Kuinka päästä eroon ekseemasta, päihittää kutina ja naarmuuntuminen ja lopettaa syyt

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

NHS:n mukaan raportoitujen ekseematapausten määrä on noussut 40 prosenttia viimeisen neljän vuoden aikana.



Olitpa sitten onneton syntyäksesi ihosairauden kanssa tai kehität sen myöhemmässä elämässä, ekseema voi olla tuskallista, kiusallista ja heikentävää.



Isossa-Britanniassa on yli kuusi miljoonaa sairastavaa, ja Lloyds Pharmacyn tekemän tutkimuksen mukaan se voi saada ihmiset välttämään läheisyyttä, pitämään vapaata töistä ja peruuttamaan sosiaalisia tapahtumia.



Mitä voidaan tehdä saadaksesi ihosi takaisin raiteilleen? Tässä on vinkkimme terveysasiantuntijoilta

Mikä on ekseema?

Ekseema lähikuva

Ekseema voi olla tuskallinen tila (Kuva: Getty)

Ekseema on punainen, hilseilevä ja kutiseva iho, joka usein halkeilee ja itkee. Yleisin ekseeman tyyppi on atooppinen (allergioiden aiheuttama), mutta ihmiset voivat kärsiä kontakti-ihoksesta (leihduttaminen allergeeneihin, kuten nikkeliin tai kumiin kosketettaessa), diskoidittumasta (jota esiintyy kolikon muotoisina laastareina) tai seborreasta (ihottuma) päänahasta).



Atooppinen ihottuma on geeneissäsi, ja se kulkee usein käsi kädessä on kuumetta ja astma.

'Voit lähettää ihottuman remissioon, mutta saat sen aina - kyse on siitä, onko sinulla oireita vai ei', sanoo GP tohtori Rob Hicks . 'Hoidon tavoitteena on pitää ihmiset vapaina oireista.'



Vaikka saatat olla geneettisesti altis ekseemaan, se voidaan laukaista vain laukaisimella, joka voi olla mitä tahansa pähkinöistä koirankarvaan, villasta tupakansavuun, ja sen selvittäminen, mikä se on, on avain hoitoon.

1. Älä naarmuta

Nainen kutiava käsivarsi

Vastusta naarmuuntumishalua (Kuva: Getty)

Kutina-naarmukierron katkaiseminen on elintärkeää toipumisen kannalta. 'Raapiminen voi tuoda tilapäistä helpotusta kutinaan, mutta itse asiassa se laukaisee histamiini-nimisen kemikaalin vapautumisen, joka vain lisää kutinaa', sanoo tohtori Rob.

Naarmuuntuminen vahingoittaa ihoa ja saattaa päästää pinnalla normaalisti elävät bakteerit sisään ja aiheuttaa tulehduksen. Pidä kynnet lyhyinä ja aina kun haluat naarmuuntua, hiero kutisevaa aluetta kosteusvoiteella sormenpäilläsi.

2. Ripottele päälle kerma

Nainen levittää kosteusvoidetta jalkoihinsa

Pidä huolta ihostasi, vaikka sinulla ei olisi oireita (Kuva: Getty)

dylan sprouse alastomia kuvia

Useimpien ihmisten on kokeiltava muutamia hoitoja, ennen kuin he löytävät itselleen sopivan. Paras tapa hoitaa ekseemaa on kosteuttaminen. 'Sinun täytyy rasvata itseäsi kuin kanavan ylittävä uimari!' sanoo GP tohtori Matt Piccaver . 'Peitä vartalosi kosteusvoiteella aamuin illoin ja säilytä pussissasi astia, jota voit lisätä päivän aikana.'

Lääkärisi voi määrätä erilaisia ​​pehmentäviä aineita, mutta kaikki eivät sovi kaikille. Levitä suihkun jälkeen, kun iho on vielä kostea, jotta se sitoo kosteutta. Tee tämä tiukasti, vaikka sinulla ei olisi oireita.

Älä panikoi, jos suosikkivoide lakkaa toimimasta – saatat joutua vaihtamaan muutaman tuotemerkin välillä.

3. Käy lääkärissä

Ekseema voi olla erityisen tuskallinen pienille lapsille (Kuva: Getty)

Vakavan ekseeman tapauksissa lääkäri voi lähettää sinut ihotautilääkärille, joka voi määrätä steroidivoidetta, erityisiä siteitä ja märkäkääreitä tai jopa ultraviolettivalohoitoa.

Vaikka steroideilla voi olla ikäviä sivuvaikutuksia, jos niitä käytetään pitkään, lyhyt hoitojakso on täysin turvallinen. Hoitamattomana vakava ekseema voi aiheuttaa jäkälän muodostumista, mikä saa ihon paksuuntumaan ja nahkaiseksi.

Tohtori Robin paras hoito ekseemasta kärsivälle lapselle? – Suosittelen, että vanhempi halaa lasta osoittaakseen, että kontakti ei satuta häntä. Aivan liian usein ihmiset pelkäävät koskea sairastuneita, koska he ovat huolissaan aiheuttavansa heille kipua tai saavansa sen kiinni – mutta ekseema ei ole tarttuvaa', sanoo tohtori Rob.

Ihonhoito

4. Mene luonnollisesti

Kaunis puolivälissä aikuinen nainen rentoutumassa kylpyammeessa

Stressi voi aiheuttaa ihon leimahduksia (Kuva: Getty)

On monia tapoja rauhoittaa ihoasi luonnollisesti. Varmista, että lakanat ovat puuvillaa, joka on ihoystävällisempi kuin synteettiset materiaalit – voit jopa yrittää käyttää puuvillahanskoja yöllä naarmuuntumisen estämiseksi. Kauralestä on käytetty vuosisatojen ajan ihosairauksien hoitoon.

'Ota pari kourallista kauralesettä ja pistä se musliinipussiin tai vanhoihin sukkahousuihin. Lisää pussi kylpyyn tai ripusta se suihkupäähän rauhoittaaksesi kipeää ihoa', sanoo tohtori Matt.

Jos puuroa täynnä oleva kylpy ei houkuttele, kokeile aloe vera -geeliä – säilytä jääkaapissa, jotta se viilentää ja virkistää, tai juo aloe vera -mehua. Kookosöljy on monien kärsivien suosima – valitse luomu, kylmäpuristettu lajike ja hiero kostealle iholle.

Usein sillä on yhteys mielentilaan ja ihoon, joten varaa aikaa rentoutumiseen. On yleistä, että ekseema puhkeaa stressaavien kausien aikana, kuten eron tai uuden työn aloittamisen aikana. 'Etsi tapoja vähentää stressiä, kuten meditaatio, jooga tai terapia', sanoo ravitsemusasiantuntija tähdille Kim Pearson . 'On myös tärkeää saada tarpeeksi unta.'

5. Varo ruoan laukaisevia tekijöitä

Tuoretta leipää

Ruoat, kuten leipä ja munat, voivat aiheuttaa pahenemista (Kuva: Getty)

Ruoka-aineallergiat tai herkkyydet voivat olla yleinen laukaiseva syy monille ekseemista kärsiville. Lehmänmaito on tunnettu syyllinen, mutta muita yleisiä ongelmaruokia ovat kananmunat, soija ja vehnä.

Kim Pearson ehdottaa, että harkitaan ruoasta poistavaa ruokavaliota, johon kuuluu leikkaaminen
poista yleisiä laukaisevia elintarvikkeita jonkin aikaa ja ota ne sitten vähitellen käyttöön, jotta näet, aiheuttavatko ne pahenemista.

'Tietyt ruoat voivat edistää tulehdusta – kannattaa yrittää vähentää sokerin, puhdistettujen hiilihydraattien ja pitkälle prosessoitujen ja friteerattujen ruokien saantia', hän sanoo. Pidä oire- ja ruokapäiväkirjaa nähdäksesi, voitko löytää yhteyksiä syömäsi ja ekseemasi tilan välillä.

Onnellisen ihon saavuttamiseksi varmista, että syöt runsaasti omega 3 -rasvahappoja sisältäviä ruokia, kuten rasvaista kalaa, pellavansiemeniä ja saksanpähkinöitä. 'Valitse matalan glykeemisen, kokonaisia ​​hiilihydraattilähteitä, kuten kauraa, kvinoaa ja bataattia, sekä vähäsokerisia hedelmiä, kuten marjoja, omenoita ja päärynöitä', Kim sanoo. Kaikentyyppisiä ekseemoja voidaan mahdollisesti parantaa ruokavalion muutoksilla.

Lisätietoja ekseemasta on osoitteessa British Skin Foundation .

6. Stressi

Stressi ei ole aina asia, jota pidämme ekseeman syynä. Useimmiten etsimme ulkoisia lähteitä, kuten käyttämiämme vaatteita. Mutta stressi voi laukaista useita erilaisia ​​​​ongelmia kehossamme, ekseema on vain yksi niistä.

anthony joshua vs ruiz 2 kertaa uk

Tässä on muutamia yksinkertaisia ​​tapoja vähentää stressitasosi

  1. Kävele enemmän
  2. Käy nukkumaan mennessä
  3. Hidasta elämääsi
  4. Hengitä syvään
  5. Pakene elämästä lukemalla kirjaa tai pelaamalla tietokonepeliä

Parhaat ihottuman hoidot

yksi. Childs Farm Moisturizer hajusteeton

Childs Farm Moisturizer hajusteeton

Täydelliset lapsille ja aikuisille sekä mukavia ja edullisia, Child's Farm -tuotteita kannattaa harkita, sillä ne ovat tunnettuja tehokkaista ratkaisuista aikuisille, joilla on ekseema.

2008 olen julkkisvoittaja

Hellävarainen ja hajustamaton koostumus sopii kaikille ihotyypeille ja sitä voidaan käyttää kasvoille, käsille ja vartalolle.

Hinta: 2,95 £, Amazon - osta täältä nyt

kaksi. Eucerin UreaRepair Original 10 % Urea Cream

Eucerin UreaRepair Original 10 % Urea Cream

Talvi on lähes varmasti tulossa, joten Eucerinin UreaRepair-sarja on loistava paikka aloittaa kuivalle, hilseilevälle iholle.

Koostumus on rikastettu pääainesosalla urealla, jota löytyy luonnollisesti ihosta ja auttaa pitämään sen kosteutettuna ja suojattuna. Se on täydellinen suojaamaan tätä luonnollista estettä ja lisäämään menetyksiäsi.

Hinta: £12.50, Saappaat - osta täältä nyt

3. Nursem hoitava käsivoide

Nursem hoitava käsivoide

NHS:n sairaanhoitaja ja hänen miehensä luoneet helpotusta liian pestyille, ärtyneille käsille – Nursem on se nestemäärä, jota halkeilevat kädet tarvitsevat.

Uusin lisäys sarjaan on hajusteeton, nopeasti imeytyvä, ja se on kehitetty erityisesti niille, joilla on erittäin herkkä iho. Tuote käyttää luonnollisia ainesosia rauhoittamaan ja suojaamaan kuivia ja arkoja käsiä.

Hinta: 9,99 £, Nursem - osta täältä nyt

Neljä. Bourn Beautiful Naturals Oat Rich Lotion (ihottuma)

Bourn Beautiful Naturals Oat Rich Lotion (ihottuma)

Tämä samettinen ja vegaaniystävällinen koostumus jättää ihon pehmeäksi ja joustavaksi, eikä se jätä jälkeensä rasvaista jäännöstä.

Bourn Beautiful Naturals on kyse hiusten ja ihon optimaalisen kosteustasapainon ylläpitämisestä koostumuksilla, jotka ovat sekä tehokkaita että tuntuvat ylellisiltä.

Ainutlaatuisena kaurasilkkiä, sheavoita ja aloe vera-mehua sisältävänä yhdistelmänä ajattelimme, että tämä rauhoittaa ja rauhoittaa ihoa.

Hinta: 11,50 £, Bourn Beautiful Naturals - osta täältä nyt

5. Organic Pharmacy Ultra Dry Skin -voide

Organic Pharmacy Ultra Dry Skin -voide

Tämä syvästi ravitseva Ultra Dry Skin Skin Cream -voide on täynnä luomuöljyjä, kuten neem-, kamomilla-, tamanu- ja kikviläöljyjä, jotka rauhoittavat ja palauttavat kuivimman ihon.

Erittäin rikas koostumus sisältää myös aloe veraa ja skvalaani tuo välitöntä helpotusta stressaantuneelle iholle. Käytä ihohoitoa jalkoihin, käsiin, kyynärpäihin tai mihin tahansa TLC:tä tarvitsevalle alueelle.

joshua ritchie ex rannalla

Hinta: £45, Luomuapteekki - osta täältä nyt

Parhaat puutarhakalusteet

6. Cetraben voide 120g

Cetraben voide 120g

Jos haluat nopeita tuloksia erityisen kuiville ihoalueille tai jopa kosketusihottumakohtaan, voit valita jotain, joka kosteuttaa enemmän.

Cetraben Ointment kosteuttaa erittäin kuivan ihon alueita ja luo iholle suojaavan esteen, joka helpottaa kutinaa.

Hinta: 6,99 £, Lloyds Pharmacy - osta täältä nyt

7. MooGoo Sensitive Skin Balm

MooGoo Sensitive Skin Balm

MooGoo Sensitive Skin Balm on luonnollinen steroidivoidevaihtoehto (sopii niille, jotka vieroittivat steroideja tai yrittävät välttää niitä).

Yksi myydään 1,5 minuutin välein Isossa-Britanniassa, se on suuri helpotus kipeälle, hilseilevälle tai ärtyneelle iholle.

Hinta: £12.50, MooGoo - osta täältä nyt

8. Farmologie Pink Grapefruit Moisturizer

Farmologie Pink Grapefruit Moisturizer

Farmologie, a on uusi aikuisten ihonhoitosarja palkitulta Childs Farmilta.

Sarja on rikastettu uusilla huippuluokan luonnollisilla ja luonnollisesti johdetuilla ainesosilla, joilla on poikkeuksellisia etuja kuivalle, herkälle ja jopa ekseemaan taipuvaiselle iholle.

223 enkelinumeron merkitys

Se on myös hyvä tarjous alle 3,50 puntaa.

Hinta: £3,49, Childs Farm - osta täältä nyt

9. Weleda White Mallow Body Lotion

Weleda White Mallow Body Lotion

Luomu White Mallow -uute rauhoittaa ärsytystä, kun taas luomu kookos- ja seesamiöljy hoitaa särkyneen ihon.

Hajusteeton vartaloemulsio lievittää kutinaa ja tarjoaa miellyttävän viilentävän tunteen iholle.

Huolellisesti valittujen luonnollisten ainesosien ansiosta White Mallow Body Lotionissamme on miellyttävä, mieto tuoksu ilman eteerisiä öljyjä.

Hinta: £ 12,95, Weleda - osta täältä nyt

Tapaustutkimus

Rebecca Marriage, 43, freelance-markkinoija East Sussexista, on oppinut käsittelemään ekseemaa…

Rebecca Marriage Ekseema

Rebeccan iho (vasemmalla) on pahimmillaan ja hänen ihonsa nyt

'Minulla on ollut ekseema koko ikäni ja olen sopeutunut sen kanssa 40-vuotiaana. Koulussa minua kutsuttiin puuron kasvoksi, enkä voinut peittää sitä meikillä, koska se ärsytti ihoani.

Se oli aiemmin vartalollani muutaman kasvoalueen kanssa, mutta se on siirtynyt kokonaan kasvoilleni, mikä turpoaa niin, että saan syviä ryppyjä silmieni ympärille. Ihoni kuivuu niin paljon, että se halkeilee – olen joutunut opettamaan itseni hymyilemään, vaikka se on kipeä.

On helppo vetäytyä maailmasta taudin puhkeamisen aikana, mutta itsensä eristäytyminen tekee oireistasi todennäköisesti vakavampia. Piiloutuminen vain saa sinut tuntemaan olosi masentuneeksi, ja ekseeman ja negatiivisten tunnetilojen välillä on yhteys. Vaatii valtavasti vaivaa ollakseen itsevarma, mutta palkkio on valtava.

Ekseemani oli ennen jatkuvaa, mutta nyt pahenen vain kerran viikossa. Hoitoja on monia, ja sinun on kokeiltava löytääksesi, mikä niistä toimii sinulle, mutta suurin taistelu on itsensä hyväksyminen.

Huomasin, että Protopicin reseptivoite on tehnyt valtavan eron, koska se ei näytä vaikuttavan kollageenitasoihini, ja pidän Purepotions Skin Salvation -voiteesta.

Löysin äskettäin meikkivoiteen, jota ihoni kestäisi – se on nimeltään Lycogel, ja se kehitettiin alun perin plastiikkakirurgiasta toipuville ihmisille.

Lisätietoja Rebeccasta on osoitteessa Beczema.com .

Lääketieteellisiä kysymyksiä

Katso Myös: