Rahansäästöasiantuntija Martin Lewis kehottaa asiakkaita luopumaan tästä pankkitilistä

Martin Lewis

Horoskooppi Huomenna

Martin Lewis antaa järkeviä pankkineuvoja(Kuva: ITV)



Rahansäästöasiantuntija Martin Lewis on antanut kiireellisiä neuvoja pankkiasiakkaille ja suositellut heidän hylkäävän tietyn pankkitilin.



Talousguru on neuvonut asiakkaita, joilla on vain pieni säästöpotti, sulkemaan Santander 123 -tilit - koska he voivat ansaita enemmän rahaa muualla.



kuinka osallistua Lontoon maratoniin 2015

Pankkitili oli aiemmin tarjonnut asiakkaille kolmen prosentin korkoa kaikista yli 20 000 punnan säästöistä.

Pankki on kuitenkin sittemmin laskenut korkojaan 1,5 prosenttiin, kun taas toiset ovat nostaneet korkojaan vain alle Santanderin.

Paitsi, että Santander veloittaa 5 punnan kuukausimaksun, mikä tarkoittaa, että asiakkaat, joilla on alhaiset säästöt, erityisesti alle 5000 puntaa, voivat olla huonommassa asemassa.



Martin Lewis neuvoo ihmisiä, joilla on pienempi säästöpotti (Kuva: ITV)

Esimerkiksi joku, jolla on 5 000 punnan säästöjä, ansaitsee 75 puntaa korkoa, mutta hänelle jää vain 15 puntaa, kun maksut on poistettu.



Martinin tekemä vertailu paljastaa, että Bank of Scotland Vantage -tili olisi paras vaihtoehto ihmisille, joilla on 5 000 punnan säästöt, ja sen korko on kaksi prosenttia.

Tesco Bank -tili tarjoaa kolme prosenttia jopa 3000 puntaan, mikä ansaitsisi asiakkaille 89 puntaa.

kupolitalo myytävänä

Posti tarjoaa 1,07%, mikä ansaitsisi 54 puntaa, kun taas Birmingham ja Midshires tarjoaa 1,3% ja ansaitsisi asiakkaalle 65 puntaa.

Lue lisää

Hanki parempi pankkitili
Santander leikkaa etuja 123 -tilillä Miksi tarvitset kolme pankkitiliä? Pankit, jotka antavat sinun jäädyttää korttisi Kuinka vaihtaa paljon parempaan pankkiin

Kirjoittaa verkkosivuillaan, Rahan Säästävä Asiantuntija , Martin sanoi: 'Niille, jotka tarvitsevat helpon pääsyn, ovat enintään 20 000 puntaa tai ovat lähellä sitä, ansaitsevat kunnon käteispalautuksen ja kuten asiakaspalvelu, ei todellakaan ole kiireellistä pakkoa luopua siitä.

”Niille, jotka ansaitsevat vähemmän käteispalautusta tai joilla on pienemmät säästöt, useimmissa tapauksissa ei todellakaan kannata pidätellä paljon kauemmin, kun korot haluavat nousta.

'' Ja tietysti, jos hylkäät Santanderin ja se sitten päättää nostaa korkoaan tai laskea maksun, se lähes varmasti (ilman takuita) antaisi sinun avata tilin uudelleen - vaikka ehdot voivat muuttua. '

Kuinka puhdistaa pankkitilisi

Me kaikki allekirjoitamme asioita, jotka mielestämme ovat hyviä - joko säästää aikaa tai vaivaa tai mahdollisesti säästää rahaa.

Ongelma ilmenee, kun emme tarkista, onko palvelu, josta maksamme nyt automaattisesti, edelleen käteisen arvoinen.

Tämä on erityisen tärkeää ilmaisten kokeilujen yhteydessä, jotka muuttuvat automaattisesti kuukausitilauksiksi.

38:n raamatullinen merkitys

Pahimmassa tapauksessa voit käyttää satoja puntia vuodessa palveluihin, joita et erityisesti halua tai jotka voivat nyt saada halvempaa muualta - jonka peruuttamisen merkitys säilyy, mutta johon et pääse.

Näin voit palauttaa pankkitilisi hallinnan aamulla:

1. Tarkista väitteesi

Varaa hetki aikaa ja hanki pankki- ja korttisi tiliotteet yhteen - mieluiten viime kuukausien ajan.

Käy kaikki läpi, etsit etenkin suoraveloituksia ja maksumääräyksiä.

Jos siellä on jotain mitä et tunnista, ota yhteyttä palveluntarjoajaasi ja kysy kenelle rahat lähetetään.

carly rae jepsen vuotanut kuvia

2. Kysy arvo

Kun tiedät mihin käytät ja mihin se menee, on aika kyseenalaistaa arvo.

Käytätkö Maku -korttiasi tarpeeksi hinnan perusteluksi? Olisiko halvempaa ostaa tarvitsemasi asiat kuin toimittaa ne automaattisesti?

boris johnson tankotanssija

Löytyykö nyt halvempia vaihtoehtoja haluamallesi?

Onko siellä jotain, jota et vain käytä enää (varsinkin todennäköisesti online -tilauksissa)?

3. Tarkista peruutusehdot

Tämä on iso juttu - vaikka voit vain leikata joitain asioita pois lähteestä, muilla sopimuksilla se voi tuhota luottoluokituksesi ja jopa nähdä perintälähetykset.

Tarkista siis ehdot, kuten sopimuksen pituus, irtisanomisrangaistukset ja irtisanomisajat.

Tässäkin on puolensa - tämä johtuu siitä, että joillakin palveluilla maksat etukäteen, joten saatat jopa saada hyvityksen.

4. Pysy sen päällä

Vaikka useimmat palvelut veloitetaan kuukausittain, kaikki eivät. Siellä on paljon tilauspalveluja, jotka veloittavat sinut vain kerran vuodessa - usein liittymispäivän vuosipäivänä.

Joten sinun on varmistettava, että pysyt sen yläpuolella - ja tarkista väitteesi vähintään muutaman kuukauden välein - tällä tavalla, jos huomaat jotain ilmestyvän myöhemmin, voit ryhtyä toimiin heti.

Katso Myös: