Paljastui: Miksi kenkäsi ovat New Lookissa kokoa 4 mutta River Islandissa 6 – ja kaikki riippuu siitä, miten ne on valmistettu

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Jos sinulla on vaikeuksia sopeutua normaaliin elämääsi kenkä kokoa ja pelkoa jalat ovat joko kutistuneet tai ilmapallot iän myötä, voit hengittää helpotuksesta.



Huolimatta siitä, mitä etiketissä sanotaan, koot pääkatu ovat kirjaimellisesti kaikkialla kaupassa - aiheuttaen turhautumista niille, jotka eivät yritä ennen ostoa.



The lähti pääkadulle tutkimaan eroja ja havaitsi, kuinka jalkineet voivat vaihdella kolmen koon mukaan, ei vain ostopaikan, vaan myös ostamasi kenkien tyypin ansiosta.



Toimittajamme piti häntä tyypillisenä 5-vuotiaana - samankokoisena viimeiset 20 vuotta - mutta ylellisten, sandaaleiden, korkokenkien ja tennareiden kokeileminen kahdeksassa High Street -liikkeessä tuotti hämmästyttäviä tuloksia.

20 viikon ateriaohjelma

Pääkadulla koot voivat vaihdella jopa kolmea kokoa (Kuva: E+)

Toimittajamme kamppaili puristaakseen kokoa 6 H&M:ssä



Pienikokoiset 4-6 kengät - kolmen koon ero.

Aloitimme kokeilumme koulukenkien suosikki Clarksilla. Mittausmittari tallensi hänet 5:ksi ja kaikki neljä kenkätyyppiä sopivat tähän kokoon.



Mutta klo Marks ja Spencer , koon 4 ja puoli paria pehmeitä ruskeita housuja, jotka istuivat kuin hansikas, kun taas koon 5 harmaat tennarit olivat puristavia, joten hänelle jäi isompi 6.

Se oli samanlainen tarina klo Uusi ilme jossa hän sujahti vaaleanpunaiseen balettipumppuun 4:ssä, mutta vaati kaksi kokoa suuremman, kun hän yritti käyttää kultaisia ​​sandaaleja.

Mutta päinvastoin tapahtui vieressä klo H&M . Täällä hän saattoi vain puristaa kultaisiin balettipumppuihin kokoa 6, ja ruskeat kreikkalaistyyliset sandaalit sopivat täydellisesti kokoon 4.

Sisään jokisaari sopivaa litteää paria ei löytynyt, sillä vaikka koko neljä oli juuri sopiva vasemmalle jalalle, se oli liian tiukka oikealle, kun taas sandaalit ja korkokengät vaadittiin koossa 6.

Vielä 15 vuotta sitten 'lastsina' tunnetut tehtaan jalkamuotit valmistettiin Britanniassa vielä vakiokokoisina.

Syynä on se, että suurin osa kengistä valmistetaan Aasiassa, eikä niitä ole valmistettu brittiläisten standardikokojen mukaan (Kuva: Altrendo)

joker uk julkaisupäivä

Mutta hän istui mukavasti tavalliseen kokoonsa 5 Clarksissa

Mutta kun jälleenmyyjät vaativat halvempia tapoja pysyä muotitrendeissä, suurin osa kenkien tuotannosta on siirtynyt Aasiaan.

Lähes puolet brittiläisistä naisista käyttää vääränkokoisia kenkiä - ja kolmasosa 2 000 kysytystä ihmisestä myöntää helposti käyttävänsä kenkiä, jotka eivät istu kunnolla, College of Podiatry -tutkimuksen mukaan.

Useimmat ihmiset eivät ole mittaaneet jalkojaan lapsen jälkeen, ja he yrittävät yksinkertaisesti selvittää oman kenkäkokonsa kokeilemalla muutamia paria suosikkiliikkeessään.

Hämmennystä lisätäkseen vähittäiskauppiaat käyttävät muunnoskaavioita, jotka antavat ristiriitaisia ​​neuvoja eurooppalaisista kokovastaavista.

Matthew Fitzpatrick, konsultti jalkalääkäri College of Podiatrysta, sanoi: Aiemmin kenkiä myyviä vähittäiskauppiaita oli vähemmän, koska suurin osa rakennettiin perinteisten kokoisten muottien ympärille.

Mutta kun halvan muodin kysyntä on lisääntynyt, jokainen yritys leikkaa itselleen omat muottinsa selittääkseen, miksi pääkadulla on tällainen vaihtelu.

hauskoja Manchester United kuvia

Aiemmin Britanniassa kengät valmistettiin samalla muotilla, mutta nyt yrityksillä on jokaisella oma kenkäkokotaulukko (Kuva: Ensimmäinen valo)

Hän onnistui pukeutumaan pieneen neljään New Lookissa

Etenkin naiset puristavat jalkansa siihen kokoon, jonka he luulevat olevansa, mutta tämä voi aiheuttaa ongelmia. Niskalihat, varpaille ja kovettumat johtuvat huonosti istuvista kengistä ja kynsiä voi esiintyä, jos jalkineet ovat liian suuria.

Seuraavaksi selitettiin, miksi niiden koko vaihtelee. Tiedottaja sanoi: Työskentelemme Yhdistyneen kuningaskunnan luokittelustandardien mukaisesti, kun taas jotkut jälleenmyyjät käyttävät eurooppalaisia ​​tai jopa amerikkalaisia.

Jalka käyttäytyy myös eri tavalla eri kenkätyyleissä.

M&S:n tiedottaja sanoi: Jokaisen jalat ovat ainutlaatuiset – teemme todella kovasti töitä varmistaaksemme, että kenkämme ovat mukavat ja istuvat hyvin ja että kokomme ovat Ison-Britannian alan standardin mukaisia.

Primark sanoi: Jalkineiden mitoitus noudattaa SATRA-standardia.

River Island lisäsi: Kaikki kenkämme sopivat alan standardikokoihin.

New Look ja Topshop kieltäytyivät kommentoimasta, kun taas H&M ei kommentoinut.

msc bellissima nimeämisseremonia

Miten ne vertautuvat eri kaupoissa


Kuinka varmistaa, että ne sopivat täydellisesti

Matthew Fitzpatrick, konsultti jalkalääkäri College of Podiatrysta, vinkkejä täydellisen kokoisten kenkien löytämiseen.

■ Kengänkokosi on koko, joka sopii täydellisesti jalkaasi, ei sitä, mitä luulet olevasi. Kokeile aina ennen ostamista.

■ Kokeile kenkiä iltapäivällä, sillä jaloilla on taipumus turvota myöhemmin päivällä. Näin vältät jalkineita, jotka tuntuvat tiukilta yöllä.

■ Osta kenkiä mahdollisuuksien mukaan vain siellä, missä on mahdollisuus mitata jalkasi ensin. Näin voit varmistaa, että ostamasi kenkä sopii sinulle.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: