John Lewis lopettaa toimitukset ulkomaille, kun vähittäiskauppiaat varoittavat Brexit -kauppasopimuksesta

John Lewis

Horoskooppi Huomenna

John Lewisin myymälä

Se sanoi, että päätös on osa uutta strategiaa keskittyä Yhdistyneen kuningaskunnan myyntiin(Kuva: Getty)



John Lewis on romuttanut toimitukset ulkomaille osana muutosta keskittyäkseen Ison -Britannian myyntiin.



'Osana kahden seuraavan vuoden kumppanuussuunnitelmaamme John Lewisissa olemme päättäneet keskittyä liiketoiminta -alueisiin, jotka toimittavat tuotteita ja palveluita paikallisille asiakkaillemme Isossa -Britanniassa', julkilausumassa todetaan.



'' Sellaisena emme enää jatka kansainvälistä laajentumista ja päätimme lopettaa kansainvälisen online-toimituspalvelumme joulukuun puolivälissä. ''

Se tapahtuu sen jälkeen, kun Fortnum & Mason keskeytti EU: n myynnin tällä viikolla viitaten päätökseen Brexit -kaupankäynnin sääntöihin.

Arvostettu ruokakauppa sanoi: 'Emme voi väliaikaisesti toimittaa tuotteita Pohjois -Irlantiin tai Euroopan unionin maihin.'



Samaan aikaan Debenhams on lopettanut väliaikaisesti verkkoliiketoimintansa Irlannissa.

englanti v bulgaria tv-kanava

Debenhams on väliaikaisesti lopettanut verkkoliiketoimintansa Irlannissa (Kuva: Getty Images)



'Emme voi tällä hetkellä toimittaa tilauksia Irlannin tasavaltaan Brexitin jälkeisten kauppasääntöjen epävarmuuden vuoksi', julkilausumassa todetaan.

'Siksi olemme tehneet vaikean päätöksen sammuttaa Debenhams.ie tilapäisesti.'

Arsenal vs Liverpool tv

John Lewis mainitsi yrityksen strategian päätöksessään pysäyttää ulkomaiset tilaukset.

'Osana kahden seuraavan vuoden kumppanuussuunnitelmaamme John Lewisissa olemme päättäneet keskittyä liiketoiminta -alueisiin, jotka toimittavat tuotteita ja palveluita paikallisille asiakkaillemme Isossa -Britanniassa', julkilausumassa todetaan.

'' Sellaisena emme enää jatka kansainvälistä laajentumista ja päätimme lopettaa kansainvälisen online-toimituspalvelumme joulukuun puolivälissä. ''

Alkuperäsääntölausekkeen mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan tai EU: n ulkopuolella valmistetut tai osittain valmistetut ja Yhdistyneen kuningaskunnan yritysten jälleenmyymät tavarat ovat nyt arvonlisäveron ja tuontitullien alaisia, kun niitä myydään EU: lle.

Monien brittiläisten EU: hun vientiä harjoittavien yritysten toimitusketju perustuu suurelta osin EU: n ulkopuolelle, joten niiden on rasitettava lisäkustannuksia.

Jotkut ovat keskeyttäneet myynnin asiakkaille EU: ssa, kun he yrittävät selvittää, onko tuontitulli maksettava vai voivatko he siirtyä Yhdistyneen kuningaskunnan tai EU: n osiin.

(Kuva: AFP Getty Imagesin kautta)

Useat eurooppalaiset vähittäiskauppiaat ovat myös varoittaneet, etteivät ne enää toimita tuotteita Yhdistyneeseen kuningaskuntaan uusien arvonlisäverosääntöjen vuoksi.

Pyöräosien valmistaja Dutch Bike Bits sanoi tästä lähtien, että se toimitetaan kaikkiin maailman maihin paitsi Iso -Britanniaan.

Toinen yritys, belgialainen Beer On Web, sanoi lopettaneensa toimitukset Yhdistyneeseen kuningaskuntaan 'uusien Brexit-toimenpiteiden vuoksi'.

Uusien verosääntöjen mukaan arvonlisäveroa kerätään nyt myyntipisteestä eikä tuontipaikasta.

Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että tavaroiden Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähettävien ulkomaisten vähittäiskauppiaiden odotetaan rekisteröityvän Yhdistyneen kuningaskunnan arvonlisäverovelvolliseksi ja kirjattava ne HMRC: lle, jos myynnin arvo on alle 135 puntaa.

Tiedän missä madeleine mccann on

'Britannian politiikka pakottaa meidät lopettamaan yhteydenpidon brittiläisten asiakkaiden kanssa', Dutch Bike Bits sanoi verkkosivuillaan.

Yhtiö sanoi, että sillä on nyt suurempia kustannuksia Yhdistyneen kuningaskunnan verosäännösten noudattamiseksi.

'Tämän palvelun tarjoamisesta [HMRC] aikoo veloittaa maksun jokaiselta yritykseltä maailmassa jokaisessa maailman maassa, joka vie vientiä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan', Dutch Bike Bits sanoi verkkosivuillaan.

”Tämä on tietysti naurettavaa yhdelle maalle, mutta kuvitelkaa, jos kaikilla maailman mailla olisi sama ajatus.

'' Jos jokainen maa päättäisi käyttäytyä samalla tavalla, meidän olisi maksettava joka vuosi 195 maksua, pysyttävä 195 eri maan verolainsäädännön muutoksissa, pidettävä kirjanpitoa 195 eri maan puolesta ja suoritettava maksut 195 verolle toimistoja 195 eri maassa ja hyppää läpi kaikki tarvittavat keinot sen todistamiseksi, että teemme kaiken tämän rehellisesti ja ilman virheitä. ''

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

HMRC sanoi, että uudet säännöt varmistavat, että EU: n ja EU: n ulkopuolisten maiden tavaroita kohdellaan samalla tavalla.

firenze pugh zach braff

'Siirtymäkauden lopussa hallitus ottaa käyttöön uuden mallin Iso -Britanniaan Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelta saapuvien tavaroiden arvonlisäverokäsittelystä', veroviranomainen sanoi.

”Näin varmistetaan, että EU: n ja EU: n ulkopuolisista maista peräisin olevia tavaroita kohdellaan samalla tavalla ja että Yhdistyneen kuningaskunnan yritykset eivät joudu epäedulliseen kilpailuun arvonlisäverottoman tuonnin vuoksi.

'' Se myös parantaa tuontitavaroiden arvonlisäveron keräämisen tehokkuutta ja ratkaisee ongelman siitä, että ulkomaiset myyjät eivät maksa oikeaa arvonlisäveroa niiden tavaroiden myynnistä, jotka ovat jo Yhdistyneessä kuningaskunnassa myyntipisteessä. ''

Muualla huonekaluketju Made.com sanoi, että se ei enää toimita Pohjois -Irlantiin, vaikka se on osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa.

'Olemme pahoillamme, kun voimme ilmoittaa teille, että Brexitin aiheuttaman jatkuvan epävarmuuden vuoksi; ja tavaroiden kuljettamisesta Manner -Britannian ja koko Irlannin välillä, olemme päättäneet tehdä vaikean päätöksen peruuttaa tilauksesi kanssamme ja hyvittää sinulle kokonaisuudessaan ”, tiedotteessa todetaan.

Katso Myös: