Martin Lewis antaa tärkeän verovaroituksen miljoonille työntekijöille ennen huhtikuuta

Martin Lewis

Horoskooppi Huomenna

Kuluttaja -asiantuntija Martin Lewis palasi näytöillemme maanantai -iltana tämän kauden ITV Money Show -sarjan toiseksi viimeiseksi jaksoksi.



Varoituksena säästäjille hän kehotti niitä, jotka toivovat pääsevänsä kiinteistötikkaille, harkitsemaan a Elinikäinen ISA - lisätään, että kaikkien jo mukana olevien on varmistettava, että he tekevät kiinteän asuntolainasopimuksen, jotta vältetään kalliit maksukyvyttömyyskorot.



Puhuessaan työntekijöille hän sanoi kuitenkin, että valtavia veromuutoksia on tulossa - ja se voi maksaa ansaan joutuville tuhansia puntia vuodessa.



'Verokoodit voivat olla monimutkaisia', kuluttaja -asiantuntija selitti.

'Yleensä koodin neljä ensimmäistä numeroa edustavat sitä, kuinka paljon voit ansaita verovapaasti. Joten jos esimerkiksi koodisi on 1250L, voit ansaita 10 kertaa 1250 £ ennen kuin joudut maksamaan penniäkään veroa.

'Ei kuitenkaan ole yhtä kiinteää sääntöä. Tämä koodi voi vaihdella yksityiseläkkeestäsi, lastenhoidosta, mahdollisista lisätöistä ja muista - joten varmista, että se kuvastaa tarkasti, kuinka monta tuntia olet töissä ', hän sanoi.



miljoona euroa Iso-Britannian tulokset perjantaina

Ja tärkeässä viestissä työntekijöille hän sanoi, että on aika pitää silmällä koodiasi.

'Verokoodit muuttuvat huhtikuussa', Martin varoitti.



'' HMRC lähettää uusia verokoodeja tämän vuoden helmi- ja maaliskuussa - ja ne liittyvät huhtikuun seuraavaan verovuoteen.

'Tärkeää on, että vaikka voi tuntua siltä, ​​että verottaja tai työnantajasi on velvollinen tarkistamaan tämän, se on oikeastaan ​​sinun työsi.

'Ei ole kenenkään, vaan sinun vastuullasi varmistaa koodi oikein.

'Ja sitä ei kannata jättää huomiotta. Joka vuosi miljoonille ihmisille lähetetään väärä koodi - ja lopulta yli- ja alimaksu tuhansien puntien verran.

- Sinulle voidaan lähettää shokkilasku tuhansista kiloista käytettyä rahaa tai päinvastoin - etkä voi paeta sitä.

Raha -asiantuntija Martin Lewis on jakanut uusimmat neuvonsa britteille, jotka haluavat säästää rahaa (Kuva: Jaettu sisältöyksikkö)

Eräs nainen nimeltä Maurag kertoi ohjelmassa havainneensa, että hän oli maksanut verosta yli 2 240 puntaa.

'Tarkistin sen HMRC: llä, kun ajattelin, että se näytti hieman epätarkalta. Sitten huomasin maksavani liikaa. Sain hyvityksen kokonaissummasta - olen iloinen, että tarkistin. '

Kuinka tarkistaa, onko verokoodisi oikea

Maksatko liikaa veroja? (Kuva: Getty Images)

Verokoodi koostuu yleensä numeroiden ja kirjainten yhdistelmästä, ja työnantajat ja eläkelaitokset käyttävät sitä verotuksen määrittämiseen.

On houkuttelevaa olettaa, että koodisi on oikea, vaikka virheitä sattuu, ja sinun vastuullasi on merkitä se.

Kun tarkistat palkkalaskelmaasi, sinun on tarkistettava muutama ilmeinen punainen lippu - alkaen nimesi, osoitteesi ja kansallisen vakuutusnumerosi. Ilmoita epätarkkuuksista työnantajasi HR- tai palkkahallinto -osastolla.

Seuraava asia on tarkistaa verokoodin edessä oleva kirjain. L: ää käytetään kaikille, jotka saavat henkilökohtaisen peruslisän - tämä on yleisin. Se tarkoittaa, että olet alle 65-vuotias ja voit saada tavanomaisen verovapaan henkilökohtaisen etuuden-tämän summan voit ansaita ennen tuloveron alkua (tällä hetkellä 12 500 puntaa huhtikuuhun 2020 asti).

P: tä käytetään 65–74 -vuotiaille, jotka saavat täyden henkilökohtaisen korvauksen. Y on yli 75 -vuotiaille ja saa täyden henkilökohtaisen korvauksen. V: tä käytetään 65–74 -vuotiaille, jotka ovat oikeutettuja sekä täysimääräiseen henkilökohtaiseen korvaukseen että avioparin avustus .

rod stewart eturauhassyöpä

K tarkoittaa, että et saa verovapaata palkkaa, koska tulosi ylittävät henkilökohtaisen korvauksesi.

T tarkoittaa, että HMRC tarvitsee lisätietoja, joten se ei voi jakaa toista koodia. BR tarkoittaa, että sinua verotetaan peruskannalla ja DO tarkoittaa sitä, että sinua verotetaan korkeammalla kannalla ilman lisäkorvauksia (käytetään yleensä toiseen työhön tai eläkkeeseen).

Hätäverokoodi annetaan, jos HMRC: llä ei ole sinusta tarpeeksi tietoja lähettääksesi työnantajallesi oikean koodin. Hätäverokoodin ensimmäinen osa on 1250 - sama kuin henkilökohtainen peruskoodi. Kuitenkin on myös joko W1 (viikkopalkka) tai M1 (kuukausipalkka). Tämä tarkoittaa, että sinua verotetaan ikään kuin se olisi tilikauden ensimmäinen viikko tai kuukausi. Saatat saada hätäverokoodin, jos vaihdat työpaikkaa.

Jos ansaitset alle 12500 puntaa, sinun ei tarvitse maksaa tuloveroa - NT ilmoittaa tämän verokoodissasi.

Saatat nähdä myös NT: n, jos olet itsenäinen urakoitsija, joka on velvollinen maksamaan kansallisen vakuutuksen mutta ei tuloveroa.

Kanssa on tarkempi opas mitä kukin verokoodi tarkoittaa tässä .

Mitä tehdä, jos verokoodisi on mielestäsi väärä

(Kuva: Getty)

Jos verokoodisi on mielestäsi väärä, voit käyttää HMRC: tä Tuloveropalvelu tarkistettavaksi.

Jos et voi käyttää verkkopalvelua tai kyselysi johtuu selittämättömästä vähennyksestä, ota yhteyttä HMRC: hen sen sijaan.

Voit myös keskustella työnantajasi kanssa - koska voi olla, että heiltä puuttuu tärkeitä, helposti korjattavia tietoja, kuten edellisen työnantajasi P45.

    Hyvä uutinen on, että jos virhe havaitaan, rahat palautetaan sinulle takaisin. Jos velkasi on kuluvalta verovuodelta, kaikki rahat palautetaan kuukausittaisen palkkatietosi kautta.

    paras pääkadun pankki

    Muissa tapauksissa se voidaan maksaa suoraan pankkitilillesi - tämä johtuu siitä, että voit vaatia takaisin jopa neljän vuoden yliveron.

    Muista kuitenkin, että vaikka verokoodin korjaaminen voi tarkoittaa, että joudut maksamaan hyvityksen, se voi myös saada sinut huomaamaan, että olet maksanut alipalkkion.

    Jos huomaat olevasi velkaa rahaa, miten maksat sen, riippuu summista - ja kuka on vastuussa epätarkkuudesta.

    Katso Myös: