Martin Lewis siitä, kuinka paljon sinun pitäisi maksaa eläkkeeseesi vuodessa onnelliseksi eläkkeelle siirtymiseksi

Martin Lewis

Horoskooppi Huomenna

Kuluttaja -asiantuntija Martin Lewis esitti eläke -erikoistarjouksen torstain ITV Money Show -tapahtumassa(Kuva: ITV/Martin Lewis Money Show)



Eläkesuunnittelu ei ehkä ole korkealla prioriteettilistallasi juuri nyt, mutta pieni suunnittelu eteenpäin voi parantaa sinua kymmeniä tuhansia kiloja 55 vuoden iässä.



Ja se ei voisi olla helpompaa, koska automaattinen rekisteröinti tarkoittaa, että suurin osa yli 22-vuotiaista työntekijöistä säästää nyt automaattisesti eläkkeelle ennen kuin heidän palkkansa edes laskeutuvat pankkitililleen.



Mutta mitkä ovat 'hyvän' salaisuudet? eläkkeelle ja miten voit valmistautua ajoissa uhraamatta lastenhoitoa, kodin omistamista ja muita elämän painopisteitä?

'Yhdistyneessä kuningaskunnassa ihmiset elävät keskimäärin 85 -vuotiaaksi asti, mutta tyypillisesti työskentelemme siitä noin 45 vuotta', Martin Lewis selitti torstai -illan ITV Money Show -tapahtumassa.

'Elämäsi viimeiset 20 vuotta olet eläkkeellä etkä ole töissä - tämä on silloin, kun eläkkeesi tulee voimaan.



'On olemassa kahta tyyppiä - valtioneläke joka antaa sinulle elintason, kun lopetat työnteon. Hallitus maksaa sen viikoittain. ''

Mitä nopeammin aloitat, sitä vähemmän sinun on erottava



Tällä hetkellä valtion eläke on 175,20 puntaa viikossa, vaikka tämä muuttuu lähes varmasti eläkkeelle siirtymiseen mennessä.

Valtion eläke nousee vuosittain korkeimman inflaation, keskitulojen ja 2,5 prosentin perusteella. Tämä tunnetaan kolminkertaisena lukona.

'Sitten niitä on yksityiset eläkkeet jonka säästät itsellesi tai työnantajasi kautta (tunnetaan automaattisena ilmoittautumisena). ''

Yksityiset työeläkkeet alkavat automaattisesti, kun ansaitset yli 10 000 puntaa ja olet vähintään 22 -vuotias.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet palkansaaja, maksat eläkettä lähes automaattisesti. Maksettava kokonaissumma on 8% palkasta - 3% tästä on oltava työnantajalta ', Martin sanoi.

Myös eläkemaksut ovat verottomia-toinen kannustin säästämiseen.

'Keskimääräinen työntekijä maksaa 20% veroa - joten jokaisesta ansaitsemastasi 100 punnasta otat kotiin 80 puntaa. Kuitenkin eläkemaksulla saat täyden summan, mikä tarkoittaa, että saat pienen palkankorotuksen asettamalla rahaa pois joka kuukausi, Martin lisäsi.

”Nämä rahat sijoitetaan sitten työmarkkinoille, eläkerahastoon tai vaihtoehtoiseen sijoitukseen työelämäsi aikana. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä enemmän se voi kasvaa - mutta et voi koskea siihen, ennen kuin olet 55. '

kelly brookin rintojen koko

Joten kuinka paljon minun pitäisi säästää?

Mikä on minimipalkka 2021?

Työntekijöiden pitäisi keskimäärin tavoittaa kaksi kolmasosaa viimeisestä palkastaan ​​vuodessa eläkkeelle siirtyessään (Kuva: Getty)

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Martin selittää, että nyrkkisääntönä on pyrkiä noin kahteen kolmasosaan viimeisestä palkasta vuosittain eläkkeelle siirtymisen jälkeen.

`` Tätä varten sinun on otettava ikä, jonka aloitat lahjoittamisen, puolet siitä, lisää prosenttiosuusmerkin ja anna niin paljon joka vuosi koko loppuelämäsi ajan. ''

Jos aloitat maksamisen esimerkiksi 30 -vuotiaana, sinun on maksettava 15% vuodessa koko urasi ajan.

'Mutta tietysti mitä aikaisemmin aloitat eläkemaksun, sitä pienempi on sinun erosi.

'Jopa vain 20 tai 30 puntaa kuukaudessa yhdistyvät vuosien varrella, jotta saat paljon paremman säästöpotin 55 -vuotiaana.'

Jokainen, joka kaipaa lisäneuvontaa eläkkeistä, voi ottaa yhteyttä valtion eläkeneuvontapalveluun maksutta.

Muista, että eläkkeiden kylmäpuhelut ovat laittomia. Jos saat odottamattoman puhelun, sähköpostin tai viestin joltakin eläketukea tarjoavalta henkilöltä, ilmoita siitä Action Fraudille .

Katso Myös: