Winston Churchill on syy siihen, että kuningattarella on sukunimi Windsor - 'vihainen prinssi Philip' vuosia

Tv Uutiset

Horoskooppi Huomenna

(Kuva: /Getty)



On kiehtova syy siihen, että kuninkaallisella perheellä on Windsorin nimi eikä Mountbatten, joka on prinssi Philip.



Kun kuningatar Elisabet nousi valtaistuimelle vuonna 1952, prinssi Phillip halusi perheen ottavan hänen nimensä, joka oli oikeastaan ​​hänen setänsä Lord Mountbattenin nimi äidin isovanhempiensa jälkeen. Hän oli ollut Kreikan ja Tanskan prinssi Philip Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburgin talossa.



scarne puuvilla lily allen

Kun hän oli kihloissa Elisabetin kanssa, hän luopui tittelistään ja otti käyttöön Mountbattenin, josta hän toivoi tulevansa kaksoistornia Windsorin kanssa heidän tulevalle perheelleen.

Kuningatar Elizabeth II ja hänen miehensä prinssi Philip, Edinburghin herttua, jättävät Westminster Abbeyn häiden jälkeen (Kuva: PA)

Pääministeri Winston Churchill oli kuitenkin erittäin vahvasti sitä mieltä, että kuninkaallisen nimen tulisi pysyä Windsorina, ja vaati jopa parlamenttia keskustelemaan asiasta kiireellisesti.



Kuningattaren isoäiti kuningatar Mary oli Churchillin kanssa samaa mieltä ja hän päätti kuulla heidän neuvonsa, suuresti miehensä raivolle.

Hänen uskotaan sanoneen tuolloin: En ole muuta kuin verinen amoeba. Olen ainoa mies maassa, joka ei saa antaa nimeään omille lapsille.



Winston Churchill toimi pääministerinä vuosina 1940-1945 (Kuva: Keisarillisen sodan museot)

911-numeron merkitys

Siitä tehtiin tuolloin paljon, ja tabloidilehdet roiskivat otsikoita kuninkaallisesta kuilusta ja jopa viittasivat siihen, että prinssi oli mukana salaperäisen naisen kanssa ulkomaanmatkalla, josta kuningatar oli poissa.

Kuninkaallinen elämäkerta Sally Bedell Smith ehdotti vuonna 2012 julkaistussa kirjassaan Elizabeth the Queen, että nimirivi oli syy siihen, että prinsessa Annen ja prinssi Edwardin syntymien välillä oli 10 vuoden ero.

Kuninkaallinen perhe oli vastoin kuninkaallista protokollaa tuolloin, hän päätti julkaista lausunnon, jossa se kiisti ongelmat, jotka vain aiheuttivat juorujen herättämistä.

Kuningatar Elisabet II ja prinssi Philip, Edinburghin herttua kahden pienen lapsensa, prinsessa Anne ja prinssi Charles kanssa (Kuva: Hulton -arkisto)

Bedell Smithin mukaan vuonna 1960, kun Harold Macmillan oli pääministeri kuningattaren raskaana ollessa raskaana, hänen sanottiin vierailevan hänen luonaan käsitelläkseen kysymystä, joka oli ärsyttänyt aviomiesään vuosia.

Macmillan kirjoitti päiväkirjaansa: Kuningatar haluaa vain (tarpeeksi kunnolla) tehdä jotain miellyttääkseen miestään - johon hän on epätoivoisesti rakastunut.

Harold Macmillan

Pääministeri Harold Macmillan

Minua ärsyttää… prinssin melkein brutaali asenne kuningatariin tämän kaiken suhteen.

Sovittiin, että kuninkaallista perhettä kutsutaan edelleen Windsoriksi, mutta kaikki tulevat lapsenlapset, jotka eivät olleet suoraan peräkkäin valtaistuimelle, käyttävät nimeä Mounbatten-Windsor.

Helmikuussa 1960 antamassaan lausunnossa kuningatar sanoi, että hänellä oli 'tämä mielessä pitkään ja se on lähellä hänen sydäntään'.

Kuningatar oli odottanut ilmoitustaan ​​isoäitinsä kuningatar Marian kuolemaan ja Churchillin eroon asti.

mitä 1031 tarkoittaa

Elizabeth: Meidän kuningatar jatkaa tänä iltana kanavalla 5 klo 21.00.

Katso Myös: