Kuinka päästä eroon ampiaisista ja pitää ne loitolla - luonnollisista lääkkeistä ansoihin

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Ampiaiset voi olla tuholainen ja haitallinen lämpimiä kuukausia kohti, ja niistä eroon pääseminen voi olla todellista tuskaa, jos ne rakentavat kotinsa kotiisi.



Hyönteiset ovat tärkeä osa ekosysteemiämme ja niillä on tärkeä rooli tuholaisten torjunnassa joka muuten tuhoaisi kasveja ja satoja.



Matthew Robertson Lontoon eläintieteellisestä seurasta sanoi: Ampiaiset ovat erittäin tärkeitä.



Niiden torjuntaa tuholaislajeja ei voida yliarvioida. Ilman niitä joutuisimme käyttämään paljon enemmän torjunta-aineita kasveja syövien tuholaisten torjuntaan.

South Bankin joulumarkkinat 2018

Mutta vaikka heidän roolinsa ekosysteemissä on hyödyllinen, se ei tee heistä houkuttelevampia naapureina ja talon vieraina.

Ne aiheuttavat ikävän piston, ja jos ne rakentavat pesän kotiisi, se voi olla vaarallista.



Joten tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää ampiaisista eroon pääsemisestä.

Ennaltaehkäisy

Ampiainen rakentamassa pesäänsä (Kuva: Getty Images)



On helpompaa estää ampiaisten hyökkäystä kuin päästä eroon ampiaisista, kun ne ovat asettuneet.

anarkian pojat eroavat
  • Tyhjennä ja pese roskakorisi säännöllisesti ja pidä ne poissa ikkunoista ja ovista, jotta ampiaiset eivät houkuttele niiden sisältöön.
  • Tarkista, ettei parvellasi katossa ole aukkoja tai reikiä, sillä tämä on yksi yleisimmistä tavoista päästä kotiisi rakentamaan pesää. Tiivistä mahdolliset raot ja aseta hyönteisverkko säleikön tuuletusaukkojen tai ilmatiilien päälle.
  • Tarkasta kotisi - erityisesti parvi, vajaa, autotalli tai räystäiden alla - ja puutarha kevätkuukausina nähdäksesi, rakennetaanko pieniä pesiä. Nämä ovat noin golfpallon kokoisia ja sisältävät vähemmän hyönteisiä.
    Kun kuningatar alkaa munimaan, niiden koko kasvaa nopeasti sopeutuakseen uusiin hyönteisiin, ja silloin niistä on vaikeampi päästä eroon.
  • Pidä makealta tuoksuvat kasvit, jotka saattavat houkutella ampiaisia, poissa ovista ja ikkunoista.

Ampiaisen ansoja

Ampiaisten pesä, jossa suuri joukko ampiaisia

Ampiaiset pesässä (Kuva: Getty)

Se, että sinulla on ampiaisia ​​puutarhassasi, ei tarkoita, että sinulla on pesä; he saattavat vain tulla puutarhaasi hakemaan ruokaa tai pesänrakennusmateriaaleja.

Mutta se ei tee heistä enää tervetulleita, jos suunnittelet piknikiä tai grillausta.

Jos sinulla on ampiaisia ​​puutarhassasi tai kotonasi, voit osta myrkyttömät ampiaisansat houkutellakseen ja tappaakseen heidät.

Täytät säiliön makealla mehulla tai oluella, ja kun hyönteiset pääsevät ansaan, ne eivät pääse pakoon. Suurin osa ansoista on uudelleenkäytettäviä.

anton du beke tiukasti kumppaneita

Luonnollisia vaihtoehtoja

Piparminttu karkottaa ampiaisia. Kokeile laimentaa vähän piparminttuöljyä veteen ja suihkuttaa sitä paikkoihin, joissa usein kohtaat ampiaisia.

Voit myös istuttaa piparminttua puutarhaasi karkottaaksesi pieniä eläimiä.

Toinen vaihtoehto on sekoittaa kuppi valkoviinietikkaa kupilliseen vettä ja laittaa se suihkepulloon. Tämä on tehokas ratkaisu ruiskuttaa kulkuampiaisiin – muutaman puhalluksen pitäisi tappaa ne.

Suihkeet

Saatavilla on erilaisia ​​ampiaistorjuntasuihkeita, nopeasti vaikuttavista hyönteismyrkkyistä tuholaisten tappamiseksi pintasuihkeisiin, jotka estävät niitä roikkumasta.

Voit myös hoitaa pieniä pesiä, joihin pääsee helposti käsiksi tuhoaja spray ampiaisten tuhoamiseksi pesästä. On kuitenkin tärkeää lukea ja noudattaa ohjeita huolellisesti ja pitää etäisyyttä pesään. Yleensä sinun tulee antaa suihke vaikuttaa 24 tuntia - tai niin kauan kuin pakkauksessa lukee - ennen kuin yrität siirtää pesää.

Käytä aina suojavaatetusta, kuten suojalaseja, käsineitä ja pölynaamaria, kun käsittelet ampiaispesää, vaikka se olisikin melko pieni. Käsittele pesiä aikaisin aamulla tai myöhään illalla, kun ampiaiset ovat pesässä ja vähemmän aktiivisia.

Soita ammattilaisille

Ampiaispesä (Kuva: Getty Images)

Jos löydät ampiaisen pesän talostasi tai puutarhastasi, on luultavasti parasta kutsua ammatilliset tuholaistorstat huolehtimaan siitä.

kem ja meripihka erosivat

Heillä on erikoistyökalut sekä suojavaatteet turvallisesti ongelman ratkaisemiseksi, etkä joudu vaaraan vihaisten hyönteisten parvesta.

Jos pesä on tarpeeksi pieni, on mahdollista, että ne voivat siirtää sen toiseen paikkaan, mutta jos se on täysimittainen pesä, se voi sisältää tuhansia ampiaisia, ja se on tuhottava.

Mitä ei saa tehdä

Pesän lyöminen kepillä sen siirtämiseksi tai tuhoamiseksi suututtaa sisällä olevat ampiaiset, ja parvi hyökkää puolustamaan kotiaan.

Pesän 'savuttaminen' sytyttämällä sen alle on myös vaarallista, sillä liekkien hallinta on helppo menettää. Viimeinen asia, jonka haluat syttyykö talosi tuleen samalla kun yrität torjua kiukkuisten vikojen vihaista parvea.

Jos olet allerginen ampiaisen pistoille, sinun tulee olla erityisen varovainen pesän lähellä. Jos ampiaiset hyökkäävät, sinua voidaan pistää useita kertoja, mikä voi vaarantaa henkesi.

Katso Myös: