Huawei P40 Pro Plus -arvostelu: 'Upea' puhelin Google-palvelujen puutteen varjoon

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

P40 Pro Plus on Huawein uusin ja paras puhelin. Se on myös ylivoimaisesti yksi alan kiistanalaisimmista. Miksi? Kiitos Trumpin hallinnon päätöksestä kieltää kaikki yhdysvaltalaiset yritykset (mukaan lukien Google ) Huawei-laitteiden ohjelmistojen kehittämisestä lähtien kiinalainen yritys on joutunut tekemään suuria muutoksia älypuhelimiensa ohjelmistokokemuksiin.



Mikä tärkeintä, tämä tarkoittaa, että P40 Pro Plussalta puuttuu asioita, joita nykyiset Android-käyttäjät todennäköisesti pitävät elintärkeinä. Ensinnäkin Google Play Kauppaa ei ole, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki ne tavalliset sovellukset, joita pidät itsestäänselvyytenä, kuten Google Maps, Chrome ja Gmail, ovat nyt saavuttamattomissa.



Kaikki ei kuitenkaan ole tuhoa ja synkkyyttä. Huawei on varmistanut, että uuden lippulaivansa ostamisesta on suuri etu: saat yhden maailman parhaista älypuhelinkameroista.



Jep, aidolla Huawei-tyylillä P40 Pro Plus tarjoaa uskomattoman seitsemän kameran kokoonpanon, joka on tällä hetkellä lähes lyömätön markkinoilla, mikä tekee päätöksenteon poikkeuksellisen vaikeaksi ihmisten, jotka haluavat ostaa uuden älypuhelimen. Vaihtelevatko he Googlen sovellukset upeaan kameraan ja kaiken huiman 1 299 punnan hintalappuun? Se jää nähtäväksi.

Design

Jos Huawei osaa tehdä yhden asian, se on muotoilu. Joka vuosi yrityksen lippulaivapuhelin muuttuu tyylikkäämmäksi, mutta silti onnistuu tekemään vaikutuksen joukolla innovatiivisia laitteistoominaisuuksia.

Huawei P40 Pro Plus (Kuva: Lee Bell)



Tällä kertaa P40 Pro Plus osuu useimpiin niistä ?, vaikka aikaisempien puhelimien, kuten P30 Pron, tutut huomaavat, että uusin puhelin on yksi paksuimmista, joita olemme nähneet vähään aikaan.

kian egan ja jodi

9 mm paksuna se on vain 0,6 mm edeltäjäänsä paksumpi, mutta se on havaittavissa kädessä. P40 Pro Plus on myös hieman raskaampi, painaen 226 g, mikä on 34 g enemmän kuin P30 Pro. Vaikka se on havaittavissa, se ei ole ongelma millään tavalla. Olimme edelleen erittäin vaikuttuneita P40 Pro Plusin yleisestä suunnittelusta, erityisesti takaosan uudesta rakenteesta, joka koostuu nanoteknologialla kiillotetusta keraamisesta materiaalista. Tämä on joko musta tai valkoinen, ja sen sanotaan tarjoavan safiirilasiin verrattavan lujan viimeistelyn. Arvosteluvälineemme oli jälkimmäinen ja - täytyy sanoa - osoittautui erittäin tyylikkääksi tekniikaksi.



P40 Pro Plussalla on myös IP68-luokitus, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että se on suojattu putoamiselta 1,5 metrin syvyyteen veteen 30 minuutin ajan.

Näyttö

P40 Pro Plus -mallissa näytön tuotto on 6,58 tuuman AMOLED-näyttö, joka tarjoaa syvemmän mustan ja rikkaan väripaletin sekä erittäin yksityiskohtaisen 1 200 x 2 640 pikselin (441 ppi) resoluution. Kaiken kaikkiaan näyttö on upea, säilyttäen yhden Huawei-puhelimen kaarevimmista tähän mennessä nähdyistä, ja se kietoutuu puhelimen kotelon puoliväliin.

P40 Pro Plus:ssa näytön tuottava ilo on 6,58 tuuman AMOLED-näyttö (Kuva: Lee Bell)

Kuten muutamassa viime Huawei-mallissa, P40 Pro Plus vaihtaa kotipainikkeen yksinkertaiseen kosketuseleeseen, joka edellyttää pyyhkäisemistä ylös näytön alareunasta. Näytössä on myös melko vaikuttava biometrinen suojaus, joka voi skannata sormenjälkesi laitteen lukituksen avaamiseksi ja aloitusnäytölle viemiseksi. Kuten sitä edeltäneissä P30 Prossa ja P20 Prossa näkyy, tämä tekniikka on parantunut aikaisempiin malleihin verrattuna ja on nyt paljon tarkempi nykyään.

Suorituskyky ja akun kesto

Sen sijaan, että luottaisimme Qualcomm-prosessoriin, kuten useimmat Android-laitteiden valmistajat nykyään, Huawein uusin lippulaiva saa virtansa yrityksen omasta suorittimesta: Kirin 990 5G -piirisarjasta. Tässä on tehokas 2,86 GHz kahdeksanytiminen prosessori, jota tukee 8 Gt RAM-muistia. Vaikka tätä riittää, sama löytyi Huawein P30 Pro -puhelimesta, joka julkaistiin yli vuosi sitten, joten odotimme vähän enemmän P40 Pro Plus -puhelimesta. Esimerkiksi uusi Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G tarjoaa 12 Gt RAM-muistia.

Siitä huolimatta P40 Pro Plus on poikkeuksellisen näppärä todellisen elämän suorituskyvyn suhteen, ja se vastaa komentoihin välittömästi, vaikka useita sovelluksia olisi käynnissä samanaikaisesti.

erittäin halvat ateriat uk

Entä akun käyttöikä? No, P40 Pro Plus ei myöskään petä tässä. Sen 4 200 mAh akku kestää helposti koko päivän intensiivisen käytön. Ja saatat saada jopa puoli päivää enemmän, jos et ole sellainen, joka on liimattu puhelimeesi koko päivän.

Liitettävyyden osalta P40 Pro Plus ladataan USB Type-C -portin kautta, mikä tukee 40 W:n pikalatausta sekä 40 W:n langatonta latausta. Siinä ei ole 3,5 mm:n kuulokeliitäntää tai MicroSD-laajennusta, mutta se tulee vain 512 Gt:n vaihtoehdolla, joten sen pitäisi riittää kaikkien digitaalisten bittien ja bobien tallentamiseen.

P40 Pro Plus on poikkeuksellisen näppärä tosielämän suorituskyvyn suhteen, sillä se vastaa käskyihin välittömästi, jopa useiden sovellusten ollessa käynnissä samanaikaisesti. (Kuva: Lee Bell)

Ohjelmisto ja käyttöjärjestelmä

Kuten aiemmin mainittiin, Huawein uuden lippulaivan ostamiseen liittyy yksi suuri varoitus, ja se on pääsyn puute Googlen monimutkaiseen ohjelmistoekosysteemiin, mikä tarkoittaa, että suosittuja sovelluksia, kuten Google Mapsia ja Chromea, ei enää tueta. Jos olet tottunut omistamaan Android-laitteen, tämä on erittäin turhauttavaa. Varsinkin näin paljon maksavalle puhelimelle.

Hopeavuori tässä on kuitenkin se, että jos tämä ei häiritse sinua niin paljon, P40 Pro Plus sisältää Huawein EMUI 10 -käyttöliittymän, joka on näppärä ja reagoiva, mikä tekee monitoimista leivonnaisen.

matthew puuvillan velvollisuus

Huawei haluaa myös esitellä omaa AppGalleryaan, joka on esiladattu laitteeseen ja sisältää mukavan valikoiman sovelluksia. Täällä ei ole kaikkia suosikkejasi, mutta monet ovat. Siellä on myös esiasennettu uusi oma sovellus nimeltä Petal Search, jonka avulla voit etsiä verkosta yhteensopivia sovellus.apk-paketteja teknisistä asuista, kuten esim. Facebook , Instagram , WhatsApp jne. ja se auttaa sinua asentamaan ne laitteellesi. Vaikka tämä toimii suhteellisen hyvin 75 % ajasta, turvallisuudesta on syytä huoleen, koska löytämiäsi ja asentamiasi sovelluksia ei ole tarkastettu etukäteen virallisessa sovelluskaupassa.

Kamera

Joten säilytimme parhaan viimeiseen asti: kameran; seitsemän Leica-kameran asennus.

Takaosassa on viisi nappulaa, jotka koostuvat 50 megapikselin Ultra Vision -pääkamerasta, 40 megapikselin ultralaajakulmaobjektiivista laajakulmaobjektiivilla ja kuvanvakaimella, 3D-syvyyttä tunnistavasta objektiivista ja kahdesta telekamerasta, jotka molemmat ovat 8 megapikselin resoluutiolla. ja työskentele yhdessä tarjotakseen 10x optisen zoomin. Tämän ansiosta nämä kamerat pystyvät tallentamaan uskomattomia yksityiskohtia jopa naurettavan etäisyyden päästä. Tulet olemaan melko järkyttynyt siitä, mitä voit vangita niin kaukaa!

Edessä on kaksi 32 megapikselin kameraa, joka tukee 4K-videotallennusta. Nämä tallentavat vaikuttavia kuvia ja videoita tarjoavat upeat valotus-, väri-, kohina- ja bokeh-tehosteet.

Takaosassa on viisi nappulaa (Kuva: Lee Bell)

Uusinta tiedettä ja tekniikkaa

Tuomio

P40 Pro Plus on helposti yksi markkinoiden parhaista älypuhelimista tällä hetkellä, mutta vain, jos et ota huomioon sen Google-palveluiden puutetta. Tämä on luurin ainoa haittapuoli, mutta se on suuri.

Sääli. Jos olet jo perehtynyt esimerkiksi Googlen Android-palveluihin, niistä luopuminen on useimmille ihmisille mahdotonta edes niin hienoilla teknisillä puhelimilla.

Kamera on kiistatta upea, mutta sillä on hintansa - ja monella tapaa. 1 299 punnan hintalappu ei myöskään ole halpaa.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: