Päivittäiset laitteet ja laitteet antavat sinulle vaaran joutua hakkerointiin ja kuinka pysyä turvassa

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Miljoonat ihmiset ovat vakavassa vaarassa joutua hakkerointiin eivätkä tiedä sitä – tutkimusten mukaan kuntomittarit, älytelevisiot ja jopa lasten lelut ovat haavoittuvimpia kohteita.



carlos miranda rebekah vardy

Se, missä määrin häikäilemättömät yksilöt voivat tunkeutua ihmisten yksityisyyteen - ja heidän kotielämään - muutamalla hiiren napsautuksella, paljastettiin 2 000 Yhdistyneen kuningaskunnan älylaitteiden omistajan kyselyssä.



Kolmasosa vastaajista myöntää, että heillä ei ole aavistustakaan, onko heidän älytekniikkansa turvallista, kun taas neljännes sanoi, että heidän laitteissaan ei ole lainkaan turvallisuutta.



Puolet ei tiedä, onko heidän saamansa suojaus riittävän tiukka, ja 32 prosenttia on tietämättömiä laitteilleen kohdistuvista mahdollisista turvallisuusriskeistä, joita ovat esimerkiksi itkuhälyttimiin, ovien lukoihin ja jopa jääkaappiin murtautuminen.

Älypuhelimien, tablettien ja tietokoneiden lisäksi tutkimuksessa kävi ilmi, että vastaajilla on keskimäärin kolme internetiin kytkettyä laitetta - mukaan lukien lukot, lemmikkieläinten seurantalaitteet ja verkkokamerat.

Kuluttajien tietoturva-asiantuntijan BullGuardin tilaama tutkimus havaitsi kolmannen, että valmistajien pitäisi tehdä enemmän valistaakseen asiakkaita mahdollisista turvallisuusriskeistä.



nainen älylaitteineen

Fitness-seurantalaitteet voivat jättää sinut alttiiksi hakkerointiin (Kuva: Getty)

Paul Lipman, BullGuardin toimitusjohtaja, sanoi: Monilla älykkäillä yhdistetyillä laitteilla on vähän tai ei ollenkaan suojausta.



Olemme jo nähneet, kuinka yksi tuhansia hakkeroituja älylaitteita käyttänyt hyökkäys kaatoi Yhdysvaltojen johtavat internetpalvelut, mukaan lukien Netflixin ja Twitterin.

Älykkään kodin hakkeroilla voi olla paljon haitallisempia seurauksia.

Yli viidesosa ihmisistä ilmoitti olevansa haluttomia ostamaan lisää älylaitteita, koska he epäilevät niiden turvallisuutta.

Ja kuusi kymmenestä vastaajasta kannustaisi ostamaan lisää älylaitteita, jos valmistajat tekisivät enemmän kuluttajien mielenrauhan turvaamiseksi.

Lähes puolet ei tiennyt kodin älylaitteiden valmistajista julkaisevan ohjelmistopäivityksiä, jotka voisivat parantaa tietoturvaa – ja 35 prosenttia ei tiedä, miten päivitykset otetaan käyttöön.

Paul Lipman sanoi: Monet älylaitteiden valmistajat eivät aseta turvallisuutta etusijalle, ja kun he tekevät, se voi olla liian monimutkaista keskivertokuluttajalle.

Kun ostat auton, et odota pyörivän moottorin kanssa saadaksesi sen käyntiin, joten miksi sinun pitäisi osata päivittää älylaitteisiin, jotta ne toimivat turvallisesti?

37 prosenttia kyselyyn vastanneista myöntää, että he eivät tiedä kuinka suojata älylaitteitaan hakkeroitumiselta, ja yli kolmasosa ei vaihda säännöllisesti reitittimiensä salasanaa.

Kahdeksan kymmenestä sanoi olevansa huolissaan siitä, että kyberrikolliset voisivat murtautua heidän älykkääseen tekniikkaansa – 91 prosenttia hakkereista voisi seurata heidän jokaista liikettään.

Kolme viidestä ihmisestä on huolissaan siitä, että hakkerit voivat katsella tai kuunnella lapsiaan verkkokameroiden tai itkuhälyttimien kautta.

jenson button tyttöystävä louise

Paul Lipman sanoi: Ihmisillä on hyvä syy olla huolissaan hakkereiden murtautumisesta heidän älylaitteisiinsa ja älykotiverkkoihinsa.

Esimerkiksi hakkeroitu älykamera voi helposti johtaa vainoamiseen, eikä uhri tietäisi siitä mitään.

BullGuard on juuri julkaissut Yhdysvalloissa älykkään kodin turvalaitteen nimeltä 'Dojo by BullGuard'.

Lisätietoja saat osoitteesta www.bullguard.com .

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: