Äiti, joka löysi hyväntekeväisyysmyymälästä 11 puntaa maksavan kirjan, jonka arvo oli 4000 puntaa, kertoo, kuinka voit myös löytää sen

Muut

Horoskooppi Huomenna

Antiikkiasiantuntija on antanut hänelle vinkkejä piilotetun kultakaivoksen havaitsemiseen

Antiikkiasiantuntija on antanut hänelle vinkkejä piilotetun kultakaivoksen havaitsemiseen(Kuva: Jam Press)



Äiti on ostanut hyväntekeväisyysmyymälän kirjan 11 puntaa, jonka arvo on todella jopa 4 000 puntaa - ja on paljastanut, miten hän teki sen.



Flora King, 39, Lontoosta, osti hyväntekeväisyysliikkeestä kappaleen Grimmin satuja, mutta kun hän etsi sen arvoa verkossa, se huomasi sen olevan 2200–4000 puntaa.



Nyt King on ottanut innokkaasti silmään harvinaisten kirjojen havaitsemisen ja muuttanut sen liiketoiminnaksi ja myynyt löytöjään verkossa.

King sanoi, että hän on aina rakastanut kerätä vintage- ja antiikkikirjoja. Kun hänestä tuli kummisetä, hän päätti etsiä ensimmäiset painokset lahjaksi kummilapsilleen.

Aloitin troolilla autokenkien myynnin, hyväntekeväisyysliikkeitä ja käytettyjen kirjakauppojen ainutlaatuisia lahjoja, King sanoi.



Flora King kopionsa Grimmin satuista

Flora King kopionsa Grimmin satuista (Kuva: Jam Press)

Tajusin, että ne olivat upea lahja annettavaksi: kauniita asioita, joiden takana on historia ja joiden arvo kasvaa iän myötä.



Hän on metsästänyt Judith Kerrin ensimmäisen painoksen kirjoja, joiden arvo on 300–400 puntaa, sekä Ian Flemingin ensimmäisen painoksen James Bond -romaaneja.

Autokenkien myynnistä King löysi Walt Disney -leluja 60- ja 70-luvuilta, jotka hän osti 15–20 puntaa-mikä osoittautui useiden satojen puntien arvoiseksi.

Hän osti myös ensimmäisen numeron Corgi Toys Batmobile eBaysta, joka valmistettiin vuonna 1966, hintaan 90 puntaa - mutta asiantuntijat arvostavat nyt arvostetun lelun yli 1000 puntaa.

Antiikkiasiantuntija on antanut hänelle vinkkejä piilotetun kultakaivoksen havaitsemiseen

Antiikkiasiantuntija on antanut hänelle vinkkejä piilotetun kultakaivoksen havaitsemiseen (Kuva: Jam Press)

King lisäsi: Rakastan kaivaa niitä ulos, kuten harakka.

Hän myy tavaroitaan verkkokaupassaan, Värikäs fabula .

Nyt hän jakaa tärkeimmät vinkkinsä arvokkaan kohteen havaitsemiseksi kokoelmassasi.

Romaanin ensimmäinen painos - erityisesti kuuluisa - voi olla tuhansien kilojen arvoinen.

Kun haluat tarkistaa, onko kirja ensimmäinen painos, King suosittelee tutustumaan otsikko- ja tekijänoikeussivun päivämääriin.

Jos ne vastaavat, se on luultavasti ensimmäinen painos. Jos tekijänoikeussivun numerorivillä on 1, se on ehdottomasti.

Jos kirjan on kuvittanut arvostettu kuvittaja, se tuo lisäarvoa.

Tiikerin, joka tuli teelle, on kirjoittanut ja kuvittanut kuuluisa kirjailija Judith Kerr

Tiikerin, joka tuli teelle, on kirjoittanut ja kuvittanut kuuluisa kirjailija Judith Kerr (Kuva: Jam Press)

grey's anatomy kauden 16 julkaisupäivä

King sanoi: 'Olen löytänyt Roger Duvoisinin, Raymond Briggsin, Charles Keepingin ja monien muiden kuvittamia varhaiskirjoja, jotka ovat arvokkaita nyt, koska näitä kuvittajia arvostetaan niin paljon.

Rakastan Charles Schulzia, Snoopyn luojaa, ja myös Roger Hargreaves of Mr Men mainetta.

Selvittääkseen lelujen arvon King sanoi, että paras paikka aloittaa valmistajalta, ja hän tarkistaa heti, onko tuotteissa valmistajan leima ja valmistusvuosi.

Valikoima leluja ja kirjoja Flora Kingillä on kokoelmassaan

Valikoima leluja ja kirjoja Flora Kingillä on kokoelmassaan (Kuva: Jam Press)

Hän sanoi: Marklinin vintage-tuulilelut ovat usein arvokkaita, samoin kuin Hull & Staffordin emalilelut ja mallijunat 1800-luvun lopulta. '

Muita arvokkaita merkkejä, joita kannattaa varoa, ovat Japanissa valmistetut Linemar -tinalelut 50- ja 60 -luvuilta sekä Corgi Toys- ja Dinky Toys -malliautot.

Uusimpia Furby- ja Cabbage Patch Doll -leluja myydään myös korkealla hinnalla - niin kauan kuin ne ovat alkuperäisessä pakkauksessaan.

Esineen kunto voi olla erityisen tärkeä määritettäessä sen arvoa - varsinkin jos se on vanha kirja.

Kuningas sanoi: Jos se on vanha kirja, jossa ei ole kirjoituksia, kynänmerkintöjä, rypistymistä tai sivuttaista, se on paljon arvokkaampaa kuin silloin.

Lopuksi Flora suosittelee pitämään silmällä kirjojen epätavallisia tai ainutlaatuisia yksityiskohtia.

Tämä voi vaihdella kirjoittajan allekirjoituksesta vesileimaan, runsaisiin sidoksiin, mielenkiintoiseen typografiaan ja mielenkiintoisiin tulostus- tai kuvitustekniikoihin.

Katso Myös: