Toinen oli Hitlerin oikea käsi, mutta toinen pelasti juutalaiset varmalta kuolemalta - hämmästyttävä tarina veljeksistä Hermannista ja Albert Goeringista

Tosielämän Tarinoita

Horoskooppi Huomenna

Albert Goering oli älyllinen hyväntekeväisyys, täysin vastakohta veljelleen(Kuva: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Goering_albert2.jpg#/media/File:Goering_albert2.jpg)



Toisen maailmansodan päättyessä toukokuussa 1945 kaksi veljeä nimeltä Hermann ja Albert tapasivat Augsburgin kauttakulkuvankiloissa.



Lontoon punaisten lyhtyjen alue

Liittoutuneet olivat pidättäneet heidät.



Vankilan pihalla he jakoivat veljellisen syleilyn. Hermann, vanhempi kahdesta, sanoi: 'Olen hyvin pahoillani Albertista, että juuri sinun on kärsittävä niin paljon minun puolestani.

'Olet pian vapaa. Ota sitten vaimoni ja lapseni huolesi. Jäähyväiset!'

Tämä olisi viimeinen kerta, kun he tapasivat.



Hermann oli rohkea, raivoisa ja vankka, kirkkaat siniset silmät, kun taas Albert oli melankolinen, surullinen sielu ja ruskeat silmät. Heillä ei ollut muuta yhteistä kuin sukunimi Goering - joka jäähdyttää verta edelleen yli 70 vuotta myöhemmin.

Heidän tarinansa poliittisista erimielisyyksistä ja kilpailusta on yksi toisen maailmansodan merkittävimmistä.



Tarina kahdesta veljestä

Hermann Goering oli arvostettu hammasratas natsi-Saksan koneissa. Alusta alkaen suuri pelaaja, hän nousi Gestapon luomista valvovan puolueen huipulle, hänestä tuli Luftwaffen päällikkö ja jossain vaiheessa hän oli maan toiseksi tehokkain mies.

Hermann Goering

Hermann Goering oli arvostettu natsien jäsen (Kuva: Getty)

Joten viimeinen henkilö, jonka odotat saavan kumouksellisen, natsien vastaisen veljen. Silti juuri tämä oli hänen nuorempi veljensä Albert.

Syntynyt 9. maaliskuuta 1895 Albert kuoli tuntemattomana 20. joulukuuta 1966.

Vaikka Oskar Schindlerin salainen taistelu ihmishenkien pelastamiseksi tunnetaan laajalti Steven Spielbergin ansiosta Schindlerin luettelo , Albertin hyökkäykset ovat kertomaton tarina rohkeudesta ja uhrauksista - varsinkin kun hän olisi voinut hakea henkilökohtaista valtaa ja kunniaa ja käyttää veljensä arvovaltaa noustakseen puolueessa.

Ensimmäisen maailmansodan aikana Hermannista tuli huipputaistelijalentäjä, joka esitteli soturihenkeä alusta lähtien, kun taas Albert seurasi omaa kirjallista polkuaan ilmoittautumalla konetekniikan kurssille Münchenin teknillisessä yliopistossa vuonna 1919.

Hänen kurssillaan oli Heinrich Himmler, yksi natsien kansanmurhan tulevista arkkitehdeistä , jossa Albert - joka pysyi poliittisesti passiivisena - käänsi ensin katseensa kasvavaan natsipuolueeseen.

Hänen vaistomainen vastenmielisyytensä liikettä kohtaan määrittäisi koko hänen elämänsä.

Samaan aikaan Hermann tunsi olevansa äänioikeutettu sotatiedosta huolimatta ja hänestä tuli vakituinen Münchenin oluthallissa, jossa hän tapasi nuoren Adolf Hitlerin.

Vuonna 1923 natsipuolueen johtaja Hitler yritti ottaa haltuunsa 'Beer Hall Putsch' -nimisen alueen, kun puolueen jäsen kohtasi poliisin Münchenissä.

Hermann, joka oli tuolloin varhaisten iskusotilaiden komentaja, ammuttiin lonkkaan ja nivusiin, minkä seurauksena hänestä tuli riippuvainen morfiinista. Neljäksi vuodeksi karkotettuna hän palasi Saksasta vain poliittisen armahduksen alaisena ja hänet valittiin valtiopäivätaloon natsiehdokkaana vuonna 1928.

Herman Goering nähdään täällä vierailulla keskitysleirillä

Natsijohtaja Hermann Goering saapui pidätysleirille Augsburgissa, Saksassa (Kuva: Getty)

Hermannin pakkosiirtolaisuuden aikana näiden kahden veljen välille syntyi 12 vuoden kuilu, ja Albert häpesi veljensä poliittisia tapoja.

Hän muutti Itävaltaan, mutta vuoden 1938 Anschlussin liittäminen Itävaltaan natsi -Saksaan toi veljet jälleen yhteen.

Itävallassa Albert oli pidätetty lyömällä kahta natsi -Sturmabteilungin (myrskyjoukko) jäsentä, jotka olivat saaneet vanhan naisen pukeutumaan 'minä' likaiseen juutalaiseen. merkki kaulaansa.

Hän oli järjestänyt kalliita poistumisviisumeja juutalaisille ystävilleen.

Erään toisen kerran hän liittyi joukkoon juutalaisia ​​naisia, jotka oli pakotettu pesemään katu puhtaana, eikä SS -upseerilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin päästää heidät kaikki menemään, jotta heitä ei syytettäisi Hermann Goeringin veljen nöyryyttämisestä.

Vuonna 1938, kun veljet olivat Albertin mökillä Wienin pohjoispuolella, Hermann antoi vaivansa ja heidän sisarensa toiveen. Albert pyysi vapauttamaan Itävallan arkkiherttua Josef Ferdinandin, joka oli Toscanan viimeinen Habsburgien ruhtinas, surullisen kuuluisan Dachaun keskitysleirin pidätetty.

Hermann on häpeällisesti pakollinen.

Tämä ei ollut ainoa kerta, kun verisidokset olivat hyödyllisiä Albertille.

Tšekkoslovakiassa ja hänen kumouksellinen käytöksensä merkitsi sitä, että hänen nimessään annettiin neljä pidätysmääräystä, mutta aina isoveli auttoi, hänen perhevelvollisuutensa korvasi hänen velvollisuutensa hallintoa kohtaan.

Albertista tuli lopulta Skodan autotehtaiden vientipäällikkö Pilsenissä.

Nerokkaasti hän kääntyi kuorma -autonsa keskitysleireille ja käytti nimeään viranomaisena ja pyysi laitoksen orjatyöntekijöitä ennen kuin heidät vapautettiin metsään.

Hän väärensi myös veljensä allekirjoituksen asiakirjoihin auttaakseen yksittäisiä työntekijöitä pakenemaan ja sulki silmänsä hänen tehtaassaan tapahtuvasta sabotaasista - tärkeä sotilasurakoitsija.

Mutta viranomaiset olivat saaneet tarpeekseen, ja vuoteen 1944 mennessä kuolemantuomiot kummittivat Albertia, ja hän oli pakenemassa piilossa Prahassa. Mutta Hermann veti jälleen naruja.

Todistaessaan sodanjälkeisten Nuremburgin oikeudenkäyntien aikana hän sanoi: ”Veljeni kertoi minulle silloin, että se oli viimeinen kerta, kun hän pystyi auttamaan minua, että myös hänen asemansa oli horjunut ja että hänen täytyi pyytää Himmleriä henkilökohtaisesti tasoittamaan koko asia. '

Verkko sulkeutui heidän molempiensa ympärille: Albertin yhä näyttävämpi natsien vastainen valloitus oli tulossa liikaa jopa hänen veljelleen tukahduttaakseen, kun sota sujui huonosti natsien kannalta, ja liittolaiset pyyhkäisivät ympäri Eurooppaa.

Adolf Hitler

Hitler ja Goering (vasen) olivat läheisiä kumppaneita (Kuva: Getty)

Surullinen loppu

Toukokuussa 1945 liittolaiset vangitsivat heidät molemmat, ja Albert joutui jopa oikeudenkäyntiin Nuremburgissa veljensä nimen jakamisen vuoksi. Hän esitteli heille luettelon 34 ihmisestä, joiden hengen hän oli pelastanut. Useita ihmisiä, joita hän auttoi, puolustivat ja paljastivat, mitä hän oli tehnyt heidän puolestaan, mutta liittolaiset eivät yksinkertaisesti voineet uskoa hänen tarinaansa.

Hermann tuomittiin hirttämisestä roolistaan ​​hallinnon epäinhimillisyydessä, mutta onnistui tappamaan itsensä syanidilla teloituksen aattona.

Vuonna 1947 Albert vapautettiin lopulta, mutta hän joutui köyhyyteen ja alkoholismiin.

enkelinumero, joka tarkoittaa 222

Vuoteen 1966, hänen kuolemansa vuoteen mennessä, hän oli onneton mies sankarisuudestaan ​​huolimatta. Natsien aikana hänen veljensä nimi oli pelastanut hänet, mutta sodan jälkeen se oli sama nimi, joka tuomitsi hänet yksinäisyyden ja epätoivon elämään.

Vasta viime aikoina Albertin uskomaton elämä heitettiin valoon ja tarjoaa toisen esimerkin toivosta suuren pimeyden aikoina.

Katso Myös: