iPhone X temppuja ja vinkkejä: Kuinka saada kaikki irti kiiltävästä uudesta Apple-vempaimesta

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

IPhone X on vihdoin saapunut, mutta jopa kokeneille iPhone-käyttäjille se vaatii hieman totuttelua.



Apple on poistanut ikonisen Home-painikkeen ja Touch ID -sormenjälkitunnistimen ja korvannut ne digitaalisella kotipalkilla ja Face ID -turvajärjestelmä , joka vahvistaa henkilöllisyytesi kasvojentunnistuksen avulla.



Näytössä on myös uusi leveämpi kuvasuhde, mikä tarkoittaa, että osa sisällöstä on mukautettava näyttöön sopivaksi.



Jos olet juuri saanut uuden iPhone X:n ja tunnet olevasi hieman eksyksissä, olemme koonneet luettelon temppuista ja vinkeistä, joiden avulla pääset alkuun.

Kuinka katsella videoita koko näytön tilassa

Kun aloitat ensimmäisen käytön iPhone X , huomaat, että useimmat videot toistetaan tavallisella 4:3- tai 16:9-kuvasuhteella, joten jos katsot vaakatilassa, näet mustia palkkeja videosoittimen molemmilla puolilla.

boris johnsonin erokirje

Ottaen huomioon, että yksi iPhone X:n tärkeimmistä myyntivalteista on sen reunasta reunaan ulottuva OLED-näyttö, tämä näyttää hieman säälittävältä, joten sinun kannattaa vaihtaa 'sovita näyttöön -katselutilasta' 'täysi' -tilaan. -näytön katselutila'.



(Kuva: REUTERS)

Voit tehdä tämän käynnistämällä videon toiston ja kaksoisnapauttamalla näyttöä. Tämä säätää kuvan niin, että se täyttää koko näytön.



Varoituksen sana kuitenkin. Kun katsot videota koko näytön katselutilassa, kuvan reuna rajataan pois, joten joitain yksityiskohtia saattaa jäädä huomaamatta. Sinun on myös kestettävä näytön yläreunassa oleva 'love'.

Koko näytön katselutila on käytettävissä vain joissakin sovelluksissa - joten se toimii esimerkiksi Netflixissä, mutta ei BBC iPlayerissä.

Kuinka tallentaa Animojis puhelimeesi

Yksi iPhone X:n hauskimmista ominaisuuksista on kyky luoda animojia - 3D, live renderoidut emojit, jotka seuraavat ilmeitäsi ja luovat animoituja hahmoja käytettäviksi Viesteissä.

Muutaman päivän kuluttua iPhone X:n myyntiin tulosta se oli jo synnyttänyt uuden villityksen, joka tunnetaan nimellä Animoji Karaoke, jossa käyttäjät suuttivat suosikkikappaleinsa sanoja näiden emojihahmojen varjossa.

Mutta vaikka animojit on suunniteltu käytettäviksi iMessage-sovelluksen sisällä, ne on myös mahdollista tallentaa kameran rullalle, jotta ne voidaan jakaa sosiaalisessa mediassa tai sisällyttää videoihin.

Tätä varten sinun on ensin luotava animoji iMessagessa ja lähetettävä se ystävälle. Käytä sitten 3D Touchia painaaksesi viestin animojia ja vedä sitä ylöspäin, kunnes valikko tulee näkyviin näytön alareunaan.

Tämä antaa sinulle mahdollisuuden kopioida, tallentaa tai välittää animoji. Sen tallentaminen lähettää kopion Kuvat-sovellukseesi .MOV-tiedostona, jotta voit jakaa sen sieltä.

(Kuva: )

Kuinka kytkeä taskulamppu päälle lukitusnäytöltä

Jos huomaat usein puuhailemassa pimeässä öisin, olet iloinen kuullessani, että iPhone X on helpottanut taskulampun kytkemistä päälle lukitusnäytöltä.

Sinun tarvitsee vain painaa 3D-kosketusta näytön vasemmassa alakulmassa olevaa taskulamppukuvaketta, jolloin valo syttyy. Sama toimenpide sammuttaa valon.

Voit myös käynnistää kameran lukitusnäytöstä painamalla kovaa kamerakuvaketta oikeassa alakulmassa.

Kuinka pakottaa iPhone X:n uudelleenkäynnistys

Saatat yllättyä kuullessani, että iPhone X:n kyljessä olevan virtapainikkeen painaminen ei sammuta sitä. Sen sijaan se käynnistää Sirin.

Jos haluat sammuttaa iPhonen, sinun on painettava ja painettava virtapainiketta ja joko äänenvoimakkuuden lisäys- tai vähennyspainiketta samanaikaisesti ja sammuta iPhone pyyhkäisemällä.

Jos iPhonesi on kaatunut ja sinun on pakko käynnistää se uudelleen, paina ja vapauta nopeasti äänenvoimakkuuden lisäyspainike, paina ja vapauta sitten nopeasti äänenvoimakkuuden vähennyspainike ja paina sitten virtapainiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes näet Apple-logon.

Kuinka parantaa selfie-peliäsi

iPhone X:n myötä Apple on tehnyt valtavia parannuksia etukameraan, joista yksi on kyky käyttää muotokuvatilaa ja muotokuvavaloa selfie-tilassa.

Muotokuvatila, joka otettiin alun perin käyttöön takakameran kanssa iPhone 7 Plus , luo syvyysvaikutelman sumentamalla taustaa, kun kohde pysyy terävänä.

Portrait Lighting, joka tuli mukana iPhone 8 Plus , lisää parannettuja valotehosteita, jotka tekevät kuvistasi dramaattisempia.

Nämä ominaisuudet ovat nyt saatavilla iPhone X:n eteenpäin osoittavassa kamerassa, joten voit todella parantaa selfie-peliäsi luomalla ammattimaisia ​​muotokuvia yksin.

Pari vinkkiä kuitenkin - jos kameran esikatselun viesti sanoo, että se on liian kirkas, yritä löytää paikka, jossa on epäsuoraa auringonvaloa, ja jos viesti sanoo, että tausta on liian kaukana, se tarkoittaa, että olet yli 15 metrin päässä taustasta, joten yritä seisoo jonkun edessä.

Kuinka ottaa valokuva tallennuksen aikana

(Kuva: )

Oletko koskaan päässyt videon puoleen väliin ja huomaat yhtäkkiä, että jäät paitsi hienoista kuvista?

iPhone X:llä voit tehdä molemmat kerralla, joten jos haluat ottaa kuvia tallennuksen aikana, sinun tarvitsee vain napauttaa valkoista ympyrää tallennuspainikkeen vasemmalla puolella.

iPhone X:n kaksoislinssisellä kameralla voit nyt katsella videoita optisella zoomilla, joten ei ole mitään tekosyytä olla saamatta täydellistä kuvaa.

Kuinka soittaa hätäkeskukseen

Tämä on tärkeä tietää - jotta voit käyttää sitä tarvittaessa, mutta myös jotta et joudu soittamaan hätäkeskukseen vahingossa.

Sinä pystyt käynnistä hätätilanne iPhone X:ssä pitämällä sivupainiketta ja jompaakumpaa äänenvoimakkuuspainiketta painettuna 6 sekunnin ajan soittaaksesi hätäkeskukseen nopeasti.

Valinnaisesti voit käynnistää hätätilanteen myös napsauttamalla sivupainiketta nopeasti viisi kertaa. Viiden napsautusvaihtoehdon voi ottaa käyttöön kohdassa Asetukset > Hätätilanne > Toimii myös viidellä napsautuksella.

Apple Payn käyttäminen Face ID:n kanssa

(Kuva: REUTERS)

Jos olet tottunut käyttämään Apple Pay Touch ID:llä , uuteen maksutapaan iPhonella voi mennä hieman totuttelua, mutta jos olet Apple Watchin käyttäjä, toiminto saattaa tuntua tutummalta.

Maksaaksesi kaupassa kaksoisnapsauta virtapainiketta, vilkaise sitten näyttöä todentaaksesi Face ID:llä ja pidä puhelintasi päätettä vasten.

Saatat joutua pitämään puhelintasi hieman ylhäällä, aivan kuin ottaisit selfietä, mutta Face ID tunnistaa kasvosi paremmin eri näkökulmista ajan myötä, joten sinun pitäisi silti pystyä tekemään se huomaamattomasti.

Kun olet suorittanut todennuksen, sinulla on 60 sekuntia suorittaa tapahtuma loppuun, muuten sinua pyydetään toistamaan prosessi.

hiljaiset merenrantakaupungit uk
iPhone

Kuinka ottaa kuvakaappaus iPhone X:llä

Fyysisen Koti-painikkeen menettämisen myötä myös kuvakaappauksen ottoprosessi on muuttunut.

Ota kuvakaappaus iPhone X:stä painamalla samanaikaisesti sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauttamalla ne nopeasti.

Kuva näkyy pikkukuvana näytön vasemmassa alakulmassa. Jos napautat sitä, voit rajata ja muokata kuvakaappausta ennen tallentamista.

Kuinka sulkea sovellus iPhone X:ssä

Se on a yleinen väärinkäsitys että iPhonen taustalla käynnissä olevat sovellukset vapauttavat muistia ja auttavat säästämään akun käyttöikää.

Se on itse asiassa täysin tarpeetonta, koska iOS 'jäädyttää' automaattisesti taustalla toimivat sovellukset, mikä rajoittaa merkittävästi niiden toimintaa ja vapauttaa käyttämänsä RAM-muistin.

Mutta joskus sovellus kaatuu, ja ainoa tapa saada se toimimaan on pakottaa lopettamaan ja käynnistämään sovellus uudelleen.

Voit tehdä tämän pyyhkäisemällä ylös alareunasta ja keskeyttämällä sen, kunnes App Switcher tulee näyttöön. Vieritä sitten, kunnes löydät sovelluksen, jonka haluat sulkea, paina sovellusta lujasti ja napauta sitten punaista miinusmerkkiä.

On myös uusi tapa käyttää aiempia sovelluksiasi nopeasti pyyhkäisemällä näytön alareunassa vasemmalta oikealle.

Tätä artikkelia varten testatun iPhone X:n toimitti S Onlinelle Vodafone.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: