MASSIVE drone saattaa lentää sinut kotiin pubista muutamassa vuodessa

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Yksi vaikuttavimmista demoista osoitteessa CES 2019 oli Bell Nexus, matkustajalennokkien konsepti, jonka odotetaan julkaistavan vuoden 2025 tienoilla.



Yritykset pitävät Uber haluavat käyttää näitä ajoneuvoja, jotka voivat kulkea noin 150 mph ja lentävät 150 mailia ennen tankkausta. Joten muutaman vuoden kuluttua Uberisi saattaa olla yksi näistä Bell Nexus -matkustajadroneista.



Aluksi sitä lentää lentäjä, mutta Bell sanoi, että se on vain ensimmäinen askel täysin autonomisen lennon odotetaan jossain vaiheessa.



Se on kuitenkin asetus, joka pitää tämän yllä, mutta tiukka ilmailualan sertifiointi vie aikaa.

Matkustajadroni voi olla ilmassa nopeammin kuin uskotkaan (Kuva: Ian Morris)

Ja tämä johtuu turvallisuudesta, koska tämä uudenlainen matkustustapa on tarkistettava perusteellisesti ennen kuin droonit voivat nousta taivaalle.



Mutta turvallisuus on Bellin ajattelun ytimessä. Yhtiö sanoi, että kaikki dronessa oli redundanssia. Kuusi potkuria on varmuuskopioitu, ja jokaisessa on useita redundantteja järjestelmiä.

Jokaiseen potkuriin pääsee kuusi reittiä, mikä tarkoittaa, että jos se epäonnistuu, drone pysyy taivaalla.



Teho voi olla joko akusta tai perinteisestä moottorista, joka tuottaa sähköä järjestelmien ohjaamiseen. Se on paljon kuin hybridi, vaikka voimansiirto toimitetaan aina sähköisesti.

Dronen sisällä on istumapaikat neljälle matkustajalle ja lentäjälle. Koneessa on näytöt, jotka välittävät tietoa lentävälle henkilölle ja koko homma tuntuu kovasti kuljetukselta tulevaisuudesta.

Bell sanoo myös, että se tekee paljon työtä saadakseen tämän dronin hiljaiseksi. Helikopterissa suurin osa melusta tulee roottorista, mutta potkurin nostojärjestelmää on mahdollista tehdä paljon hiljaisemmaksi.

Häntäroottorin puute on yksi tapa vähentää monimutkaisuutta ja lisätä turvallisuutta (Kuva: Ian Morris)

Tavoitteena on tehdä dronelennoista kaupunkien yli maistuvampia kuin meluisat helikopterit, joita kaikki vihaavat (ainakin melun näkökulmasta).

Jalustalla oleva demo osoitti potkurien pyörimisen - alhaisilla nopeuksilla - ja kuinka niitä voidaan kääntää ohjaamaan venettä. Se sai kuuluvia haukkuja, kun Bell osoitti tämän.

Mutta saatat kysyä, miksi et ostaisi helikopteria tämän sijaan? No, Bellin mukaan tavallinen helikopteri tekee noin 200 tuntia ilmassa normaalissa vuodessa - ja se on kovaa käyttöä. Nexus kestää 2000 tuntia, mikä antaa paremman arvon sen ostajalle.

Ja koska dronissa ei ole peräsintä, se on luonnostaan ​​helpompi huoltaa - helikopterin peräsin on tärkeä ja sitä tulee huoltaa huolellisesti.

Epäilemättä Bellin prototyyppi oli kuitenkin yksi jännittävimmistä asioista CES:ssä. Liikenteen tulevaisuus on horisontissa, ja vuosikymmenen kuluttua meillä voi olla autonomisia autoja teillä ja matkustajadrooneja taivaalla.

mary austin ja freddie mercury
CES 2019
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: