Kuinka vauvasi liike muuttuu raskauden aikana - ja merkit siitä, että se on terve

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Jotkut vauvat potkivat enemmän kuin toiset.



Jos vauva liikuttaa vartaloaan yli muutaman sekunnin tai potkaisee raajaansa toistuvasti yli seitsemän, huomaat sen todennäköisemmin. Joten se riippuu siitä, kuinka aktiivinen vauva on, ja jokainen on erilainen.



Toinen tekijä on se, onko sinun vauvasi on kasvot eteen tai taakse. Joidenkin selkäranka on kyhmysi etuosassa (etuasento), toiset tarkoittavat, että istukka on kyhmysi edessä (etumaistukka).



Mutta kaikki vauvat liikkuvat kasvaessaan. Kuten raskauden hyväntekeväisyysjärjestö Tommy selittää, normaalien liikkeiden määrää ei ole asetettu.

Vauvat alkavat liikkua noin 16 viikolla ja jatkuvat syntymään asti. Se on yleinen myytti, että vauvat liikkuvat vähemmän kohti raskauden loppua, ja on tärkeää tuntea se jatkuvasti.

Vauvasi liikkeet raskauden aikana selitettiin

Potkia! (Kuva: Westend61)



On tärkeää olla tietoinen vauvan säännöllisistä potkuista ja töyssyistä – ne ovat merkkejä siitä, että vauva voi hyvin. Tämän listan on koonnut Babycenter , ja näyttää asteittaisen muutoksen ajan kuluessa.

Jälleen, jokainen on erilainen, eikä tämä ole jäykkä rakenne, vaan yleisohje:



16 viikosta 19 viikkoon

Alat havaita heikkoja ja lepattavia tunteita tänä aikana. Hellävarainen kupliva tunne saattaa myös saapua. Jos kyseessä on ensimmäinen raskautesi, sen huomaaminen voi kestää kauemmin.

20 viikosta 23 viikkoon

Hellävaraisia ​​potkuja ja toistuvia nykimistä voi alkaa tapahtua – varsinkin jos vauva saa hikka ! Nämä kasvavat vähitellen ja vahvistuvat. Liikkeet voivat riippua vuorokaudenajasta, esimerkiksi enemmän potkuja illalla.

24 viikosta 28 viikkoon

Nainen menossa synnytykseen

Asiat ovat käynnissä (Kuva: Getty)

oppipoika 2018 wiki

Lapsivesipussi sisältää nyt jopa 750 ml (26fl oz) nestettä, mikä antaa vauvallesi runsaasti tilaa liikkua vapaasti. Raajojen räpyttely voi olla hieman iskevää, kun taas äkilliset äänet voivat jopa saada vauvasi hyppäämään.

29 viikosta 31 viikkoon

Tänä aikana vauvat alkavat tehdä pienempiä, terävämpiä ja tarkempia liikkeitä. Heidän raajat ovat kehittyneempiä. Saatat alkaa tuntea työntöjä, kun lapsesi on vähän ahtaassa kohdussasi.

32 viikosta 35 viikkoon

Tämä saattaa olla jännittävin aika tuntea vauvasi sisälläsi. Liikkuminen lisääntyy, mutta se voisi olla hitaampaa ja kestävämpää. Lapsellasi ei ole paljon tilaa. Kaikki tuntuu kovemmalta ja jäykemmältä.

onko cheryl raskaana Liam Paynen lapsesta

36 viikosta 40 viikkoon

Kiertely jatkuu ja sinun vauvasi pitäisi mennä lopulliseen pää alaspäin asentoonsa. Kohtulihasten pitäisi alkaa painaa kaikkea alas valmistautuessaan.

Jos tämä on ensimmäinen vauvasi, hän todennäköisesti ottaa lopullisen pää alaspäin noin 36 viikon iässä, jos hän ei ole jo tehnyt. Kohdun ja vatsan kiinteät lihakset auttavat pitämään sen paikoillaan.

Kaikki vauvat eivät tule ulos optimaalisessa asennossa, mutta jos näin on, tuntuu siltä, ​​​​että meloni painaisi lantionpohjaasi. Tietenkin näinä päivinä perälaukussa synnytykset voidaan yleensä peruuttaa.

Kaikki on ratkaistu (Kuva: Getty)

Se saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta kun eräpäivä lähestyy – tai jopa ohitse – vauvasi kasvaa koko ajan. He ovat paljon vahvempia ja liikkuvat, tietäen, että on aika jättää kohtusi rajat.

'On normaalia havaita muutoksia tuntemissasi liikkeissä raskauden loppuvaiheessa', Babycentre sanoo. 'Mutta sinun pitäisi silti tuntea vauvasi liikkuvan aina synnytykseen asti ja jopa sen aikana.

'Vauvan potkujen laskemisen sijaan on parempi kiinnittää huomiota vauvan liikkeisiin, jotta tiedät, mikä on normaalia. Jos olet huomannut, että vauvasi liikkuu tavallista vähemmän tai olet ollenkaan huolissasi vauvastasi, soita kätilöllesi. Hän voi kuunnella vauvasi sydämenlyöntejä varmistaakseen, että kaikki on hyvin.

Ja muista – aina tulee hetkiä, jolloin vauvasi nukkuu tai vain rentoutuu. Lisäksi heidän toimintamallinsa on satunnainen, kunnes päivä ja yö on määritetty.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: