John Lewis luettelee 8 myymälää, jotka eivät avaudu uudelleen sulkeutumisen jälkeen - 1465 työpaikkaa vaarassa

John Lewis

Horoskooppi Huomenna

John Lewis on ilmoittanut, että kahdeksan muuta tavarataloa ei avata uudelleen nykyisten Covid-19-rajoitusten päättymisen jälkeen, ja 1 465 työpaikkaa on vaarassa.



Yhtiö sanoi tänään, että kaupat eivät palaa toimintaansa paikoissa, joissa niitä ei voida 'ylläpitää', koska se varoitti, että vähittäiskaupan ilmapiiri on muuttunut dramaattisesti koronaviruksen puhkeamisen jälkeen.



Se tulee vain viikkoja sen jälkeen, kun vähittäiskaupan jättiläinen vihjasi, että kaikki kaupat eivät selviä kolmannesta sulkeutumisesta, koska se ilmoitti 517 miljoonan punnan tappion ennen veroja vastauksena Covid-kaupan rajoituksiin.



Vaikuttaako tämä sinuun? Sähköposti: webnews@NEWSAM.co.uk

Kahdeksaan myymälään, jotka eivät avaudu uudelleen, kuuluu neljä kotona olevaa kauppoja Ashfordissa, Basingstokessa, Chesterissä ja Tunbridge Wellsissä ja neljä tavarataloa Aberdeenissa, Peterboroughissa, Sheffieldissä ja Yorkissa.

Yhtiö kertoi aloittaneensa neuvottelut 1465 työntekijän kanssa - vaihtoehtoiset tehtävät jaettaisiin mahdollisuuksien mukaan.



Onko paikallinen John Lewis -kauppa suljettu?

Onko paikallinen John Lewis -kauppa suljettu? (Kuva: Getty Images)

Sen jäljellä oleva kiinteistö - 34 John Lewisin myyntipistettä - avataan uudelleen 12. huhtikuuta alkaen hallituksen ohjeiden mukaisesti.



Tämä lukuun ottamatta Glasgowa, joka avataan uudelleen 26. huhtikuuta ja Edinburghia, joka avataan uudelleen 14. toukokuuta.

John Lewis sanoi, että sulkemiseen tarkoitetut kaupat olivat 'jo taloudellisesti haastettuja' ennen pandemiaa - mutta myönsi, että kriisi oli heikentänyt heidän taloudellista asemaansa.

'Emme valitettavasti voi enää kannattavasti ylläpitää suurta John Lewisin myymälää joillakin alueilla, joilla meillä ei ole tarpeeksi asiakkaita', tiedotteessa todettiin.

”Kahdeksan myymälää haastettiin taloudellisesti ennen pandemiaa.

'Odotamme 60-70% John Lewisin myynnistä tulevaisuudessa tapahtuvan verkossa', julkilausuma lisäsi.

Vähittäiskaupan yritykset ovat nähneet Covid -kriisin nopeuttavan siirtymistä verkkokauppoihin - kuluttajat tilaavat nyt verkosta kovaa vauhtia.

John Lewis sanoi vastauksena asiakkaiden käyttäytymisen muutokseen, että se laajentaa napsautus- ja keräyspalvelujaan Waitrose -myymälöissä ja kokeilee John Lewisin ostosalueiden käyttöönottoa Waitrose -myymälöissä ja syksyllä.

Ketju ilmoitti testaavansa myös pienempien paikallisten lähikauppojen uusia muotoja, jotka esittävät sen myydyimmät linjat.

John Lewis -kumppanuuden puheenjohtaja Sharon White sanoi: ”Tämän päivän ilmoitus on uskomattoman surullinen uutinen kumppaneillemme, asiakkaillemme ja yhteisöille, joita olemme palvelleet monien vuosien ajan.

- Pääkatu on kokemassa suurinta muutosta sukupolvelle ja me muutumme sen mukana. Asiakkaat voivat silti saada luotetun palvelun, josta tunnemme - kuitenkin ja missä he haluavat tehdä ostoksia. '

John Lewisin toimitusjohtaja Pippa Wicks lisäsi: '' Kasvavan verkkoliiketoiminnan ja seuraavan päivän Click & Collectin laajentumisen rinnalla investoimme myymälän palveluihin ja kokemuksiin sekä uusiin, pienempiin naapurustomuotoihin ja käyttöönottoon John Lewisin valikoimista löytyy enemmän Waitrose -myymälöitä. ''

Täysi luettelo 16 John Lewisin myymälästä suljetaan

156-vuotias tavaratalo ilmoitti jo Viime vuonna irtisanottiin 1424 henkilöä - ensimmäinen Covid -lukitus sulki myynnin jälkeen.

Tuolloin pomot vahvistivat kahdeksan John Lewisin myymälää ja neljä Waitrose -myyntipistettä ei avaudu uudelleen yleisölle.

Marraskuussa vahvistettiin vielä 1 500 pääkonttorin vähentämistä - kaikki työntekijät poistuvat yrityksestä huhtikuuhun mennessä.

Bosses sanoi, että siirto on osa viisivuotista muutossuunnitelmaa 'palata kestäviin voittoihin vuoteen 2025 mennessä'.

Se sanoi, että muutos säästäisi yritykselle 50 miljoonaa puntaa.

Ketju on myös kiristänyt arvokkaan bonuksensa - joka maksetaan 80000 työntekijälle - tältä vuodelta.

Päätös on ensimmäinen kerta vuosisadassa, jolloin työntekijän omistaman yrityksen työntekijät eivät saa korvausta.

Yritys valmistautuu myös 95-vuotiaan uudistamiseen & apos; Koskaan tietämättään alimyyty & apos; hinta lupaus.

David Bowien kuolinsyy
  1. Kotikaupassa - Ashford
  2. Kotikaupassa - Basingstoke
  3. Kotikaupassa - Chester
  4. Kotikaupassa - Tunbridge Wells
  5. John Lewis Aberdeen
  6. John Lewis Peterborough
  7. John Lewis Sheffield
  8. John Lewis York
  9. John Lewis Croydon
  10. John Lewis Swindon
  11. John Lewis Tamworth
  12. John Lewis Newbury
  13. John Lewis Heathrow'n terminaali 2
  14. John Lewis London St Pancras -rautatieasema
  15. John Lewis Birmingham, Bullring -ostoskeskus
  16. John Lewis Watford, Harlequin -ostoskeskus

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirje, niin saat viimeisimmät neuvot ja uutiset

Yleisluotosta lomautukseen, työoikeuksiin, matkapäivityksiin ja hätäapuun - meillä on kaikki suuret taloudelliset tarinat, jotka sinun on tiedettävä juuri nyt.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirjeemme täältä.

Katso Myös: