Kuinka monta X-Men-elokuvaa on olemassa? Kaikki X-Men-elokuvat järjestyksessä

X Mies

Horoskooppi Huomenna

Kaikki päättyy suosikkimutantteihimme.



Menestyksekäs X-Men-franchising on päättymässä X-Men: Dark Phoenixin kanssa, kun Disney on hankkinut Foxin, ja hahmot keksitään pian uudelleen Marvel Cinematic Universumille.



Sarja on julkaissut pitkän luettelon elokuvista, koska se alkoi vuonna 2000 ja auttoi aloittamaan useita elokuvan tähtiuran, mukaan lukien Hugh Jackman Wolverine /Loganina, josta tuli kotitalouden nimi roolin ansiosta.



Mutta vaihtelevalla kriittisellä menestyksellä ja kronologialla, joka on osoittautunut erittäin hämmentäväksi joillekin, saatat tarvita sarjan selitystä.

Joten tässä on kaikki X-Men-elokuvat ja niiden asetukset selitetty.

giles ja Mary tyttäret

Kaikki X-Men-elokuvat järjestyksessä

1. X-Men (2000)

X mies (Kuva: Twentieth Century Fox)



Missä kaikki alkoi, tämä mutanttimaailman hiekkainen ja aikuinen taistelu oli mutanttien elokuvateatteri ja supersankarielokuvien vedenjakaja. Meidät esiteltiin ikonisille pelaajille, kuten Hugh Jackman Wolverineksi, Patrick Stewart professori Charles Xavieriksi ja Ian McKellen Magnetoksi, kun magneettisuuden mestari ryhtyi yrittämään sotaa ei-mutanttisia homo-sapiensia vastaan ​​siihen, mitä he pelkäävät eniten . Elokuva oli lipputulot ja kriittinen menestys ja synnytti onnistuneen franchising -sopimuksen.

2. X-Men 2 (2003)

X2 (Kuva: Reuters)



Epäilemättä koko X-Men-sarjan arvostetuin, toisessa elokuvassa mutanttiyhteisö uhkasi eversti William Stryker (Brian Cox), joka myös sattuu olemaan Wolverinen menneisyyden kasvot. Jackman on jälleen keskipisteessä, vain Xavier ja Magneto joutuvat yhdistymään, kun Strykerin suunnitelmat hallita ja tuhota mutanttiuhka uhkaavat heitä. Elokuva päättyi myös jyrkänteelle, kun Jean Grey (Famke Janssen) teki valtavan uhrin, mutta avasi valtavan voiman.

3. X-Men: Viimeinen stand (2006)

X Men The Last Stand (Kuva: Twentieth Century Fox)

Kolmas mutanttien retki näki ohjaajan Bryan Singerin ohjaavan Superman Returnsin ohjaamaan häntä, jolloin hänet korvattiin Brett Ratnerilla. Alkuperäisen trilogian päällikkö oli tuolloin uskomattoman raivostuttava, eikä fanit ole muistaneet sitä hellästi. Erässä nähtiin suuria kuolemia mutanttiriveille, mutanttihoitotarina, joka ajaa mutanttiyhteisön erilleen, ja Jean Gray palasi pimeänä Phoenixina mutta valitettavasti osaesityksessä. Se oli katastrofaalinen, eeppinen, mutta melko kiireinen ja huonosti toteutettu. Dark Phoenix -saagan mukauttamiseen liittyvät ongelmat saavat Foxin palaamaan takaisin tarinaan.

ehdottomasti tulevat tanssivat kertoimet 2017

4. X-Men Origins: Wolverine (2009)

ahma

X-Men-alkuperä: Wolverine

Hugh Jackman ilmoitti palaavansa Wolverineksi omasta spin-off-esiosastaan, mutta tulos oli eniten pidetty koko franchising-sarjasta. Pääasiassa 1980-luvulla ennen X-Men-elokuvan tapahtumia näimme, kuinka Wolverine sai metallikynnet, kun hän tapaa Strykerin ja kamppailee monimutkaisen sisaruskilpailun kanssa Sabretoothin (Liev Schrieber) kanssa. Fanien suosikki mutantti Gambit (Taylor Kitsch) esiintyi myös täällä, mutta Ryan Reynolds on todellinen standout Wade Wilsonina - kunnes elokuva kuohuttaa hänet. Fanit eivät pitäneet elokuvasta, mutta se oli lipputulon menestys.

5. X-Men: Ensimmäinen luokka (2011)

James McAvoy elokuvassa X-Men: Ensimmäinen luokka

James McAvoy elokuvassa X-Men: Ensimmäinen luokka (Kuva: Rex)

Jatkaen esisuunnitelmia, sarja tutki Xavierin ja Magneton alkuperää, joita nyt näyttelevät James McAvoy ja Michael Fassbender. Pääasiassa 1960 -luvulla vanhoista ystävistä tulee vannottuja vihollisia, kun he taistelevat Hellfire Clubia vastaan, jota johtavat Sebastian Shaw (Kevin Bacon) ja Emma Frost (tammikuu Jones), jotka aikovat aloittaa kolmannen maailmansodan keskellä Kuuban ohjusta Kriisi. 1960-luvun Bond-elokuvassa tyyli oli enemmän kotona, mutta Matthew Vaughnin elokuva sai hyvän vastaanoton ja herätti uusia elokuvia näillä mutanttijohtajien nuoremmilla versioilla, mukaan lukien Jennifer Lawrence Mystique/Raven Darkholmena, joka eroaa jyrkästi sarjakuvistaan. vastine.

6. Ahma (2013)

Ahma (Kuva: 20th Century Pictures)

Tämä jatko-osa X-Men Origins: Wolverinen näki ohjaajan James Mangoldin toimivan Japanissa X-Men: The Last Stand -tapahtuman jälkeen, ja Logania ahdisti kadonnut rakkaus Jean Gray. Japanissa Wolverinen on kohdattava menneisyytensä toisen maailmansodan aikana, kun hän suojelee vanhan ystävänsä tytärtä Hopeasamurailta ja salaperäiseltä Viperiltä. Kaiken kaikkiaan elokuva sai positiivisia arvosteluja, mutta Mangold saisi lisää kiitosta seuraavasta Wolverine -elokuvastaan.

7. X-Men: Days of Future Past (2014)

X-Men: Days of Future Past

star wars kakku tesco

Tässä aikajana muuttuu erityisen monimutkaiseksi. Kaukana tulevaisuudessa edellisten elokuvien tapahtumien jälkeen robotit valvovat mutantteja, mukaan lukien kaikki alkuperäisen trilogian näyttelijät. Käyttämällä Shadowcatin (Ellen Page) kykyä Wolverine matkustaa 1970 -luvulle ensimmäisen luokan tapahtumien jälkeen estääkseen Mystiquea tahattomasti herättämästä dystopista tulevaisuutta, josta hän tuli. Toiminta 1970-luvun kohtauksissa ensimmäisen luokan näyttelijöiden kanssa muuttaa tulevaisuutta ja vaikuttaa aikajanaan, joten kun Wolverine palaa oikeaan aikaan, hän huomaa, että alkuperäisen trilogian näyttelijät ovat nyt kaikki elossa ja niillä on onnellinen loppu, eli kaikki elokuvat paitsi First Class ja kummankin Wolverine -elokuvan flashback -kohtaukset on nyt peruttu tai ainakin tapahtumat menivät paljon eri tavalla. Kriitikot ylistivät Days of Future Past -tapahtumaa, ja sitä pidetään yhtenä sarjan parhaista.

8. Deadpool (2016)

Brianna Hildebrand ja Ryan Reynolds

Kuollut allas (Kuva: PA Photo/Fox UK)

Tämä neljännen seinän rikkova koominen X-Men-spin-off näki Ryan Reynoldsin vihdoin saavansa Wade Wilsonin eli Deadpoolin, ja se sijoittuu sekä X-Menin jatkuvuuden sisällä että ulkopuolella, koska se sisältää hahmoja, kuten Colossus ja Negasonic Teenage Warhead, mutta ei todellakaan pidä kiinni franchisingin säännöistä ja pilkkaa aikajanakysymyksiä. Elokuva seuraa Deadpoolia, kun hänestä tulee palkkasoturi suulla, jonka on pelastettava elämänsä rakkaus, Vanessa (Morena Baccarin), pahalta Ajaxilta (Ed Skrein). Nopea fanien suosikki ja kriittinen ja kaupallinen menestys.

9. X-Men: Apocalypse (2016)

X-Men Apocalypse -kuvat

X-Men: Apocalypse

DOFP: n tapahtumien jälkeen ja elokuvan lopussa vahvistetulla aikajanalla 1980-luvulla X-miehet ja koko planeetta ovat uhattuna ensimmäisen olemassa olevan mutantin, En Sabah Nurin eli Apocalypsen (Oscar Isaac) , joka herää muinaisesta unestaan ​​tuhoamaan Neljän ratsumiehensä kanssa. Esittelyssä nuorempia versioita klassisista X-miehistä, kuten Cyclops, Storm ja Jean Grey (nyt Sophie Turnerin roolissa), elokuvassa nähtiin uusi kokoonpano tuleville elokuville perustetusta tiimistä. X-Men: Apocalypse sai ristiriitaisia ​​arvosteluja, ja suurin osa kritiikistä kohdistui sen sarjakuvamaiseen roistoon Apocalypseen.

10. Logan (2017)

Logan (Kuva: Marvel / Twentieth Century)

Viimeinen retki Hugh Jackmanille Wolverinena ja yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista sarjakuvaelokuvista. Tällä kolmannella yksinmatkalla James Mangold ohjasi tarinan uuden X-Men-aikajanan lopussa synkässä tulevaisuudessa, jossa mutantit ovat sukupuuttoon kuolleita ja X-Men ovat enimmäkseen kuolleita. Logan huolehtii vanhasta Xavierista (Patrick Stewart), ja he joutuvat konfliktiin nuoren orvon nimeltä Laura (Dafne Keen). Logan on kiitetty kypsästä sävystään, upeista esityksistään ja riskialttiista kertomuksistaan.

11. Deadpool 2 (2018)

Deadpool 2

billie eilish vihreät hiukset

Ryan Reynoldsin jatko -elokuva & apos; merc suulla kasvoi ja parani, kun Wilson hyökkäsi Josh Brolinin tulevaisuuden tappaja Cablea vastaan. Fanit ja kriitikot arvostivat Deadpool 2: a valtavilla toimintajaksoilla, hilpeillä uusilla hahmoilla ja enemmän vitseillä, joista yleisö voi nauttia. Se sisältää myös yhden parhaista päätehosarjoista viimeaikaisissa supersankarielokuvissa. Deadpool -elokuvat pelaavat jälleen omien sääntöjensä mukaan.

12. X-Men: Dark Phoenix (2019)

X-Men: Tumma Phoenix (Kuva: 20th Century Fox)

Tämä suora jatko Apocalypseen näkee Dark Phoenix -saagan, joka on mukautettu jälleen suurelle näytölle, kun kosminen voima - Phoenix - kuluttaa Jean Greyn (Sophie Turner) ja siitä tulee uhka kaikille ympärillään oleville. 1990-luvun alussa asetetut X-miehet ovat jakautuneet oman uhansa hallintaan, sillä salaperäinen muukalaismanipulaattori (Jessica Chastain) käyttää Jeania omiin tarkoituksiinsa. Se on Foxin X-Men-sarjan viimeinen elokuva.

13. Uudet mutantit (2019)

Uudet mutantit (Kuva: IMDB)

Viimeisin spin-off on kauhuelokuva, joka sijoittuu kokeiluun, jossa teini-ikäisiä mutantteja pidetään vankina ja testataan. The New Mutantsissa on muun muassa Anya Taylor-Joy Magikina ja Maisie Williams Wolfsbanena kuten teini-ikäisten on voitettava uuden vankilansa haasteet ja heidän tekemänsä synnit. New Mutantsin oli tarkoitus olla uuden sarjan alku, mutta se tuli pitkän viivästyksen jälkeen.

Lue lisää

X-Men: Tumma Phoenix
Lopetetaanko luotto -kohtaus? Tarkista yhteenveto Shokki perheyhteys Opas elokuviin

keith vaz sunnuntaipeili

Katso Myös: