Maan johtaja edustaa miehiä Commonwealth Gamesissa - mutta ei voi voittaa ottelua

Muut urheilulajit

Horoskooppi Huomenna

Niuen saari kilpaili 2022 Commonwealth Games ja osallistui nurmikon kulhojen kilpailuun. Yksi niistä, jotka astuivat edustamaan kansaansa, ei ollut kukaan muu kuin heidän johtajansa Dalton Tagelagi.



Eteläisen Tyynenmeren saaren 'pääministerinä' tunnettu hallituksen päämies kilpaili kolmannella sijallaan Kansainyhteisön pelit Tämä viikko. 54-vuotias kuului Niuen neljän ja kahden miehen joukkueisiin, mutta hän ei voittanut yhtään ottelua.



huonoimmat koulut Isossa-Britanniassa

Pieni kansa sijoittui lohkonsa alimmalle molemmissa lajeissa - pisteerolla -31 ja -58. Tagelagi on johtanut saarta vuodesta 2020, mutta hänen uusi roolinsakaan ei estänyt häntä matkustamasta Birminghamiin pelaamaan kansakuntansa puolesta.



Hän debytoi Kansainyhteisön kisoissa Glasgow'ssa 2014 ollessaan jo Niuen hallituksen ministeri, ja hän palasi Gold Coastille 2018. Mutta matka Birminghamiin 2022, vaikka hänet valittiin pääministeriksi kaksi vuotta sitten, oli poliitikolle erityinen virstanpylväs. Hänen 14-vuotias poikansa Tukala on myös joukkueessa.

numeron 43 merkitys

'Joukkue on harjoitellut erittäin lujasti ja odotan innolla liittymistä heihin', Tagelagi sanoi viime kuussa. 'Näihin asioihin osallistuminen on erittäin tärkeää. Se on yksi niistä elämänkokemuksista, joita ei voi ottaa pois... ja se on valtionpäämiehen pelejä, joten on tärkeää olla läsnä.'

Kun häneltä kysyttiin, keskusteleeko hän mieluummin tärkeistä yhteiskunnallisista asioista vai kilpaileeko jossain suosikkiurheilulajistaan, hän vastasi keskiviikkona: 'Ne ovat molemmat samanlaisia, mutta mielestäni tämä on hauskempaa kuin politiikka.' Niue on yksi pienimmistä kilpailijoista. pelit, ja ne sijaitsevat 1500 mailia itään Uudesta-Seelannista.



Niuen pääministeri Dalton Tagelagi kilpaili maansa puolesta vuoden 2022 Kansainyhteisön kisoissa

Saarta kutsutaan yleisesti nimellä 'The Rock', joka tulee perinteisestä nimestä 'Rock of Polynesia' ja on yksi maailman suurimmista korallisaarista. Niue on itsehallinnollinen osavaltio, joka on vapaassa yhteydessä Uuteen-Seelantiin, aivan kuten miten Yhdistynyt kuningaskunta hallitsee Jerseyä ja Guernseyta, ja kiwit ylläpitävät useimpia diplomaattisuhteita sen puolesta.

Niuelaiset ovat Uuden-Seelannin kansalaisia ​​ja kuningatar Elizabeth II on Niuen valtionpäämies, joten he osallistuvat Kansainyhteisön kisoihin Uuden-Seelannin kuningattarena.



paras kasvojen karvojen poistotyökalu

Vuoden 2017 väestönlaskennassa saarella oli 1 784 asukasta, mutta vuoteen 2021 mennessä sen arvioitiin kasvaneen noin 200 hengellä.

Katso Myös: