Mies näkee 13 000 puntaa pyyhittyään Barclaycardin kulutusrajaltaan huolimatta siitä, ettei hän ole koskaan jättänyt maksamatta

Barclaycard

Horoskooppi Huomenna

Scott Watermanille on kerrottu, että hänen kulutusrajoitustaan ​​leikataan 13 600 punnasta 250 puntaan

Scott Watermanille on kerrottu, että hänen kulutusrajoitustaan ​​leikataan 13 600 punnasta 250 puntaan(Kuva: Scott Waterman)



Barclaycard -asiakkaat ovat olleet raivoissaan sen jälkeen, kun lainanantaja on vahvistanut menojen leikkaamista - jopa niille, joilla on moitteeton luottotieto.



Scott Watermanille, 46, Northamptonshiresta, on kerrottu, että hänen lainasummaansa leikataan 13 600 punnasta 250 puntaan.



Tämä merkitsee hämmästyttävää pudotusta 13 350 puntaa eli 98%verrattuna aikaisempaan rajaan.

Kulutusrajat - summa, jonka voit lainata lainalla - perustuvat yleensä henkilökohtaiseen taloushistoriaasi, mukaan lukien jos olet pysynyt ajan tasalla aiemmista takaisinmaksuista.

Mutta Waterman sanoo, ettei hän ole koskaan menettänyt maksua 17 vuoden aikana, jonka hän on ollut Barclaycardin kanssa - hänen tulonsa eivät myöskään ole laskeneet.



NEWSAM Money paljasti ensimmäisenä a Barclaycardin kulurajaleikkauksia viime vuonna, mutta nyt on alkoi kirjoittaa enemmän asiakkaille tällä viikolla, kun heidän luottonsa muuttuu.

Lainanantajan uudet twiitit vahvistavat, että vaikutus koskee 100 000 ihmistä - vaikka ei ole selvää, sisältääkö tämä myös vuonna 2020 toteutettuja toimia.



Useimmille viimeisimmistä leikkauksista kärsiville lainanottajille on kerrottu, että uudet kehysrajoitukset tulevat voimaan 20. toukokuuta.

polven vaihtokustannukset nh

Herra Waterman kertoi NEWSAMille: En ole koskaan unohtanut maksua tai ylittänyt liikaa, ja luottoluokitukseni kaikilla tärkeimmillä viitevirastoilla on erinomainen.

Olin vihainen ja pettynyt pitäessäni korttia hätätilanteisiin, kuten matkoihin ja terveydenhuollon kustannuksiin matkoilla.

Lousie Durno, kuvassa poikansa Campbellin kanssa, sanoo, että hänen rajansa on pudonnut 5100 punnasta 700 puntaan

Lousie Durno, kuvassa poikansa Campbellin kanssa, sanoo, että hänen rajansa on pudonnut 5100 punnasta 700 puntaan (Kuva: Louise Durno)

NEWSAM Money on nähnyt lukuisia twiittejä ja sähköposteja asiakkailta, jotka ovat samassa tilanteessa.

Louise Durno, 45, apteekin annostelija -avustaja Dundeessa, Skotlannissa, on kerrottu, että hänen lainasummansa lasketaan 5000 punnasta 700 puntaan.

Hän avasi Barclaycard -tilinsä vuonna 2012 eikä myöskään ole jättänyt maksamatta.

Hänen taloudellinen tilanteensa jopa parani viime kuukausina sen jälkeen, kun hän oli maksanut asuntolainansa.

Rouva Durno sanoi: En ymmärrä sitä. Ne näyttävät kohdistuvan pitkäaikaisiin asiakkaisiin.

miljoonien eurojen perjantain tulokset

Minulla oli aiemmin 12 000 punnan raja, mutta kaksi vuotta sitten sanoin heille, etten tarvinnut sitä, ja pudotin sen 5000 puntaan.

Nyt se laskee 700 puntaan täysin tyhjästä. Se maksetaan ajallaan joka kuukausi.

Iain Gibson, 59, eläkkeellä oleva kääntäjä Lanarkshiresta, sanoi, että hänen rajansa alennetaan 250 puntaan ilman selityksiä.

Hän sanoi: Olen hyvin vihainen. Se sai minut paniikkiin, koska en tiennyt miksi näin tapahtui.

Kuka haluaa luottokortin, jossa on 250 puntaa? Se on loukkaus.

Käytän sitä lomalla ollessani lisäsuojana sen sijaan, että maksaisin käteisellä ja vaihdan rahaa.

Jotkut asiakkaat ovat myös kertoneet NEWSAMille, että he ovat huolissaan siitä, että heidän luottotietonsa voivat laskea, kun heidän rajojaan leikataan.

sophie dahl ja jamie cullum

Sara Williams, joka johtaa Velka Kameli blogi, selittää näin, koska luottosi käyttöaste - käyttämäsi luottorajan prosenttiosuus - voi nousta, jos limiittiä leikataan.

Jos esimerkiksi rajaasi alennetaan ja käytät nyt yli 90% rajoituksestasi, se voi vaikuttaa luottotietoihisi.

Williams kirjoitti: 'Monet ihmiset eivät tiedä, että pelkkä luottolimiitin leikkaaminen voi vahingoittaa luottotietojasi, vaikka saldosi olisi alle uuden rajan.'

Barclaycard ei ole sanonut, miksi joitakin rajoja leikataan, mutta sanoi, että se perustuu 'moniin tekijöihin'.

Ei myöskään ole selvää, miten lainanantaja päättää, mihin asiakkaisiin se vaikuttaa ja kuinka paljon.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirje, niin saat viimeisimmät neuvot ja uutiset

Yleisluotosta lomautukseen, työoikeuksiin, matkapäivityksiin ja hätäapuun - meillä on kaikki suuret taloudelliset tarinat, jotka sinun on tiedettävä juuri nyt.

laadukas kadunvihreä kolmio

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirjeemme täältä.

Vähennykset tulevat aikaan, jolloin kotitalouksien menorajoja venytetään edelleen koronaviirus kriisi.

Barclaycardin tiedottaja sanoi, että jotkut asiakkaat voisivat valittaa päätöksestä ja lisäsi, että mitään rajaa ei ole alennettu kenenkään asiakkaan nykyisen saldon alapuolelle.

Tiedottaja lisäsi: Kuten monet muutkin lainanantajat, luottoriskimallimme ottavat huomioon Ison -Britannian talouden muutokset, koska ne voivat vaikuttaa asiakkaidemme kykyyn hoitaa lainanotto tehokkaasti.

Viimeisen vuoden aikana olemme joutuneet ottamaan huomioon koronaviruksen jatkuvan taloudellisen vaikutuksen, mikä on johtanut siihen, että luottolimiitin saaneiden asiakkaiden määrä on kasvanut.

Ajantasaiset luottoriskimallit ovat osa sitoutumistamme olla vastuullinen lainanantaja, jotta voimme varmistaa, etteivät asiakkaat lainaa enempää kuin heillä on mukavasti varaa.

Katso Myös: