Norwegian Air romuttaa kaukoliikenneverkoston ja näkee 1100 työpaikkaa Gatwickissa

Norwegian Air

Norwegian Airlines poistaa palvelunsa

Norwegian Airlines poistaa palvelunsa(Kuva: Bloomberg Getty Imagesin kautta)

Budget-lentoyhtiö Norwegian on luopunut kaukoliikenneverkostaan, mikä on johtanut 1100 lentäjän ja matkustamomiehistön työpaikan menettämiseen Gatwickin lentokentällä.

Lentoyhtiö ilmoitti toimivansa 'yksinkertaistetulla liiketoimintarakenteella ja omalla lyhyen matkan reittiverkostolla' sen jälkeen, kun koronaviruspandemia on kärsinyt pahoin.

Suunnitelma, joka edellyttää irlantilaisen konkurssituomioistuimen hyväksyntää, vähentäisi Norwegianin laivaston noin 50 koneeseen nykyisestä 140: stä, yhtiö sanoi.

Norwegian, joka auttoi transatlanttisten matkojen muuttamisessa laajentamalla eurooppalaisen halpalentoyhtiöiden liiketoimintamallia pidemmän matkan kohteisiin, on joutunut pandemian keskellä pakottamaan kaikki lentokoneensa maasta.

Jotkut sen suosituimmista tarjouksista sisälsivät 99 punnan matkat New Yorkiin.

Mutta se kamppaili hillitsemään kustannuksia nopean laajentumisensa aikana, ja se on joutunut lisää rasitusta viruskriisin vuoksi.

Sen koko Boeing 787 Dreamliner -laivasto on maadoitettu maaliskuusta 2020 lähtien.

Elokuussa 2020 lentoyhtiö ilmoitti tarvitsevansa enemmän taloudellista tukea pandemian selviytymiseksi ilmoittaessaan 442 miljoonan punnan tappion vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana.

Toimitusjohtaja Jacob Schram sanoi: ”Lyhyen matkan verkosto on aina ollut norjan selkäranka ja muodostaa perustan tulevalle joustavalle liiketoimintamallille.

'Olen iloinen voidessani esitellä tänään vankan liiketoimintasuunnitelman, joka antaa yritykselle uuden alun.'

Norwegian on laskenut kaukoliikenteen laivaston

Norwegian on laskenut kaukoliikenteen laivaston (Kuva: Norwegian Air)

Uuden suunnitelmansa mukaan se lentää vain Norjan sisällä, koko Pohjoismaiden alueella ja 'Euroopan tärkeimpiin kohteisiin'.

'Keskittämällä toimintamme lyhyen matkan verkkoon pyrimme houkuttelemaan nykyisiä ja uusia sijoittajia, palvelemaan asiakkaitamme ja tukemaan laajempaa infrastruktuuria ja matkailualaa Norjassa sekä Pohjoismaissa ja Euroopassa', Schram sanoi.

”Tavoitteenamme on rakentaa vahva, kannattava norjalainen, jotta voimme säilyttää mahdollisimman monta työpaikkaa.

'Emme odota, että kaukoliikenteen asiakkaiden kysyntä elpyy lähitulevaisuudessa, ja keskitymme lähikulkuverkoston kehittämiseen, kun nousemme uudelleenjärjestelystä.'

Suunnitelma saattaa palauttaa Norwegianin voittoon myöhemmin tänä vuonna '' konservatiivisten olettamusten perusteella, jotka koskevat sekä Covid-19-pandemian kestoa että tuloja, kustannuksia ja kuormitustekijöitä ', se sanoi.

Noin 2160 työpaikkaa häviää ympäri maailmaa - myös Gatwickissa - sillä yrityksellä on myös kaukoliikenteen tukikohtia Ranskassa, Italiassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa.

Schram jatkoi: ”Raskaalla sydämellä meidän on hyväksyttävä, että tämä vaikuttaa omistautuneisiin kollegoihin eri puolilta yritystä.

'Haluan kiittää kaikkia asianomaisia ​​kollegojamme väsymättömästä omistautumisesta ja panoksesta Norwegianille vuosien varrella.'

Lentoyhtiö ottaa yhteyttä asiakkaisiin, joilla on varauksia, ja he saavat rahat takaisin.

Se sanoi torstaina, että se on aloittanut uudelleen neuvottelut Norjan hallituksen kanssa valtion lisätuesta.