Kuinka lopettaa työsi - ja silti saada hehkuva viite

Kansalaisneuvonta

Horoskooppi Huomenna

Tammikuu merkitsee usein uuden luvun alkua, ja & apos; vanhan & apos; niin sanotusti, mikä voisi selittää, miksi joka viides meistä päättää vaihtaa työpaikkaa tässä kuussa.



ufc 244 uk aikaa

Mutta vaikka tämä ajatus voi antaa sinulle pistelyn tunteen saavutuksesta, on yksi iso este hypätä ennen kuin voit ottaa seuraavan askeleen - ja se luovuttaa eroasi.



Se on yksi tarvitsemasi kirjain saadaksesi oikein, koska jos et, työnantaja voi suoraan kieltäytyä antamasta viitettä - mahdollisesti maksamaan seuraavan urasiirron.



Hyväntekeväisyys Kansalaisten neuvoja sai viime vuonna yli 1000 kyselyä työnantajilta, jotka hylkäsivät viittaukset. Pelkästään viimeisen puolen vuoden aikana 8 000 ihmistä on hakenut sitä verkosta ohjesivu viittauksista, koska ihmiset pelkäsivät sen maksavan heille seuraavan työn.

Tracey Moss, Citizens Advice -yrityksen työllisyysasiantuntija, sanoi: ”Työpaikan vaihtaminen on yksi suosituimmista uudenvuodenlupauksista, ja mahdollisuus muuttaa jonnekin uuteen voi olla todella jännittävä.

Se voi kuitenkin olla myös stressaavaa, varsinkin jos törmäät ongelmiin prosessin aikana. Suurin osa kyselyistä, joita saamme ihmisiltä, ​​jotka haluavat vaihtaa työpaikkaa, liittyvät viittauksiin, joko siksi, että he eivät voi saada sitä työnantajaltaan, tai koska se, mitä heille on annettu, ei sovellu.



'Siksi on tärkeää, että kun saat työtarjouksen, varmista, että täytät kaikki uuden työnantajasi vaatimukset ennen kuin lähetät ilmoituksen - koska tarvittavien asiakirjojen puuttuminen voi johtaa työtarjouksen peruuttamiseen.'

Miten irtisanoutua - oikea tapa

Nainen kirjoittaa kirjettä (kuva: Getty)

Ennen kirjeen kirjoittamista on parasta selvittää tosiasiat ja luvut



Jos olet varma, että haluat irtisanoutua, seuraa näitä ohjeita, jotta saat parhaan mahdollisuuden saada hyvä viite ja saada kaikki velkasi.

  1. Sinun tulisi pyrkiä eroamaan nykyisestä työpaikastasi vasta, kun sinulla on kirjallinen selkeä työtarjous.

    Stephen Gately kuoleman totuus
  2. Kun olet valmis, on aika saada pallo pyörimään nykyisen työnantajasi kanssa. Kuinka paljon ilmoitusta sinun on annettava? Sinun pitäisi löytää tämä tarkka ajanjakso sopimuksestasi tai henkilöstön käsikirjasta.

  3. Jos sopimuksessasi tai ehdoissasi ei ole mitään, sinun on ilmoitettava asiasta vähintään 1 viikko. Irtisanomisaika alkaa eroamisilmoituksen lähettämistä seuraavana päivänä.

  4. Sinun ei tarvitse kertoa työnantajallesi, että lähdet, ennen kuin lähetät kirjeen, mutta antamalla heille ennakkotapaus voi auttaa heitä valmistautumaan vaihtoon - varsinkin jos haluat lähteä aikaisemmin kuin varoitusaika sallii.

  5. Välttääksesi sekaannukset, etsi jäljellä oleva lomakorvauksesi - ja selvitä ensin kaikki jäljellä olevat vuosilomat.

Kuinka kirjoittaa eroilmoitus

Kun olet saanut kaikki yksityiskohdat, on aika kirjoittaa se kirjallisesti (Kuva: Getty)

  1. Tämä voi olla sähköpostimuodossa, mutta työnantaja voi pyytää sitä myös kirjallisesti. Joka tapauksessa yritä pitää se kirjallisena.

  2. Muista lisätä perustiedot, kuten nimi, päivämäärä, osoite ja työpaikka. Kirjeesi todennäköisesti välitetään henkilöstöosastollesi, joka ei välttämättä tiedä kuka olet.

  3. Sinun on ilmoitettava, kuinka paljon ilmoitusta annat ja milloin viimeinen päiväsi on. Jos olet huolissasi, ettet pysty täyttämään koko irtisanomisaikaasi, selitä tämä kirjeessäsi.

  4. Sinun ei tarvitse ilmoittaa tarkkaa syytä päätöksellesi lähteä.

  5. Etsi oikeutesi lomapalkkaan - ja ota se huomioon viimeisiin päiviin/viikkoihin. Jos sinulla on jäljellä ylimääräistä aikaa lentoonlähtöön, kysy työnantajalta, jos sinun on otettava se irtisanomisaikana tai saatko siitä palkkaa.

  6. Ole kohtelias - kirje kannattaa lopettaa kiitollisella huomautuksella ja jos voit, tarjoa apua siirtymäkauden aikana.

  7. Tässä vaiheessa kannattaa kysyä esimieheltäsi, olisiko hän valmis antamaan sinulle viitteen.

    jeremy kyle show-yleisö

Onko pomosi omistaa antaa sinulle viitteen?

  1. Työnantajasi ei tarvitse antaa sinulle viitettä, ellei se ole kirjoitettu sopimukseesi tai sinulla on kirjallinen todiste siitä, että hän tukee sinua. Jos he suostuvat auttamaan, yritä saada se heiltä kirjallisesti tai sähköpostitse.

  2. Jos vanha työnantajasi ei halua antaa sinulle viitettä, voit pyytää häntä antamaan vain lyhyen viittauksen, joka tunnetaan nimellä 'perusviite', joka kattaa esimerkiksi sairauslomat ja työtodistuksen.

  3. Jos esimiehesi ei auta, sinulla on oikeus pyytää sen sijaan HR -osastoa tai toista johtajaa.

Kansalaisten neuvoja työpaikan löytämiseen - ja viittaus

Työhaastattelu

Älä tee siitä vaikeampaa kuin sen pitäisi olla (Kuva: Getty)

1. Tee läksyt

Tutki hieman, mitä työnantaja tarjoaa, jotta näet, vastaako se ensisijaisia ​​tavoitteitasi. Useimmat työnantajat julkaisevat henkilöstöedut verkkosivustollaan, joten näet, kuinka paljon loma- ja vanhempainlomaa saat ja kuinka paljon he maksavat eläkkeeseesi. Jos heillä ei ole verkkosivustoa, ota suoraan yhteyttä työpaikkailmoituksen lähettäneeseen henkilöön.

maplin sulkeva myynti

Lue lisää

Uskomattomia töitä, joita voit tehdä
100 000 puntaa vuodessa lastenhoitajana BARBADOSissa Parhaat työnantajat työ- ja yksityiselämän tasapainottamiseksi Kymmenen parhaiten palkattua työtä naisille Britannian parhaat työedut paljastettiin

2. Sairauden tai vamman paljastaminen

Sinua ei pitäisi kysyä sairaudesta tai vammasta hakuprosessin aikana, eikä sinun tarvitse paljastaa tätä, ellet halua. Jos kuitenkin tarvitset kohtuullisia muutoksia haastattelussa, kerro siitä työnantajalle - lain mukaan heidän on oltava mukautuvia.

Lue lisää

Vinkkejä uuden työn saamiseen
Britannian 25 parasta työpaikkaa Kuinka lopettaa työsi hyvin Tekosyitä saada aikaa haastatteluun Valkoiset valheet, jotka voivat maksaa sinulle työn

3. Varmista, että työ sopii olosuhteisiisi

Kaikkien työnantajien on harkittava joustavan työn hakemuksia, mutta heidän ei tarvitse hyväksyä sitä. Se on sinun puhelusi, kun pyydät työajan muuttamista - voit ottaa sen esille haastattelussa tai kun sinulle tarjotaan työtä.

Lue lisää

Äitiysoikeutesi
Jaettu vanhempainloma selitetty 8 tärkeää työpaikan oikeutta äideille Voiko pomosi erottaa sinut? Mitä tapahtuu, jos vauva syntyy aikaisin

4. Järjestä viittauksesi

Työnantaja antaa yleensä vain vakavan työtarjouksen, kun hän on saanut yhden tai useamman viittauksen.

jade goody shilpa shetty

On parasta kertoa työnantajallesi, että sinulle on tarjottu toista työtä, ja kysyä heiltä, ​​olisiko he mielellään antaneet viitteen. Pidä keskustelu tai sähköposti ammattimaisena ja ystävällisenä, jotta vältyt ongelmilta, jos työtarjous kaatuu.

Jos nykyinen työnantajasi kieltäytyy, kysy uudelta esimieheltäsi, hyväksyykö hän edellisen työnantajan. Tai voit kokeilla koulun, korkeakoulun tai yliopiston opettajaa, jos olet äskettäin lopettanut koulutuksen, tai esimiestä tekemästäsi vapaaehtoistyöstä.

Lue lisää

Kuinka löytää uusi työ
CV: si on väärä - sillä on todella merkitystä Kuinka paeta vihaa työtäsi Sanoja, joita ei KOSKAAN saa käyttää CV: ssä 50 yleisintä haastattelukysymystä

5. Käytä kaikki vapaapäivät, jotka sinulla on jäljellä

Jäljellä olevan loman ympärillä on yleensä sääntöjä. Tarkista työsopimuksesi - jos sanot, että sinun on otettava lomasi irtisanomisaikana, voit joko pitää lomasi tai katsoa, ​​harkitseeko työnantaja sen sijaan lomapalkan maksamista. Jos sitä ei ole määritelty, he voivat silti pyytää sinua pitämään aikaa - mutta heidän on ilmoitettava sinulle siitä.

Lue lisää

Tehdään palkasta oikeudenmukaisempi
Reilumpaa palkkaa koskevat suunnitelmat estetty Mitä voit tehdä, jos sinulle maksetaan vähemmän Sukupuolten palkkaero on jotenkin pahentunut Naiset maksoivat 3 000 puntaa vähemmän samasta työstä huolimatta

6. Työnantajasi saa huonon reaktion

Useimmat työnantajat käsittelevät eroamistasi järkevästi, mutta Citizens Advice on kuullut raportteja, joissa roistopomot erottavat jonkun pian eron jälkeen.

Tämä on lain vastaista ja voit saattaa heidät oikeuteen epäoikeudenmukaisen irtisanomisen vuoksi. Jos näin tapahtuu, ota yhteyttä paikalliseen kansalaisneuvontaan jotka voivat auttaa sinua navigoimaan tässä prosessissa.

Katso Myös: