Mitä seuraavaksi, kun hallitseva rikkakasvien torjunta-aine heikkenee?

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Istutus lähellä Mansfieldia, IL:tä maanantaina 20. toukokuuta 2019. Luotto: Darrell Hoemann/The Midwest Center for Investigative Reporting

Tämä segmentti on osa Tieteen tila , sarja, joka sisältää tieteellisiä tarinoita julkisilta radioasemilta ympäri Yhdysvaltoja. Tämä Christopher Walljasperin ja Ramiro Ferrandon tarina ilmestyi alunperin Midwest Center for Investigative Reporting .




Maanviljelijät ovat käyttäneet rikkaruohoja tuhoavaa glyfosaattia – tuotteen Roundup-tuotteen keskeistä ainesosaa – huimasti, vaikka glyfosaatin tehokkuus on heikentynyt ja terveysongelmat ja oikeusjutut lisääntyvät.



U.S. Geological Surveyn arvioiden mukaan glyfosaatin käyttö viljelykasveissa kasvoi valtakunnallisesti 13,9 miljoonasta punnasta vuonna 1992 287 miljoonaan puntaan vuonna 2016.



Midwest Center for Investigative Reportingin viraston tietojen tarkastelu osoittaa, että maanviljelijät kaikkialla Keskilännessä käyttivät arviolta 188,7 miljoonaa puntaa glyfosaattia vuonna 2016 – lähes 40 kertaa enemmän kuin vuonna 1992, jolloin he käyttivät yhteensä 4,6 miljoonaa puntaa. Vuoden 2016 tiedot ovat uusimmat saatavilla olevat tiedot.

Viljelijät näissä 12 osavaltiossa – mukaan lukien Illinois, Indiana, Iowa ja Nebraska – kasvattavat suurimman osan maan soijapapu- ja maissisadot. Glyfosaatti on nykyään maanviljelijöiden ensisijainen tapa hallita rikkaruohoja, jotka muutoin vähentäisivät tuottaman viljan määrää. Keskilännen osuus maan glyfosaatin käytöstä viljelykasveissa on 65 prosenttia keskuksen analyysin mukaan.

Arviot ovat peräisin maatilatutkimuksilla kerätyistä tiedoista ja voivat joissain tapauksissa olla korkeita. Arviot antavat kuitenkin vuosikymmenten aikana yleiskatsauksen siitä, kuinka dramaattisesti glyfosaatin käyttö on lisääntynyt.



Varoituksena Midwest Center tarkasteli tiedot, joissa oli alhaisia ​​arvioita torjunta-aineiden käytöstä viljelykasveilla ja pelloilla yliarvioinnin välttämiseksi. Eikä kaikkia kasveja voi ruiskuttaa glyfosaatilla. Tästä syystä verokantaa sovelletaan vain viljelykasveihin, jotka on suunniteltu kestämään torjunta-aine.

Torjunta-aine on laaja termi aineille, jotka voivat tappaa hyönteisiä, rikkaruohoja ja muita tuholaisia. Erityisesti rikkakasvien torjunta-aineet tappavat rikkaruohoja ja hyönteismyrkyt tuhoavat hyönteisiä.



Maatalousyhtiö Monsanto valmisti Roundupin, kunnes saksalainen lääkeyhtiö Bayer osti sen vuonna 2018.

Aikoinaan ihmetuotteeksi pidetty liiallinen glyfosaatti on saanut rikkaruohot kasvamaan vastustuskykyisiksi kemikaalille ja johtanut uusien rikkakasvien hallintaratkaisujen tutkimus- ja kehitystyön vähenemiseen, sanoo Weed Science Society of America -yhdistyksen presidentti ja emeritus Bill Curran. rikkakasvien tieteen professori Penn State Universityssä.

'Olemme aivan liian riippuvaisia ​​kierroksesta', Curran sanoi. 'Kukaan ei uskonut, että käsittelemme ongelmia, joita käsittelemme tänään.'

Sillä välin tuomaristot ovat äskettäin myöntäneet vähintään 2,2 miljardin dollarin vahingonkorvauksia kantajille kolmessa erillisessä tapauksessa, jotka väittivät, että glyfosaatti aiheutti syövän, non-Hodgkin-lymfooman.

Glyfosaatti on tuhansien muiden samankaltaisten Bayeriin kohdistuvien oikeusjuttujen keskiössä. Koska Bayerillä on neljäs Roundup-oikeudenkäynti elokuussa St. Louis County Circuit Courtissa , yhtiö saa myös vastareaktiota sijoittajilta ja yleisöltä. Yrityksen osakekurssi on laskenut yli 40 prosenttia siitä lähtien, kun se osti Monsanton.

EPA aikana a sen glyfosaattirekisteröinnin rutiinitarkistus , sanoi aiemmin tänä vuonna glyfosaatti ei aiheuta syöpää , mutta Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos vuonna 2015 luokitteli glyfosaatin 'todennäköisesti syöpää aiheuttavaksi ihmisille'.

revontulien miniristeily 2019

The Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on raportoinut jäämiä määristä glyfosaattia elintarvikenäytteissä ensimmäisen testauksen jälkeen vuonna 2016, vaikka tasot pysyivät hyväksyttävien kynnysarvojen alapuolella. Tautien torjunta- ja ehkäisykeskukset on vaatinut lisää tutkimusta kemikaalin vaikutuksista ihmisiin.

Luotto: Midwest Center for Investigative Reporting

Glyfosaatin vastustuskyky kasvaa

Huolimatta varoituksesta, että liiallinen käyttö voi johtaa rikkakasvien kestävyyteen, glyfosaatin valmistajat ovat jatkaneet tuotteen myyntiä viljelijöille yhä enemmän.

James Benham on viljellyt Kaakkois-Indianassa lähes 50 vuotta. Benham sanoi, että kun vastus kasvoi, Roundup muuttui parannuskeinosta kainalosauvaksi.

”Joskus jos ajoittaisit sen oikein, selviät yhdellä ruiskutuksella. Nyt ruiskutamme jopa kolme tai neljä kertaa vuodessa', hän sanoi.

Benham sanoi, että viljelijät kuluttavat edelleen enemmän siemeniin ja kemikaaleihin, mutta he eivät näe enemmän voittoa.

'Se asettaa viljelijän siihen paljon enemmän kriisitilaan. Ei voi tulla toimeen ilman sitä, tuskin voi elää sen kanssa', hän sanoi.

ron lynch john inman
James Benham, maanviljelijä lähellä Versailles'a, Indiana, on viljellyt tupakkaa, maissia, soijapapuja ja hamppua lähes 50 vuoden ajan. Luotto: Christopher/The Midwest Center for Investigative Reporting

Kun glyfosaatin tehokkuus heikkeni, maanviljelijät myös käyttivät entistä enemmän torjunta-aineita yrittääkseen kasvattaa onnistuneita satoja joka vuosi.

Monsanto esitteli glyfosaatin ensimmäisen kerran vuonna 1974.

Mutta vasta 1990-luvulla, kun yritys julkaisi geneettisesti muunnettuja maissin, soijapavun ja puuvillan siemeniä, jotka kestivät rikkakasvien tappajaa, glyfosaatin käyttö lisääntyi dramaattisesti, sanoi Sarah Ward, kasvien genetiikan apulaisprofessori Coloradon osavaltion yliopistosta. .

'Mielestäni siitä tuli liian hyvä asia. Luulen, että viljelijät kiinnittyivät glyfosaatin käytön yksinkertaisuuteen ja tehokkuuteen ensisijaisena tai monissa tapauksissa ainoana keinona rikkakasvien torjuntaan', Ward sanoi.

Kun glyfosaatin patentti päättyi vuonna 2000, se avasi oven geneeriselle valmistukselle ja käyttö lisääntyi entisestään.

Vuoteen 2007 mennessä Nebraskan yliopiston maatalous- ja luonnonvarojen instituutti pani merkille vähintään 40 geneeristä glyfosaattipohjaista rikkakasvien torjunta-ainetta, mukaan lukien DowDupontin (nykyisin Corteva Agriscience) ja Syngentan tarjoukset.

Bayerin tiedottaja Charla Lord sanoi sähköpostissa, että glyfosaatti on turvallista ja silti tehokasta maatila- ja asuinkäytössä.

'Glyfosaattipohjaisia ​​rikkakasvien torjunta-aineita tukee yksi laajimmista maailmanlaajuisista ihmisten terveys- ja ympäristövaikutusten tietokannoista, jotka on koskaan koottu torjunta-ainetuotteelle. Glyfosaatin kyky hallita tehokkaasti ei-toivottua kasvillisuutta tarjoaa etuja, jotka ulottuvat yksittäisistä maatiloista maailmanlaajuiseen kauppaan, kansallispuistoihin, golfkentille, paikallishallintoon ja puutarhuriin', Lord sanoi.

Mutta koska glyfosaatin käyttö ei osoita juurikaan merkkejä hidastumisesta, jotkut asiantuntijat pelkäävät, mitä se tarkoittaa viljelijöille ja kuluttajille.

Suunnittelija Ramiro Ferrando. Lähde: U.S. Geological Survey

Vuonna 2017 Monsanto raportoi maatalouden tuottavuusdivisioonansa, joka sisältää glyfosaatin, liikevaihto oli 3,7 miljardia dollaria, mikä on 213 miljoonaa dollaria enemmän kuin vuonna 2016 sen vuosikertomuksen mukaan.

Markkinatutkijat ennustaa glyfosaattimarkkinoiden kasvavan 8,5–10 miljardiin dollariin vuosittain vuoteen 2021 mennessä nyt 5 miljardista dollarista .

'Maatalouden tuottavuuden kasvu heijastaa Roundupin ja muiden glyfosaattipohjaisten rikkakasvien torjunta-aineiden lisääntymistä maailmanlaajuisesti', Monsanto sanoi raportissa.

Markkinatutkijat ennustavat glyfosaatin myynnin olevan 8,5 miljardin dollarin välillä ja 10 miljardia dollaria vuoteen 2021 mennessä .

Pelin vaihtaja

Ennen kuin glyfosaattia oli saatavilla, viljelijät käyttivät erilaisia ​​muita torjunta-aineita tiettyjen rikkakasvien torjuntaan.

Jack Boyer, maanviljelijä, joka istuttaa noin 800 eekkeriä maissia, soijapapuja ja viljaruista Koillis-Iowassa, sanoi ennen Roundupia levittävänsä torjunta-aineseosta maaperään ennen istutusta tai ruiskuttavansa rikkaruoholaikkuihin sen jälkeen, kun sato on syntynyt. maa.

'Se oli melko työvoimavaltainen prosessi, samoin kuin enemmän kemikaaleja', Boyer sanoi. 'Kun Roundup eli glyfosaatti tuli käyttöön, se yksinkertaisti asioita paljon ja siivosi alueen todella pitkäksi aikaa.'

tyttöystäväni jordan pahoinpiteli
Suunnittelija Ramiro Ferrando. Lähde: U.S. Geological Survey

Jopa torjunta-aineiden levityksen jälkeen maanviljelijät tai maataloustyöntekijät kävelivät pelloilla pilkkoen rikkaruohoja käsin.

'Nuorena teini-ikäisenä vietin hyvän osan kesästäni kuokka kädessäni leikkaamalla niitä rikkaruohoja', sanoi Mary Boote, Global Farmers Networkin toimitusjohtaja, voittoa tavoittelematon ryhmä Des Moinesissa, Iowassa. joka ajaa maanviljelijöitä ympäri maailmaa.

Booten mukaan 1990-luvun lopulla, kun glyfosaatti yhdistettiin geneettisesti muunneltuihin siemeniin, jotka kestivät rikkakasvien torjuntaa, se oli tieteellinen läpimurto viljelykasvien bioteknologiassa.

Hän sanoi, että glyfosaatti auttoi maanviljelijöitä enemmän kuin vain kasvattamaan parempia satoja.

'Glyfosaatin tulo muutti pelin. Se ei ainoastaan ​​tappanut tehokkaasti rikkaruohoja, jotka uhkasivat ja veivät maksimaalisen sadontuotannon, vaan myös elämänlaatuun, Boote sanoi.

Yhdistelmä, jossa istutettiin glyfosaattia kestäviä siemeniä ja levitettiin sitten kemikaalia sadon päälle, antoi viljelijöille mahdollisuuden käyttää vähemmän kemikaaleja ja johti suorakylvöviljelyn nousuun, mikä esti maaperän eroosion.

Alan Kadolph, maanviljelijä Hardinin piirikunnassa, Iowassa, sanoi, että jotkut ovat siirtyneet pois muista rikkakasvien hallintamenetelmistä, kuten viljelystä tai käsin pilkkomisesta, kaikki yhdessä.

”Kaikki palasi kustannustehokkuuteen. Roundup oli niin halpa tuote hehtaarilta”, Kadolph sanoi.

Menestyksen uhrit

Dane Bowers, Syngentan rikkakasvien torjunta-aineiden tekninen tuotejohtaja, sanoi, että glyfosaatti toimi niin hyvin 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa. eivät uskoneet, että rikkaruohot voisivat kehittää vastustuskykyä sitä vastaan .

'Olemme tavallaan oman menestyksemme uhri täällä', Bowers sanoi. ”Se on niin tehokas rikkakasvien torjunta-aine, että oli todella vaikeaa saada ihmiset vähentämään riippuvuuttaan siitä. Se teki rikkaruohojen torjunnasta niin yksinkertaista, tehokasta ja edullista.'

liverpool away kit nike

Mutta tämän dramaattisen siirtymisen myötä glyfosaattiin käyttö lisääntyi huomattavasti samoin, varsinkin Keskilännessä.

Soijapavut lähellä Mansfield IL:tä. Luotto: Darrell Hoemann / The Midwest Center for Investigative Reporting

Maanviljelijät käyttivät sitä useita kertoja vuodessa pitääkseen rikkakasvit loitolla.

Kadolph sanoi, että jotkut maanviljelijät ovat tottuneet siihen, kuinka monipuolista glyfosaatti voi olla.

'Se oli niin helppoa. Sinun ei tarvinnut huolehtia siitä, missä vaiheessa rikkaruohot olivat pellollasi. Muutit juuri Roundup-hintaasi. 'En aio ruiskuttaa tällä viikolla, ruiskutan ensi viikolla', hän sanoi.

Illinoisin yliopiston rikkakasvien tutkija Aaron Hager sanoi, että liiallinen riippuvuus glyfosaatista kiihdytti rikkakasvien vastustuskyvyn kasvua.

'Missä tahansa biologisessa järjestelmässä, kun teet niin dramaattisen muutoksen hyvin rajalliseen määrään tuholaisten torjuntaan liittyviä vaihtoehtoja, järjestelmä todennäköisesti kehittyy', Hager sanoi.

Herra sanoi, että rikkakasvien kestävyys ei ole uusi ongelma maanviljelijöille.

'Maanviljelijät ovat käsitelleet tätä rikkakasvien torjunta-aineresistenttien rikkakasvien ongelmaa 1950-luvulta lähtien, ja se on tosiasia, että viljelijät osaavat hallita', Lord sanoi sähköpostissa.

Ward sanoi, että tämä vastustuskyky on erilainen, koska glyfosaatin käyttö on yleistynyt

'Kasvattajat kiinnittyivät glyfosaatin käytön yksinkertaisuuteen ja tehokkuuteen ensisijaisena tai monissa tapauksissa ainoana keinona rikkakasvien torjuntaan', Ward sanoi.

Maatalousekonomisti Charles Benbrook, joka on julkaissut useita tutkimuksia glyfosaatista ja todistanut asiantuntijatodistajana kantajien puolesta, sanoi, että glyfosaatin liiallinen käyttö on asettanut maanviljelijöille todellisia taloudellisia haasteita.

'Surullinen todellisuus on, että rikkakasvien hallinta perinteisillä, bioteknologiasta riippuvaisilla maissi-, soijapavuilla ja puuvillatiloilla on käsistä', hän sanoi. 'Se on luonut vakavan taloudellisen ongelman viljelijöille, koska he käyttävät paljon enemmän rahaa siementen ja rikkakasvien torjuntaan.'

Vuonna 2017 viljelijät käyttivät 17,6 miljardia dollaria kemikaaleihin USDA:n vuoden 2017 maatalouden väestönlaskennan mukaan.

Se yli kaksinkertaistui 20 vuodessa. Samaan aikaan viljelijät käyttivät siemeniin 21 miljardia dollaria, kun se vuonna 1997 oli 6 miljardia dollaria, jolloin geneettisesti muunnetut siemenet tulivat juuri markkinoille.

Geneettisesti muunnettujen siementen käyttöönotto oli nopeaa. Esimerkiksi geenimanipuloitu maissi muodosti 17 prosenttia kaikesta vuonna 2000 kylvetystä maissista; vuoteen 2016 mennessä 92 prosenttia kaikesta kylvetystä maissista oli geenimanipuloitua, USDA:n tietojen mukaan .

'Se on vain täysin erilainen pallopeli, koska glyfosaatista on tullut tehokasta ja menestyvää', Curran sanoi.


Midwest Center for Investigative Reporting on voittoa tavoittelematon online-uutishuone, joka tarjoaa tutkimus- ja yritystietoa maatalousliiketoiminnasta, Big Ag:sta ja vastaavista ongelmista data-analyysien, visualisointien, perusteellisten raporttien ja interaktiivisten verkkotyökalujen avulla. Vieraile verkossa osoitteessa www.investigatemidwest.org

Katso Myös: