John Paul Getty III: n leski rikkoi 44 vuoden hiljaisuuden panttivangin ryöstön vuoksi vahvistaakseen, että hän keskusteli omasta kidnappauksestaan

Maailman Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Johannes Paavali Getty III: lla korvat leikattiin koettelemuksessa(Kuva: Popperfoto)



Se oli rikos, joka järkytti maailmaa. Ei niinkään maailman rikkaimman miehen pojanpojan sieppaaminen ... tällainen rikkaus saa aina vääränlaista huomiota.



Ei, se oli epäuskottavaa, kun J Paul Getty kieltäytyi maksamasta lunnaita, kun Roomalainen mafia sieppasi vuonna 1973 16-vuotiaan John Paul Getty III: n.



Lopulta hänet pidätettiin viiden kuukauden ajan ja palasi vasta sen jälkeen, kun oli neuvoteltu paljon 17 miljoonan dollarin lunnaiden vähentämisestä ja rikollisten leikkaavan korvan kannustamisesta.

Nyt vähintäänkin Lontoon vuoden 2012 olympialaisten avajaisjuhlien päällikkö Danny Boyle aiheuttaa kiistaa tällä viikolla alkaneen TV -draaman kanssa.

BBC2: n Trustissa hän ehdottaa, että uhri John Paul Getty III, joka tunnetaan nimellä Pikku Paavali, keksi ensin suunnitelman kidnappauksesta.



Tällä viikolla Pikku Paavalin vaimo on vahvistanut ensimmäistä kertaa, että hän keskusteli tällaisesta ajatuksesta hänen kanssaan ennen rikosta.

29:n merkitys

Gisela Getty kertoi spekuloivansa omaa sieppaustaan, jonka tarkoituksena oli käyttää voitto taiteilijasiirtoparatiisin luomiseen Marrakechiin, jossa LSD tulvisi vesihuoltoa.



mark cavendish tyttöystävä ero

Gisela Getty (oikealla) (Kuva: Getty Images Europe)

Gisela vuonna 1977 (Kuva: Ron Galella Collection)

Gisela, nyt 69, myöntää: Halusimme tehdä rahalla jotain parempaa kuin he - tehdä paremman maailman, mutta se sai meidät hyvin syviin vesiin.

Rahalla ei tarkoitus tehdä meistä rikkaita. Sen oli todella tarkoitus tuoda näkemyksemme aineelliseen maailmaan.

Tämä visio koostui 10 hullua ideaa päivässä, jotka keittivät Pikku Paavali, Gisela ja hänen kaksoissiskonsa Jutta Winkelmann.

Heidän hippi -yökerhojensa ja poliittisten mielenosoitustensa maailmassa Pikku Paavali jakoi sängyn molempien radikaalien saksalaissiskojen kanssa, jotka tunnetaan nimellä Rooman It -tytöt.

Natsien SS -upseerin tyttäret, kaksoset olivat jo kuuluisia kotimaassaan Saksassa, kun he muuttivat Roomaan vuoden 1973 alussa. 23 -vuotiaana he olivat seitsemän vuotta vanhempia, ja kolmikko kuvitteli
vasemmistolainen utopia.

TV: n luottamuksessa ehdotetaan erilaista tarinaa siitä, että Pikku Paavali oli velkaa, koska hän oli suorittanut huumelaskut mafian kanssa, ja hän sanoi yhdessä kohtauksessa: Voit viedä minut ja saada rahat isoisältäni. Mutta Gisela väittää luopuvansa suunnitelmasta sanoen: Luulen, että hänet otettiin vastoin tahtoaan, vastoin hänen toiveitaan.

Pikku Paul ja kaksoset luottamuksessa (Kuva: BBC)

Neljän vuosikymmenen ajan Gisela, näyttelijä Balthazar Gettyn ​​äiti Pikku Paavalin kanssa sekä Anna edellisestä avioliitosta, eivät ole rikkoneet Getty -perheen hiljaisuuden sääntöjä.

Mutta Juttan kuolema syöpään viime vuonna ja tarinan kuvitteellisten draamojen julkaiseminen ovat saaneet hänet puhumaan.

Ensimmäinen oli Ridley Scottin vuoden 2017 elokuva All the Money in the World - jonka häpeällinen Kevin Spacey korvattiin 88 -vuotiaalla Christopher Plummerilla, joka oli kurja John Paul Getty.

Kate olen julkkis

Gisela sanoo haastatteluissa kymmenen jakson Trust in America -julkaisun julkaisun jälkeen aiemmin tänä vuonna: Eräänä päivänä Paul sanoi: 'Olen puhunut ihmisten kanssa. Minulla on tämä ajatus antaa itseni kidnapata ja saada sitten paikka Marokkoon. Olen hänen suosikki pojanpoikansa. Kaikki kestää noin viikon. ”Gisela sanoo, että kukaan, Pikku Paavali mukaan lukien, ei todellakaan ottanut ajatusta vakavasti. Se oli kunnes mafia tuli mukaan.

Pikku Paul oli ystävällinen gangstereiden kanssa, jotka sieppasivat hänet, Gisela sanoo myymällä maalauksia huumeista.

John Paul Getty III vuonna 1973 (Kuva: Hulton -arkisto)

Mutta sitten Giselan ja Juttan henki uhattiin. Mafiapomo nimeltä Ciambellone kertoi heille, että hän halusi investoida heidän tekemäänsä elokuvaan, mutta hän houkutteli heidät ansaan. Kokaiinipitoiset vangit pitivät kaksosia kaksi päivää.

Koettelemuksensa aikana heidät sidottiin, heitä uhkasi raiskaus ja kuristus ja heidät pakotettiin katsomaan pornografiaa. Ciambellone puukotti itseään, koska Jutta kieltäytyi olemasta rakastajattarensa.

Vettä oli kaikkialla lattialla, sanoo Gisela, jolla oli myöhemmin suhde Dennis Hopperin kanssa.

Daniel "ja" Neal

Viikkoa myöhemmin hän katosi.

Pikku Paavali oli heitetty pakettiauton taakse ja sijoitettu luolaan yli 300 kilometriä Roomasta etelään. Mafia tappoi lemmikkilinnunsa ja pelasi venäläistä rulettia hänen päätään vasten, kun hänen isoisänsä hylkäsi lunnaalähteen, jolla oli 2 miljardin dollarin arvosta huolimatta puhelimet Surrey -kartanossa vieraille. Minulla on 14 lastenlasta, hän sanoi. Jos maksan penniäkään, minulla on 14 kidnapattua lastenlasta.

Poliisi astui maalaistaloon vuonna 1974 (Kuva: Rex -ominaisuudet)

Hän epäili juonessa, että Pikku Paavali yritti kiristää häneltä rahaa. Samaan aikaan uhrin isä yritti epätoivoisesti saada lunnaita yhteen.

Sitten marraskuussa 1973 sanomalehdelle lähetettiin repeytynyt, verinen korva. Kirje luki: Tämä on Paavalin ensimmäinen korva. Jos perhe uskoo edelleen 10 päivän kuluessa, että tämä on hänen tekemänsä vitsi, toinen korva saapuu. Toisin sanoen hän saapuu pieninä palasina.

Hän sai keuhkokuumeen sen jälkeen, kun hänen loukkaantuneesta korvastaan ​​jäi tartunta. Hänen isoisänsä lopulta löi käteisen, mutta vain niin paljon kuin verovähennyskelpoinen, lainaten vielä miljoonan dollarin pojalleen Big Paulille, John Paulin isälle - niin kauan kuin hän maksoi sen takaisin 4% korolla.

Gisela sanoo, että Pikku Paul, ihana naiivi poika, ei koskaan toipunut täysin traagisesta kokemuksesta, joka jätti hänet fyysisesti ja emotionaalisesti arpeutuneeksi.

Viestin korva oli niin pelottava, sanojen ulkopuolella, hän sanoo. Se oli julmin ja käsittämättömin asia.

missä ed sheeran asuu?

John Paul Getty III ja Martine Zacher (Kuva: NEWSAMpix)

Rikoksesta pidätettiin yhdeksän miestä ja kaksi tuomittiin - mutta Getty vältti Pikku Paavalia ja ryhtyi ison Paulin kanssa kidnappauksen seurauksena ja laskeutui heroiini- ja alkoholiriippuvuuteen.

Hän meni naimisiin Giselan kanssa, joka oli jo raskaana Balthazarista, yhdeksän kuukautta vapautumisensa jälkeen, mutta avioliitto hajosi lopulta.

Aivohalvaus vuonna 1981 jätti hänet nelijalkaiseksi, osittain sokeaksi ja kyvyttömäksi puhumaan. Hän kuoli seitsemän vuotta sitten, 54 -vuotiaana.

Oliko Giselan myöhäinen aviomies sieppaaja? Luulen, että Paul hylkäsi ajatuksen, mutta oli niin mukana, ettei voinut päästä ulos.

Katso Myös: