Työnantajani väittää maksaneensa minulle 600 puntaa enemmän - onko minun maksettava se takaisin?

Minimi Palkka

Horoskooppi Huomenna

(Kuva: Getty)



On reilua sanoa, että tavallinen ihminen huomaisi, jos hänelle yhtäkkiä maksettaisiin ylimääräinen 2 000 puntaa - vahingossa.



Se on riittävän suuri, jotta se voi vastata joihinkin tärkeisiin kysymyksiin, kuten miten ja miksi.



real madrid vs barcelona kanava

Mutta entä jos summa olisi paljon pienempi - ja entä jos unohtaisit virheen kokonaan?

Tämä on ahdinko, jonka eräs työntekijä joutui tällä viikolla sen jälkeen, kun hän otti meihin yhteyttä palkkalaskelmasta.

Louise oli saanut viimeisen palkkansa työnantajaltaan - pääkatuketjulta -, jossa hän sai sopimuksen työskennellä 30 tuntia viikossa.



Ennen sen saamista hänelle ilmoitettiin, että hänen lopullinen palkkansa sisältäisi kaikki jäljellä olevat lomakorvaukset sekä ylimääräiset ja myöhästyneet ylityöt.

Joten kun hänen viimeinen palkkalaskelmansa saapui, hän jatkoi viattomasti sen käyttämistä.



Kuitenkin kolme kuukautta myöhemmin hänen entiseltä työnantajaltaan saapui äkillinen kirje, jossa väitettiin, että tilintarkastus oli paljastanut 600 punnan eron hänen lopullisessa palkassaan.

Yhtiö ilmoitti, että hänellä oli enintään kaksi viikkoa aikaa maksaa rahat, joita hänellä ei enää ollut.

Kun hän kiisti tämän, hänelle kerrottiin, että hänelle asetettaisiin kiinteä maksusuunnitelma - jonka he päättäisivät hänen puolestaan. Tämä oli kuitenkin myös paljon suurempi kuin summa, jolla hänellä oli varaa maksaa takaisin erissä.

Louiselle kerrottiin, että hän joutuu oikeustoimiin, jos hän kieltäytyy maksamasta - yritys väitti, että hän oli 'syyllinen'. ja kieltäytyi hyväksymästä, että hän käytti rahat vilpittömässä mielessä - eikä saanut vaikutelmaa siitä, että se oli virhe.

Voiko Louisen pakottaa maksamaan sen takaisin?

Työntekijöitä on kuultava siitä, miten ja milloin rahat palautetaan, ja heidän on annettava kirjallinen suostumuksensa

Louisen tapauksessa hänen työnantajallaan on valitettavasti joitakin oikeuksia saada rahat takaisin - mutta hänellä on myös hyvät perusteet kiistää se.

'' Valitettavasti, jos työnantaja maksaa sinulle vahingossa liikaa, sinua voidaan vaatia maksamaan rahat takaisin '', selittää Samantha Jenkins, Laki .

Larry kissa Theresa may

Tämä pätee myös tapauksissa, joissa työnantaja huomaa virheensä joskus sen jälkeen, kun on suoritettu ylimaksu, tai jos olet sittemmin jättänyt työnsä.

Itse asiassa työnantajalla on ohjeiden mukaan jopa kuusi vuotta aikaa pyytää nämä rahat takaisin.

”Vuoden 1996 työoikeuslain 14 §: n mukaan, jos työntekijä jatkaa työsuhteessa, työnantajalla on oikeus tehdä vähennys työntekijän jatkuvasta palkasta saadakseen takaisin liikaa maksetun summan.

'' Jos työntekijä on lopettanut työsuhteensa eikä sen vuoksi voida tehdä vähennystä jatkuvasta palkasta, työnantaja voi ottaa yhteyttä entiseen työntekijäänsä ja pyytää takaisinmaksua. ''

Jenkins kuitenkin sanoo, että joka tapauksessa työnantajan on käyttäydyttävä kohtuullisesti pyrittäessä korvaamaan palkat. Jos työntekijä on esimerkiksi vähimmäispalkalla, hänen on otettava tämä huomioon päättäessään takaisinmaksusuunnitelmasta.

'' Työnantajan tulee ilmoittaa työntekijälle liikaa maksettu summa ja pyrkiä sopimaan takaisinmaksusuunnitelmasta kohtuullisen ajan kuluessa.

'Jos kieltäydyt maksamasta liikaa maksettua palkkaa, saatat huomata, että työnantaja vie sinut oikeuteen. Heillä on kuusi vuotta liikaa maksamisesta. ''

Jenkins sanoo kuitenkin, että jos uskoit rahan olevan aidosti sinun ja käytit sen hyvässä uskossa, sinulla on hyvät perusteet kiistää se - ja voittaa.

Tämä johtuu estoppel -periaatteesta. Tämä on peräisin 1700 -luvun lopulta, ja se on laillisesti täytäntöönpanokelpoinen periaate, jonka mukaan jos kaksi osapuolta toimii olettaman perusteella, olipa oletus totta vai ei, kumpikaan osapuoli ei voi palata tähän oletukseen ilman mahdollisia vahinkoja .

julkkis korkeimman oikeuden määräys

Ylimaksun tapauksessa estoppel soveltuu, kun: työnantaja sai työntekijän uskomaan, että hänellä oli oikeus käsitellä rahaa omana; ja työntekijä on muuttanut taloudellista tilannettaan vilpittömässä mielessä - toisin sanoen käyttänyt rahat uskoen sen omakseen; ja ylikurssi ei johtunut ensisijaisesti työntekijän viasta.

'Jos työnantaja on maksanut sinulle liikaa virheitä pitkän ajan kuluessa, heidän voi olla hankalaa saada palkkansa takaisin ja sinulla voi olla puolustus, jos olet saanut rahan uskomalla sen olevan oikea velka ja olet käyttänyt sen' viattomasti ', Jenkins selittää.

'Jos uskot, että sinulla on tällainen puolustus, on suositeltavaa pyytää oikeudellista neuvontaa tapauksestasi.'

Louisen tulos

Kun NEWSAM Money otti yhteyttä yritykseen, se kiisti jälleen vastuunsa, vaikka se oli sisäinen virhe.

Lopulta se suostui kuitenkin syytteiden poistamiseen.

Laki sanoo, että tällaisissa tilanteissa yritysten on toimittava kohtuullisesti työntekijän kanssa ottaen huomioon, että virhe itse oli heidän puolestaan ​​ja todennäköisyys olettaa vastaan ​​aikomusta.

Onko sinulla kuluttajaan liittyvä kysymys tai ongelma, jonka haluat ottaa esille? Ota yhteyttä: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Katso Myös: