Metro Pankin asiakkaat kiirehtivät nostamaan käteistä paniikin takia pankin tulevaisuudesta

Pankit

Horoskooppi Huomenna

WhatsApp -viesti varoittaa Metro Bank -asiakkaita vetämään rahansa leviämään kulovalkean tavoin(Kuva: ANDY RAIN/EPA-EFE/REX)



Se oli huono viikonloppu Metro Bankille.



Muutaman kiusallisen kuukauden jälkeen, kun kirjanpitovirhe paljastettiin ja voitot laskivat, asiakkaat alkoivat jakaa valokuvia ihmisistä, jotka olivat jonossa saadakseen rahansa.



Kohtauksissa, jotka muistuttavat paniikista ennen Northern Rockin viimeistä kaatumista yli kymmenen vuotta sitten, ihmiset alkoivat kyseenalaistaa pankin tulevaisuutta.

Yksi kysyi Twitterissä: '' Koska minulla on rahaa Metro Bankissa. alas...?'

NEWSAM Money on myös kysynyt huolestuneilta lukijoilta pankin tulevaisuudesta ja siitä, pitäisikö heidän nostaa rahansa nyt.



Metro Bank, jolla on yli 60 konttoria eri puolilla maata, oli nopea kumoamaan raportit, jotka olivat menossa konkurssin partaalle.

Siellä oli myös WhatsApp -viesti, jossa kehotettiin ihmisiä vetämään rahaa tileiltään ja tyhjentämään tallelokerot.



'WhatsAppissa kiertää joitain tarinoita. '* Kiireellinen*. Kaverit, jos jollakin on metro pankkitili, jossa on rahaa tai kaappi. Sinun on tyhjennettävä mahdollisimman pian. ' Onko tämä aitoa ..... tämä leviää kulovalkeana, 'Yksi asiakas kysyi pankista heistä Twitterissä .

'Nämä ovat vääriä huhuja. Voimme vakuuttaa asiakkaillemme, ettei ole syytä huoleen ”, pankki vastasi huolestuneille asiakkaille.

Ryhmä sanoi täydellisessä lausunnossaan: 'Olemme tietoisia siitä, että joissakin myymälöissä on lisääntynyt kyselyitä tallelokeroista, kun sosiaalipalvelussa ja viestisovelluksissa on väärää huhua Metro Bankista.

'Näillä huhuilla ei ole totuutta, ja haluamme vakuuttaa asiakkaamme, ettei ole syytä huoleen.'

Mindhunter kausi 2 päättyy

Mutta tämä ei estänyt sen osakkeita painostamasta - koska arvot laskivat ensimmäistä kertaa alle 5 puntaa, vaikka ne ovat nousseet 5,14 puntaan kirjoitettaessa.

Se on alle neljäsosa sen 22 euron markkinoista ja lähes 90% alhaisempi kuin viime vuoden maaliskuun yli 40 punnan huippuhinta.

AJ Bellin sijoitusjohtaja Russ Mold sanoi: Metro Bankin osakkeet laskevat edelleen, kun sijoittajat ovat huolissaan sen taloudellisesta terveydestä.

”Satojen asiakkaiden jonottaminen nostaakseen rahaa ei varmasti ole auttanut asioita, varsinkin kun liiketoiminta yrittää kerätä 350 miljoonaa puntaa lieventääkseen taseensa huolenaiheita.

Keskustelua sosiaalisessa mediassa siitä, että asiakkaiden rahat eivät olleet turvassa, heitettiin viikonlopun aikana käsistä, ja muistot Pohjois -Rockin juoksusta vuonna 2007 ovat yhä monien mielessä.

Vaikka Metro Bank on tehnyt kaikkensa vakuuttaakseen asiakkailleen, että heidän rahansa ovat turvassa, kuvat yhdestä sen sivukonttorista, jotka ovat täynnä rahaa hakevia henkilöitä, vahingoittavat sen mainetta ja voivat vahingoittaa uusien asiakkaiden kasvua ainakin lyhyellä aikavälillä. ''

Mitä Metro Bankissa sitten oikein tapahtuu?

Ongelmat paljastettiin tammikuussa (Kuva: Otsikoiden lukeminen)

Tammikuusta lähtien Metro Bank on kamppaillut luottamuksen vahvistamiseksi, kun havaittiin suuri kirjanpitovirhe, joka pyyhki 1,5 miljardia puntaa markkina -arvostaan.

Pankki itse ilmoitti virheestä, joka koski kiinteistövakuudellisten kaupallisten lainojen ja tiettyjen erikoisostojen lainoja.

Mutta vastauksena se sanoi, että sen oli löydettävä 350 miljoonaa puntaa lisävaroja.

Metro Bank on sanonut, että se on nyt viimeisissä neuvotteluissa nykyisten ja uusien osakkeenomistajien kanssa saadakseen tarvitsemansa 350 miljoonaa puntaa ja kauppojen odotetaan valmistuvan kesäkuun loppuun mennessä.

Mutta taustalla oleva liiketoiminta on tervettä.

Konsernin ensimmäisen neljänneksen luvut aiemmin tässä kuussa osoittivat voittoa ennen veroja 6,9 miljoonaa puntaa ja lakisääteiset voitot 4,3 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Craig Donaldson sanoi: '' Pankki on pysynyt joustavana, sillä asiakastilit kasvoivat 6% vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä ja vauhti muussa liiketoiminnassa jatkuu. ''

Puheenjohtaja Venon Hill lisäsi: ”Olemme kohdanneet haasteita tällä vuosineljänneksellä, mutta uskomme vakaasti, että mallimme tarjoaa asiakkaillemme erinomaisen pankkikokemuksen.

Onko käteisesi turvassa?

Kuinka huolissaan sinun pitäisi olla? (Kuva: PA)

Joo. Pankki on kannattava ja sen velat ovat hallinnassa. Sitä paitsi se kasvaa edelleen - lisäämällä lähes 100 000 asiakasta vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.

eden hazard real madrid

Kaiken lisäksi se ei ole enää vuosi 2007.

Finanssikriisin jälkeen asiakkailla on paljon parempi suoja: ensimmäiset 85 000 puntaa talletetaan kussakin Yhdistyneessä kuningaskunnassa rekisteröidyssä pankissa 100% turvassa riippumatta siitä, mitä pankille tapahtuu.

Muut kriisin jälkeiset säännöt tarkoittavat, että talletukset voidaan siirtää helpommin toiseen pankkiin.

Älä myöskään huolehdi talletuslaatikoista - Metro huomautti nopeasti, että sinä, ei tuo pankki, omistat mitä niissä säilytetään, ja tulet jatkossakin tekemään niin.

Lue lisää

Pankkien sulkeminen
162 RBS -haaraa suljetaan Lloydsin ja Halifaxin 49 konttoria suljetaan Santander sulkee 140 konttoria HSBC sulkee 62 muuta haaraa

Katso Myös: