Kuinka tehdä Mary Berryn joulukakkuresepti - Sitä on testattu vuodesta 1966 ja nyt se on sinun

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Myönnä se, että haluat olla Mary Berry keittiössä.



Vaikka voi tuntua mahdottomalta valloittaa kerrosten ja märkien pohjaleivosten maailmaa, leivontan täydellisyys on ulottuvillasi.



Great British Bake Offin Mary Berry jakoi lopullisen joulureseptinsä – ja se on todellakin pala kakkua.



Lokakuu on aika valmistautua, jos haluat tehdä täydellisen joulukakun.

20. marraskuuta, joka tunnetaan perinteisesti nimellä Sekoita sunnuntaina , on aika, jolloin perheet pukevat esiliinansa ja keräävät ystäviä ympärilleen liottamaan niitä jouluvanukas viinassa.

Vielä ei kuitenkaan ole liian myöhäistä aloittaa sellaisen tekeminen joulupäiväksi! Ei ole syytä paniikkiin, jos olet unohtanut perinteisen treffin.



Mary Berry sanoi: Olen tehnyt joulukakkua tällä reseptillä siitä lähtien, kun olen ollut naimisissa – eli vuodesta 1966.

On tärkeää tehdä se vähintään kolmesta viikosta kuukauteen eteenpäin. Jos leivot ja syöt sen parissa päivässä, se kaikki murenee.



'Jos se jätetään kypsymään, se jähmettyy ja siitä tulee mukavan siisti viipale. Nautimme sen teen kanssa, kun palaamme perinteiseltä joulupäiväkävelyltämme.

'Se on myös upea samppanjalasillisen kanssa!

Haluatko kokeilla sitä itse? Tässä on Maryn vaiheittainen opas.

Joulukakku.jpg

Joulukakku: Mary Berry on käyttänyt samaa reseptiä vuodesta 1966 lähtien

Ainekset:

175 g (6 unssia) rusinoita

350 g (12 unssia) kirsikoita, huuhdeltu, kuivattu perusteellisesti ja puolitettu

500 g (1 lb 2 unssia) herukoita

350 g (12 unssia) sultanaa

150 ml (0,25 pint) sherryä/brandya, plus ruokintaa varten

Kahden appelsiinin hienoksi raastettu kuori

250 g (9 unssia) voita, pehmennetty

250 g (9 unssia) kevyttä muscovadosokeria

4 munaa

1 rkl musta siirappi

75 g (3 unssia) halkaistuja manteleita, hienonnettu

75 g (3 unssia) itsestään nousevia jauhoja

175 g (6 unssia) tavallisia jauhoja

1,5 tl mausteseosta

* Viimeistele ja koristele

Noin 3 rkl aprikoosihilloa, seulottu ja lämmitetty tomusokeri

1 resepti mantelipasta

1 resepti Royal icing

Tekee 1 x 23 cm (9 tuumaa) kakun.

Voitele ja vuoraa 23 cm (9 tuumaa) syvä pyöreä vuoka kaksinkertaisella kerroksella voideltua rasvankestävää paperia. Kuumenna uuni 140 asteeseen / tuuletin 120 asteeseen / kaasumerkki 1.

Jouluillallinen 2018
Mary Berryllä on paras resepti joulukakkuusi

Mary Berryllä on paras resepti joulukakkuusi (Kuva: PA)

1. Liota tuo hedelmä

Laita kaikki kuivatut hedelmät astiaan, kaada sherryn päälle ja sekoita joukkoon appelsiinin kuori. Peitä kannella ja anna liota kolme päivää sekoittaen päivittäin.

Mary sanoo: Otan kilon herukoita, rusinoita ja sultanoita ja laitan niihin paljon kirsikoita. Nämä kirsikat ovat luonnollisia, joten hieman tummempia.

Ne on kaikki leikattu, pesty lämpimässä vedessä ja laitettu talouspaperille ja todella kuivattu. Tykkään nähdä kirsikoita siinä.

He näyttävät hyvältä.

Mary sanoo: Anna hedelmien marinoitua sherryssä kolme päivää. Tämä on välttämätöntä hedelmien täyteläisyydelle ja maustamiselle. Jos leikkaat liotusajan, jää ylimääräistä nestettä, joka muuttaa kakun rakennetta.

Käytän noin neljänneksen tuopin liotusta brandyä. Tai jos et halua käyttää alkoholia, voit käyttää saman määrän appelsiinimehua.

2. Mittaa kaikki

Mittaa voi, sokeri, munat, siirappi ja mantelit isoon kulhoon ja vatkaa hyvin. Lisää jauhot ja sekoitettu mausteet ja sekoita huolellisesti, kunnes se on sekoittunut.

Mary sanoo: Pidän all-in-one-menetelmästä. Huomaan, että jos käytät ruokalusikallista lämpimään veteen kastettuna, seos valuu pois. Annan sekoittaa, kunnes voi on yksiväristä.

Tuntuu hirveän oudolta, ettei ympärillä ole pieniä ihmisiä, jotka kysyvät: 'Saanko nuolla? Voinko yrittää?'

Sekoita joukkoon liotetut hedelmät. Pohjassa ei ole ylimääräistä nestettä, jos olet liottanut sitä kolme päivää. Vähemmän aikaa ja nestettä olisi paljon, mikä tekisi siitä liian löysää.

'Jos hedelmät ovat olleet kaapissa jonkin aikaa, niistä tulee melko kuivaa, joten liottaminen on hyvä idea. Se on todella juoma ja tuoksuu hyvältä.

Lusikoi valmiiseen kakkuvuokaan ja tasoita pinta.

'Kun leikkaat rasvapaperia, ota kaksi kappaletta ja laita ne yhteen, taivuta sitä ja jos leikkaat vinosti, se on litteänä vuoassa, kun käännät sitä.

Mary on jakanut parhaat joulukakkuvinkkinsä

Mary on jakanut parhaat joulukakkuvinkkinsä

3. Paista

Paista esilämmitetyn uunin keskiosassa noin neljä tuntia tai kunnes kakku on kosketettavissa kiinteää ja kullanruskeaa. Jos väri on täydellinen kahden tunnin kuluttua, peitä se foliolla.

Kakun keskelle laitetun vartaan tulee tulla puhtaana ulos. Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Mary sanoo: Jos kakku kutistuu irti vuoan sivusta ja on hyvän värinen, ei ole reunoilta palanut, laita vartaan ja toivo, että se tulee puhtaana.

'Käännä se sitten ylösalaisin lautaselle.

4. Kuinka koristella kakku

Koristele mantelitahnalla, kuninkaallisella kuorrutuksella ja koristeellisilla jouluesineillä. Aikaisemmin marsipaani oli keitetty seos, mutta nyt se on kypsentämätön ja niin on sama kuin mantelipasta.

Sen sijaan, että peittäisit mantelitahnalla ja kuninkaallisella kuorrutteella, voit sivellä kakun pinnalle seulottua lämmitettyä aprikoosihilloa ja asetella sitten hillon päälle glace-hedelmiä ja pähkinöitä.

Voitele uudelleen hillolla.

Voit kääriä ja säilyttää kakun (katso vaihe 4) tai pakastaa sen ennen koristelua enintään kolmeksi kuukaudeksi – ennen huoneenlämmössä sulattamista.

Joulukakun kuorrutus voi olla niin helppoa tai kovaa kuin haluat

Joulukakun kuorrutus voi olla niin helppoa tai kovaa kuin haluat sen olevan

5. Kuorrutus kakun päälle

    Kakun peittäminen mantelitahnalla

Tee tämä jopa kolme viikkoa etukäteen, mutta tahnan voi jättää kuivumaan yön yli, jos käytät kuninkaallista jäätelöä lumenhuippuissa etkä tasaisena. Huiput ovat tarpeeksi paksuja estämään mantelitahnaöljyn pääsyn läpi. Levitä tahna pyöristetyillä reunoilla tai, jos haluat teräviä reunoja, rullaa erillinen ympyrä ja sivut.

Aseta kakku ylösalaisin litteä puoli ylhäältä kakkulaudalle, joka on 5 cm (2 tuumaa) suurempi kuin kakku. Voitele sivut ja pinta lämpimällä aprikoosihillolla.

    Nopea manteliliimaus

Pyyhi työtaso reilusti tomusokerilla ja kauli sitten mantelitahna noin 5 cm (2 tuumaa) leveämmäksi kuin kakun pinta. Jatka tahnan liikuttamista rullattaessa ja tarkista, ettei se tartu työpintaan. Nosta tahna varovasti kaulin päälle kaulin avulla. Tasoita ja tasoita tahnan yläosa varovasti kaulimella ja sivele sitten mantelitahnaa kakun reunoilta tasoittaen sitä samalla. Leikkaa ylimääräinen tahna siististi kakun pohjasta pienellä terävällä veitsellä. Peitä kakku löyhästi leivinpaperilla ja anna kuivua muutama päivä ennen kuorrutusta.

    Manteliliima tasaiseen royal-kuorrutukseen

Ripottele pinta tomusokerilla ja kauli kolmasosa tahnasta ympyräksi, joka on hieman suurempi kuin kakun pinta. (Käytä kakkuvuokaa apuna leikkaaessasi mantelitahnaa tarkan kokoiseksi.) Nosta kakun päälle ja tasoita varovasti kaulimella. Siisti reunat. Leikkaa narua kakun korkeus plus tahnaympyrä kakun päälle ja toinen sopimaan kakun ympärille. Rullaa jäljellä oleva tahna ja leikkaa se sopivan kokoiseksi käyttämällä narua ohjaimena. Sivele vielä hieman aprikoosihilloa nauhan yläreunaan tiivisteeksi, rullaa sitten nauha löysästi, aseta toinen pää kakun reunaa vasten ja rullaa niin, että reunat peittyvät kokonaan. Tasoita tahnan sivut ja liitokset pienellä palettiveitsellä. Peitä kakku löyhästi leivinpaperilla ja anna kuivua muutama päivä ennen kuorruttamista.

    Kuorrutekakku kuninkaallisella kuorrutuksella

Levitä kuorrute tasaisesti palettiveitsellä päälle ja sivuille. Huipputehosteen saamiseksi käytä pienempää palettiveistä kuorrutuksen rouhimiseen. Saadaksesi tasaisen, tasaisen kuorrutuksen lisää hieman vähemmän tomusokeria kuninkaalliseen kuorrutteeseen, kunnes se on juuri sen verran, että se valuu kevyesti kakun päällä palettiveitsen avulla. Jätä kakku löyhästi peitettynä yön yli, jotta kuorrute kovettuu hieman, ja kääri tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa viileässä paikassa.

Ylimääräinen koristelu

Käytä nauhaa, joulufiguureja tai mitä tahansa, mistä perheesi pitää.

Paras leipuri Mary Berry

Paras leipuri Mary Berry (Kuva: BBC)

Mantelimassa

Ainesosat

250 g (9 unssia) jauhettuja manteleita,

150 g (5 unssia) tomusokeria

150 g (5 unssia) tomusokeria siivilöitynä

1 muna

1 tl manteliesanssia

1. Sekoita se

Sekoita jauhetut mantelit ja sokerit kulhossa, lisää muna ja manteliesanssi. Vaivaa käsin kulhossa jäykäksi tahnaksi, mutta älä vaivaa liikaa, sillä se tekee tahnasta öljyisen.

2. Suojakalvo

Kääri kelmulle ja säilytä jääkaapissa, kunnes tarvitset.

Huippuvinkki

Kaupassa ostettu valmis mantelipasta (marsipaani) on helpompi hallita, mutta maku ei ole yhtä hyvä.

Mitä tehdä, jos valmistautuu etukäteen

Valmista jopa viikkoa eteenpäin, kääri kelmua ja säilytä jääkaapissa. Se myös jäätyy hyvin suljetussa polyeteenipussissa jopa kuukauden.

peruuta amazon prime ilmainen kokeilu
Voit valita erilaisia ​​koristeita

Voit valita erilaisia ​​koristeita

Kuninkaallinen jäätelö

Ainesosat

Peittää 23 cm:n (9 tuumaa) kakun:

3 munanvalkuaista

675 g (1,5 lb) tomusokeria siivilöitynä

3 tl sitruunamehua

1,5 tl glyseriiniä – tämä estää kuorrutetta kovettumasta kivikovaksi. Löydät sen pienissä pulloissa kauppojen leivontaosastoilta. Kemistitkin myyvät sitä.

1. Vispaa pois

Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa vaahdoksi. Sekoita joukkoon siivilöity tomusokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Voit tehdä tämän kädessä pidettävällä sähkövatkaimella, mutta pidä nopeus alhaisena.

2. Jäykät huiput

Sekoita joukkoon sitruunamehu ja glyseriini ja vatkaa kuorrutetta, kunnes se on erittäin jäykkää ja valkoista ja kohoaa huipussaan.

3. Pidä se viileässä

Peitä kuorrutteen pinta tiukasti sellofaanilla ja säilytä viileässä, kunnes tarvitset.

Mitä tehdä valmistautuaksesi etukäteen

Tee se kaksi päivää ennen. Laita kulhoon, peitä tiiviisti ja säilytä viileässä.

Joulu 2018
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: