Miljoonien olisi parempi elää Skotlannissa - tämä hyötyy ja kuinka paljon

Patrick Connolly

Horoskooppi Huomenna

Olisiko aika muuttaa pohjoiseen?(Kuva: Getty Images Europe)



On monia syitä, jotka saattavat kiinnostaa elämää rajan pohjoispuolella, mukaan lukien upeat maisemat ja lämmin vastaanotto - puhumattakaan paljon viskistä.



lidl kahvinkeitin

Myös taloudellisia etuja on ollut jonkin aikaa. Ilmainen yliopistokoulutus, ilmaiset reseptit ja ilmainen henkilökohtainen hoito vanhuksille.



Mutta viime viikolla tapahtui jotain uutta. Skotlanti ilmoitti uudesta tuloverojärjestelmästä - eli suurin osa Skotlannin asukkaista maksaa pian vähemmän.

Tämä tarkoittaa sitä, että yhtäkkiä miljoonat miljoonat Englannin, Walesin ja Pohjois -Irlannin asukkaat voivat säästää rahaa siirtyessään pohjoiseen.

Kysymys siitä, pitäisikö sinun valita korkean vai matalan tien-taloudellisesti ottaen-on jälleen valokeilassa, nyt Skotlannin hallitus on laajentanut uusia toimivaltuuksiaan tuloveron määrittämiseksi ', sanoi Karen Barrett Find-an-advisor-sivustosta, Puolueeton.co.uk .



Sarah Coles neuvonantajalta, Hargreaves Lansdown , lisätty: On jo olemassa keskeisiä eroja esimerkiksi yliopistomaksujen, hoitokotikustannusten ja reseptien suhteen - ja nyt on myös verovaihtoehtoja.

”Ehdotetut tuloveromuutokset syventävät edelleen taloudellista kuilua Englannin ja Skotlannin välillä ja voivat saada ihmiset alkamaan miettiä, kannattaako ryhtyä veroturistiksi.



Joten kuka säästää ja kuinka paljon? Tässä katsomme tarkemmin.

Lue lisää

Missä ovat Britannian edulliset asunnot?
Alennusjärjestelmät avainhenkilöille Kuinka säästää 450 000 puntaa Lontoon talossa Halvimmat ja edullisimmat ostopaikat Paljastettu: Britannian halvimmat kadut

Tuloverot Skotlannissa voivat hyödyttää pienituloisia

Skotlannin parlamentti on juuri ehdottanut uusia verokantoja, mikä tarkoittaa, että köyhemmät ihmiset maksavat vähemmän veroja kuin muu maa.

Ehdotusten mukaan, jotka hyväksytään helmikuussa ja astuvat voimaan huhtikuussa, kauden 2018-19 henkilökohtainen korvaus olisi 11 850 puntaa-sama kuin Englannissa.

Mutta skotlantilaiset veronmaksajat maksaisivat sitten 19% seuraavasta 2000 punnasta, 20% 13 850–24 000 £, 21% 24 000–44 273 £, 41% 44 273–150 000 £ ja 46% yli 150 000 £: n tuloista.

Tätä verrataan Englantiin, jossa he maksavat 20% tuloista 11 850–46 350 puntaa, 40% 46 350–150 000 puntaa koskevista tuloista - ja 45% kaikista sen ylittävistä tuloista.

Uudet skotlantilaiset verobändit

Coles sanoi: Jos ansaitset 11 850–13 850 puntaa, sinun olisi parempi olla Skotlannissa, jossa voit maksaa 19%: n veron.

Barrett lisäsi: Muutoksen tarkoituksena on hyödyttää pienituloisia - tosin paljon korkeampien tulojen kustannuksella.

'Yleisesti ottaen ihmiset, jotka ansaitsevat 24 000 puntaa tai vähemmän, maksavat vähemmän, kun taas yli 33 000 puntaa ansaitsevat maksavat enemmän - kaikki keskellä eivät näe muutoksia.

Ilmainen yliopisto -opiskelu Skotlannissa

Yliopistot olivat niin hyviä, jopa Kate ja Wills menivät niihin (Kuva: Robert Harding World Imagery)

Lukukausimaksut otettiin käyttöön Britanniassa syyskuussa 1998, mutta ne poistettiin Skotlannissa viipymättä hajauttamisen ja Skotlannin parlamentin perustamisen jälkeen.

Mitä tämä kaikki sitten tarkoittaa nykypäivän opiskelijoille?

Englannissa tämän vuoden yliopistojen lukukausimaksut ovat enintään 9 250 puntaa vuodessa. Voit maksaa tämän lukukausimaksulla.

Voit myös hakea toimeentulotukea-enintään 8 430 puntaa vuodessa kokopäiväiselle opiskelijalle, joka asuu poissa kotoa Lontoon ulkopuolella.

Vaikka valmistuneiden ei tarvitse aloittaa lainan takaisinmaksua ennen kuin he ansaitsevat yli 21 000 puntaa, lainat maksetaan takaisin 9 prosentilla tämän kynnyksen ylittävistä tuloista. 30 vuoden kuluttua kaikki jäljellä olevat velat poistetaan.

Lue lisää

Opas opiskelijarahoihin
Opiskelijoiden talous selitetty Opintolainat: tosiasiat Maksavatko opiskelijat veroa? Parhaat opiskelijapankkitilit 2018

Coles sanoi: Sitä vastoin, jos olet asunut Skotlannissa vähintään kolme vuotta ennen kurssin alkua - ja opiskelet Skotlannissa - sinun ei tarvitse maksaa lukukausimaksuja.

on tohtori ranj homo

Voit myös saada ylläpitolainan, joka on enintään 5 750 puntaa vuodessa (joka on maksettava takaisin), kun taas alle 25 -vuotiaat opiskelijat, joiden kotitalouden tulot ovat enintään 33 999 puntaa, voivat saada apurahan.

Patrick Connolly neuvonantajana Chase de Vere , sanoi: Yksi suurimmista ja arvostetuimmista eduista niille, jotka tavallisesti asuvat Skotlannissa-ja jotka opiskelevat Skotlannissa-on se, että saat ilmaisen lukukausimaksun.

”Tämä voi vaikuttaa merkittävästi nuorempien ihmisten talouteen, kun he suunnittelevat tulevaisuutta.

Reseptimaksut on romutettu Skotlannissa

Ilmaiset lääkkeet! (Kuva: PA)

Skotit ovat myös selviä voittajia terveydenhuollon kustannuksissa, koska sinun ei tarvitse maksaa penniäkään reseptistä rajan pohjoispuolella.

Sitä vastoin Englannissa sinun on maksettava 8,60 puntaa reseptistä, jos olet yli 16-vuotias tai yli 18-vuotias, jos opiskelet kokopäiväisesti.

Harvoja poikkeuksia ovat yli 60 -vuotiaat, raskaana olevat naiset ja ne, jotka ovat saaneet lapsen viimeisten 12 kuukauden aikana.

Ilmainen henkilökohtainen hoito ikääntyneille Skotlannissa

Sosiaalihuolto on ilmainen useimmille Skotlannissa (Kuva: Getty)

durdle oven kalliolla hyppääminen

Nykyisten sääntöjen mukaan paikallisviranomainen maksaa hoidosta, jos haet hoitoa asuinkodista Englannissa ja Pohjois -Irlannissa ja sinulla on omaisuutta alle 14 250 puntaa.

Coles sanoi: Mutta jos sinulla on tämän alemman kynnyksen ja 23 250 punnan ylärajan välillä, sinun on osallistuttava maksuihin.

Jos sinulla on yli 23 250 puntaa, joudut maksamaan hoidosta itse. Kotisi arvo sisältyy hintaan - ellei joku tietyistä ihmisryhmistä asu siellä.

Coles lisäsi: Sen sijaan Skotlannissa, jos tarvitset hoitoa ja olet yli 65 -vuotias - ja jos omaisuutesi on alle 16500 puntaa - hoidostasi maksetaan.

Jos omaisuutesi on tämän ja 26 500 punnan välillä, saat kiinteämääräisen korvauksen henkilökohtaisesta ja hoitotyöstäsi, mutta sinun on maksettava osuutesi hotellin kustannuksista.

Jos sinulla on yli 26 500 puntaa, saat silti korvauksen henkilökohtaisesta hoidosta ja hoitotyöstä, mutta sinun on maksettava kaikki hotellikulut.

Connolly lisäsi: Skotlannissa asumisesta on useita etuja, kuten ilmaiset reseptit, ilmainen vanhusten henkilökohtainen hoito, joitakin anteliaita valtion etuja ja alemmat neuvoston verolaskut.

Kaikki eivät ole hyviä uutisia rajan pohjoispuolella

Kiinteistönvälittäjät

Voit maksaa enemmän veroa asunnostasi (Kuva: Getty)

4/20 hyde park

Vaikka kaikki tämä saattaa kuulostaa vakuuttavalta, sinun on oltava tietoinen siitä, että joillakin aloilla voit joutua taloudellisesti huonompaan asemaan.

Barrett sanoi: Skotlannilla voi olla paljon nähtävyyksiä heikommassa asemassa oleville, mutta se ei voita jokaisessa pisteessä.

'' Englannin ja Walesin ensiasunnon ostajat ovat nyt käytännössä vapaita leimaverosta, kun taas Skotlannin asunnon ostajien on edelleen maksettava vastaava maa- ja rakennustransaktiovero (LBTT). Tämä voisi varmasti lisätä muuttokustannuksia kenelle tahansa, joka houkuttelee muuttamaan.

Moneycommsin analyysi osoittaa, että 250 000 puntaa maksavasta kiinteistöstä maksat 2 100 puntaa LBTT: ssä ja nousee 4 600 puntaan 300 000 puntaa maksavasta kiinteistöstä. Osta 400 000 puntaa maksava kiinteistö ja saat 13 350 puntaa.

Kannattaako siis siirtyä?

KYLLÄ kampanjalaiset heiluttavat Saltire -lippuja 16. syyskuuta 2014 Glasgow'ssa, Skotlannissa

Valitse viisaasti (Kuva: Getty)

Jos veroturismi vaikuttaa houkuttelevalta, sinun on ajateltava hyvin huolellisesti, ennen kuin todella karkotat perheen ja siirryt ylämäen ja haggien kotiin.

Coles sanoi: Käytännössä valtaosalle ihmisistä veroerot ovat vähäisiä, ja liikkumisen vaivat ja kustannukset ovat huomattavasti suuremmat.

Barrett lisäsi: Saattaa hyvinkin olla kyse keinuista ja liikenneympyröistä, sillä mitä voitat yhdellä alueella, menetät toisella.

'Esimerkiksi et ehkä voi määrätä niin korkeaa palkkaa Skotlannissa. Toisaalta saatat, mikä tarkoittaa, että sinusta tulee sitten enemmän ansaitseva ja joudut maksamaan ylimääräisen veron.

Sinun on myös otettava huomioon muut tekijät.

Connolly sanoi: Päätätkö asua Skotlannissa, ei todennäköisesti määräydy veroprosenttien tai taloudellisten etujen perusteella, vaan sen pitäisi perustua elämäntapaan, ystäviin ja perheeseen sekä työllistymismahdollisuuksiin.

Tämä on Andrew Haggerin jakama näkemys Moneycomms .

Hän sanoi: Kannattaako liikkua satoja kilometrejä pelkästään taloudellisista syistä? Pystytkö saamaan työpaikan valitsemallasi ammatilla? Ja miltä sinusta tuntuu jättää ystäviä ja perhettä kilometrejä taakse?

Kaiken tämän lisäksi sinun on pidettävä mielessä, että olet politiikan muutoksen armoilla - eli mikään ei ole kiveen hakattu.

Katso Myös: