla on suojalasit ja vasara

Kuinka voit valita täydellisen kauppiaan tai naisen(Kuva: Getty)



Kesän saapuminen ruokkii usein kodin parannusbuumia, kun ihmiset kurottavat työkalulaatikoitaan tai ottavat siveltimen.



Mutta vaikka saatat pitää ajatuksesta säästää rahaa tekemällä töitä itse, tämä voi joskus osoittautua vääräksi taloudeksi.



Tämä pätee erityisesti, jos et käytä päteviä kauppiaita suuriin töihin, kuten putkistoon ja sähkölaitteisiin, ikään kuin asiat menevät pieleen, saatat mitätöidä vakuutuksesi.

DIY -virheitä

67%

Britit, joiden on täytynyt kutsua apua korjaamaan virheet



1830 £

molly lauantaista

Keskimääräiset kustannukset DIY -virheiden korjaamisesta



Lähde: www.constructaquote.com

Tiedä milloin kutsua asiantuntijat

Vaikka on hienoa yrittää yksinkertaisia ​​DIY-tehtäviä, kuten kourujen lukituksen avaamista tai kuvien asettamista itse, sinun ei pitäisi yrittää työsi, joka ylittää taitosi.

Jos haluat enemmän erikoistöitä, joihin liittyy kaasu-, sähkö-, putki- tai rakennustöitä, on välttämätöntä maksaa ammattilaiselle, sanoi Martyn Foulds Halifax Home Insuranceista. Jos kokeilet käsiäsi monimutkaisissa tehtävissä ja asiat menevät pieleen, et pelkästään vahingoita omaisuuttasi epätavallisella DIY-toiminnalla, vaan voit myös mitätöidä kotisi.

Jos sinun on tulevaisuudessa esitettävä korvausvaatimus törkeän DIY -työn seurauksena, vakuutuksesi ei todennäköisesti maksa.

Kate Faulkner, kiinteistöanalyytikko neuvosivustolta, PropertyChecklists.co.uk , lisää, että sinun on harkittava huolellisesti ennen kuin ryhdyt mihinkään tehtävään itse.

On ok tehdä DIY, jos tiedät mitä voit ja mitä et voi tehdä, hän sanoo. Mutta ongelmia alkaa syntyä, kun ihmiset toteuttavat projekteja, joita heidän ei pitäisi tehdä. On tärkeää saada oikeat neuvot oikeilta asiantuntijoilta.

Yleisimmät DIY -virheet

Lähde: www.constructaquote.com

Varo cowboyt

Vaikka saatat tuntea omat rajoituksesi ja kääntyä mielellään ammattilaisten puoleen, monet meistä ovat kuulleet tarinoita-tai omakohtaisia ​​kokemuksia-cowboy-rakentajista ja petollisista työntekijöistä.

katarina johnson-thompson

Joten miten voit löytää kauppiaan, johon voit luottaa tehtäviin, joita et voi tehdä itse?

Hyvämaineisten kauppiaiden löytäminen

Mies istuu lattialla kokoamassa litteitä huonekaluja

(Kuva: Getty)

Hallituksen hyväksymä TrustMark-järjestelmä on todella hyödyllinen lähtökohta paikallisten luotettavien rakentajien jäljittämisessä. Sinun tarvitsee vain syöttää postinumero TrustMark.org.uk . Kaikkien kauppiaiden on allekirjoitettava tiukat käytännesäännöt, ennen kuin he voivat käyttää TrustMark -logoa. Sivusto tarjoaa myös tukea, jos asiat menevät pieleen.

Työllistämällä TrustMark-rekisteröimän kauppiaan voit luottaa siihen, että työskentelet alan parhaiden kanssa, sanoi TrustMarkin toimitusjohtaja Simon Ayers. Tämä säästää sekä aikaa että rahaa pitkällä aikavälillä.

Toinen hyvä työkalu on Whichin ylläpitämä Trusted Traders -järjestelmä. Tämä antaa sinulle pääsyn tietokantaan arvioiduista kauppiaista ( http://trustedtraders.which.co.uk/ ). Muut sivustot, kuten Checkatrade.com , Trustatrader.com ja Ratedpeople.com kannattaa myös katsoa - nämä perustuvat käyttäjien kokemuksiin.

Samaan aikaan yksi parhaista tavoista löytää luotettava työmies on saada henkilökohtainen suositus perheeltä tai ystäviltä.

Muita vinkkejä, joiden avulla voit palkata luotettavan työmiehen

Mies, jolla on vesivaaka

(Kuva: Getty)

  • Älä mene ensimmäisen löytämäsi kauppiaan kanssa. Pyydä aina vähintään kaksi tai kolme yksityiskohtaista kirjallista lainausta ennen kuin valitset yhden. Muista, että halvin tarjous ei usein ole paras. Tärkeintä on, että löydät jonkun pätevän tekemään työn.

  • Muista pyytää viittauksia aiemmilta asiakkailta. Kysy myös pätevyydestä ja todistuksista osoittaaksesi, että he ovat päteviä. Esimerkiksi kaasutöitä varten sinun on löydettävä kauppias, jolla on kaasuturvallisuusrekisteritodistus.

  • Hanki kirjallinen sopimus suoritettavasta työstä - mukaan lukien käytettävät materiaalit ja kuinka kauan se kestää - sekä kuinka paljon se maksaa.

  • Älä luovuta rahaa etukäteen (vaikka pieni talletus on hyvä). Suorita viimeinen maksu vasta, kun sinusta tuntuu, että työ on suoritettu tyydyttävällä tavalla. Älä suostu houkuttelevaan käteismaksuvaihtoehtoon. Varmista, että kaikki työt laskutetaan arvonlisäverolla.

  • Jos työn hinta on yli 100 puntaa, se kannattaa maksaa luottokortilla, koska se antaa sinulle enemmän suojaa, jos asiat menevät pieleen.

Tarkista kansi

Lopuksi, jos saat kauppiaita kotiisi suorittamaan töitä, on tärkeää tarkistaa, että heillä on asianmukainen suoja, kertoo The Co-Cooperative Insurance -yhtiön Caroline Hunter.

Sinun on tarkistettava, että heillä on vakuutus, jos he joutuvat onnettomuuksiin tai vahingoittavat omaisuutta, hän sanoi.

kyselyn lataus

Oletko koskaan joutunut maksamaan jollekulle tekemästäsi virheestä?

0+ ÄÄNETTÄ KAIKKI

JOOÄLÄ

Katso Myös: