Kuinka karkottaa ärtyvän suolen oireyhtymä ja estää sen pilaamasta elämääsi näillä helpoilla vinkeillä

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Ärtyvän suolen oireyhtymä on ns. toiminnallinen häiriö, joten suoliston röntgenkuvaus ei osoittaisi ilmeistä ongelmaa eikä yhtä syytä.



Uskotaan, että ihmisillä, joilla on IBS, suolisto on yksinkertaisesti herkempi, mutta asiantuntijat eivät vieläkään tiedä miksi.



On ehdotettu, että sen voi laukaista infektio, kuten maha-suolitulehdus, tai antibioottien tai muiden lääkkeiden, tyypillisesti tulehduskipulääkkeiden, liikakäyttö.



Oireet voivat tulla ja mennä eri aikoina elämässäsi, joten kyse on tilan hallinnan oppimisesta.

Mitä oppaassamme on:

  1. Tunne kuidusi
  2. ....vaihda valkoiseksi
  3. Valitse hapanleipä
  4. Ole valikoiva hedelmäsi suhteen
  5. ...ja vihanneksia
  6. Kuori ensin hedelmät ja vihannekset
  7. Älä mene raakana
  8. Harjoittele säännöllisesti – mutta älä rasittaen
  9. Selvitä stressi
  10. Katso yleislääkärisi
  11. Ota laksatiiveja tarvittaessa
  12. Ole varovainen kaikista lääkkeistä
  13. Pureskele ruokasi hyvin
  14. Mitä juot
  15. Nosta bakteeriasi
  16. Harkitse hypnoterapiaa
  17. Kokeile joogaa

Unohda vähärasvaiset ruoat: Vältä diet- tai light-merkinnöillä merkittyjä ruokia, jotka sisältävät keinotekoisia makeutusaineita, joilla voi olla laksatiivista vaikutusta.

jessie j ja channing tatum

Ja valitse aina pöytäsokeri hunajan sijaan (koholla). Koska se ei ole fermentoitavissa, sen ei pitäisi aiheuttaa ruoansulatusongelmia.

Piparminttuöljy

Piparminttuöljy vähentää tehokkaammin IBS-kramppeja kuin reseptimääräiset lihasrelaksantit British Medical Journal -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan.

Uudet alusvaatteet

Irrota ohjaushousut: Muotolliset alusvaatteet painavat vatsaa, mikä johtaa tuuliin.

Mikä on IBS?

Tri Nick Read, IBS Networkin hyväntekeväisyysjärjestön puheenjohtaja, sanoo, että se on kattotermi selittämättömille oireille, jotka voivat häiritä paksusuolen tai paksusuolen toimintaa...

IBS vaikuttaa noin kolmannekseen väestöstä jossain vaiheessa elämäänsä, ja joka kymmenes ihminen hakee apua yleislääkäriltään.

Oireita voivat olla vatsakipu ja kouristukset, ripuli, ummetus tai epäsäännölliset suolistotottumukset, turvotus, tuuli ja kiireellinen tarve käydä vessassa.

Se on yleisempää naisilla ja nuoremmilla ihmisillä, ja sen voivat laukaista elämän muutokset tai stressi. On tärkeää saada oikea diagnoosi – lääkärit suorittavat testejä muiden poikkeavuuksien, kuten paksusuolentulehduksen, keliakian tai Crohnin taudin, sulkemiseksi pois ennen IBS:n ​​diagnosoimista.

Koska kyseessä on 'toiminnallinen häiriö', ei ole tunnettua syytä tai parannuskeinoa. Mutta IBS:n ​​hallinnassa on kyse sen ymmärtämisestä. Itsehallinta ja sen oppiminen, kuinka elämäntapa ja ruokavalio voivat vaikuttaa oireisiisi, on avainasemassa.

Ei ole taikuutta, mutta voit oppia hallitsemaan sitä ja elämään normaalia elämää.

Kokemukset

Luonnollinen geeli helpotti IBS-oireitani

Kolmen lapsen äiti Helen Moore, 44, taiteilija ja kuvanveistäjä ( equorum.co.uk ), Dorchesterista sanoo:

Suolistoni on aina ollut arvaamaton – ja lopulta minulla diagnosoitiin IBS 20-vuotiaana toisen lapseni syntymän jälkeen.

Helen Moore

Luonnollinen geeli helpotti Helen Mooren IBS-kurjuutta

Kärsin päivittäin joko ripulista tai ummetuksesta, mutta ylivoimaisesti pahin oire oli ylivoimainen letargia – joinakin päivinä se oli kuin flunssa ilman lämpötilaa.

Se tuhosi itseluottamukseni, enkä halunnut mennä minnekään peläten, etten löydä wc:tä.

Ahdistuneisuuteni lisääntyi ja äskettäin aloin saada lamauttavaa, paheen kaltaista kipua pallean alueella. Erään erityisen pahan kohtauksen aikana, kun en pystynyt liikkumaan tai syömään, yleislääkäri tuli kotikäynnille ja totesi gastriitin (vatsan limakalvon tulehduksen).

Minulle määrättiin omepratsolia, protonipumpun estäjää estämään hapon tuotannon. Vihasin kuitenkin ajatusta pillereiden poksahtamisesta ja päätin etsiä luonnollista vaihtoehtoa.

Törmäsin erilaisiin rohdosvalmisteisiin ja lisäravinteisiin, mutta ainoa sivuvaikutuksista vapaa tuote oli silikolgeeli. Se on nestemäinen piihapon, piin ja hapen yhdistelmä kolloidisessa hydratoidussa geelissä, joka vuorao ruoansulatuskanavaa (yksi ruokalusikallinen kattaa kolmen neliömetrin alueen).

Ilmeisesti tämä suojaava vuoraus ei vaikuta hyviin bakteereihin, vaan toimii magneettina pahoille bakteereille – sitoutuen fyysisesti myrkkyihin, ärsyttäviin aineisiin ja taudinaiheuttajiin – vähentäen niiden kykyä aiheuttaa tulehdusta ennen kuin ne poistuvat kehosta.

24 tunnin kuluttua kipu oli helpottunut. Kolmen päivän kuluttua voin palata töihin. Ensimmäistä kertaa muistaakseni menin vessassa normaalisti – ei ummetusta tai löysällä.

Otin silikolgeeliä suosituksen mukaisesti neljä viikkoa, jonka jälkeen suunnittelin viikon tauon. Mutta yhden päivän jälkeen olin niin ahdistunut, että uusiuduin, että pienensin annoksen kahteen ruokalusikalliseen päivässä ja otin nyt yhden lusikallisen päivässä.

Jos tiedän, että ahdistusjakso lähestyy, lisään annosta uudelleen. Ei ole liioittelua sanoa, että tämä luonnollinen lääke on antanut minulle elämäni takaisin.

  • Silicolgelin hinta on 8,29 puntaa (200 ml) ja 18,49 puntaa (500 ml) Boots, Holland & Barrett ja riippumattomien apteekkien ja luontaistuotekauppojen kautta.

Kärsin 13 vuotta ennen diagnoosia

Matthew Chaddock, 31, toimistopäällikkö Leedsistä, sai lopulta IBS-diagnoosin, kun hän oli kärsinyt 13 vuotta useista heikentävistä oireista.

Noin 12-vuotiaasta lähtien jokin oli vialla – kävin vessassa jopa puoli tusinaa kertaa päivässä, sitten muina päivinä en kaikkia.

Äitini vei minut yleislääkärille, joka yksinkertaisesti sanoi, että minun pitäisi 'syödä paremmin', 'kokeilla erilaisia ​​ruokia' ja 'vähentää kuidun käyttöä', mutta sillä ei ollut paljon vaikutusta. Tuolloin IBS:ni oli melko helppo piilottaa, eikä se todellakaan haitannut elämääni, joten kamppailin vain eteenpäin.

Noin kuusi vuotta sitten oireeni pahenivat yhtäkkiä paljon, kävin wc:ssä paljon useammin, ja ilmaantui turvotusta, alaselkäkipuja ja yleisesti ottaen melko roskaa.

Olen äskettäin yrittänyt syödä enemmän täysjyväleipää, jonka tiedän nyt voivan laukaista IBS:n. Kävin yleislääkärilläni, joka määräsi erilaisia ​​lääkkeitä suolen toimintaa hidastaakseen, mikä auttoi jossain määrin. Mutta hän käski minua myös lisäämään kuidun, hedelmien ja vihannesten saantiani.

Sitten minut ohjattiin konsultin luo, joka sanoi vain: 'Älä huoli, se on vain IBS, et voi tehdä paljon.'

Tajusin silloin tuon muodollisen diagnoosin kanssa, että minun oli otettava asiat omiin käsiini.

Tein tutkimusta verkossa ja IBS-verkon kautta. Vähensin sitten liukenemattomien kuitujen käyttöä, leikkasin pois täysjyväleivän ja vähennin hedelmien ja vihannesten syöntiä, mikä auttoi hieman. Kokeilin myös probiootteja, jotka eivät auttaneet minua, ja hypnoterapiaa, jolla oli positiivinen, mutta lyhytaikainen vaikutus.

Kolme vuotta sitten perustin Leedsiin tukiryhmän IBS-potilaille jakamaan tietoja. IBS on jatkuva asia elämässäni, mutta ainakin tiedän, minkä kanssa olen tekemisissä.

  • Lisätietoja IBS:stä ja tuesta on osoitteessa theibsnetwork.org
  • IBS Awareness -kuukauden kunniaksi Asda Pharmacy järjestää ruoansulatuskanavan terveystapahtumia 1.-24. huhtikuuta. Kampanjaa tukee myös IBS-verkosto.

Lääketieteellisiä kysymyksiä
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: