Paras aika mennä nukkumaan, jos haluat herätä virkeänä klo 7

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Menetkö koskaan nukkumaan naurettavan aikaisin, koska sinun täytyy herätä ajoissa töihin - sitten tunnet olevasi vieläkin väsyneempi aamulla?



No, saatat tehdä sen väärin.



Älä ajattele vain nukkumalla enemmän tunteja, vaan olet virkeämpi toimistossa seuraavana päivänä. Ilmeisesti se on hieman monimutkaisempi.



Mutta onneksi meille joku on luonut 'unilaskurin', jota käytetään kodin sisustussivustolla. Hillarys , jotta voimme selvittää, milloin meidän täytyy lyödä säkki napin painalluksella.

Ilmeisesti tämä kaikki liittyy unijaksoihin sen sijaan, että saisit enemmän unta. Jos heräät väärään aikaan unisyklin aikana, huomaat olevasi väsyneempi – vaikka olisit nukkunut pidempään.

Nainen kamppailee nukkumaan

Ei ole syytä huoleen, jos (Kuva: Getty Images)



Jos sinun täytyy herätä klo 7

Haluatko varmistaa, että olet hereillä ja nouset sängystä kello 7? Sitten sinun täytyy mennä nukkumaan joko klo 21.46 tai klo 23.16.

Jos sinulla on myöhäinen ilta etkä pidä kumpaakaan näistä, niin myös kello 12.46 ja 2.16 toimivat.



Unilaskuri laskee keskimäärin 14 minuuttia, jolloin ihminen nukahtaa luonnollisesti, joten sinun ei välttämättä tarvitse olla sängyssä tähän aikaan.

Jos sinun täytyy herätä klo 6

Noustaaksesi klo 6, katsot nukkumaanmenoaikaa 20.46, 22.16 tai jopa 23.46 tai - jos tunnet olosi oikeaksi yökyöpeliksi - 1.16.

Pohjimmiltaan miltä meistä kaikista tuntuu, kun hälytys soi (Kuva: Getty)

kymmenen parhaan matkatoimiston UK

Entä klo 8?

Eikö sinun tarvitse herätä liian aikaisin päästäksesi töihin ajoissa? Älä pelkää. Tässä on kello 8.00 nukkumaanmenoaika: 22.46, 12.16, 1.46 tai 3.16.

Mitä unisyklit ovat?

Unisykli kestää noin 90 minuuttia, ja sen aikana kuljemme läpi viisi unen vaihetta - neljä vaihetta ei-rapid eye movement (NREM) unta ja yksi vaihe nopean silmän liikkeen (REM) unessa.

Vaiheen 1 kevyestä unesta siirrymme erittäin syvään vaiheeseen 4. Unisyklin vaiheessa 4 olevaa on vaikea herättää, minkä vuoksi saatat tuntea olosi väsyneemmäksi, jos heräät tässä vaiheessa.

Viides vaihe, REM-uni, on silloin, kun suurin osa unista tapahtuu.

Voit olla jopa todella tarkka

Jos esimerkiksi tiedät, että sängystä nouseminen klo 6.35 on optimaalinen aika, jotta et voi myöhästyä junasta ja olla täsmällinen töissä, syötä se unilaskuriin ja saat tuloksen.

Nousemaan klo 6.35 mennessä nukkumaan klo 21.21, 22.51, 12.21 tai 1.51.

Sleep Calculator -verkkosivustolla lukee: 'Hyvät yöunet ovat enemmän kuin pelkkä aikaisin nukkumaanmeno – se tarkoittaa myös oikeaan aikaan heräämistä.

Ei välttämättä sovellu kissoille (Kuva: Getty)

'Käyttäen kehon luonnollisiin rytmeihin perustuvaa kaavaa unilaskin laskee parhaan ajan, jolloin voit nousta ylös tai mennä nukkumaan.'

Laskin toimii periaatteella, että jokainen nukkuu noin 5-6 syklissä, jotka kestävät noin 90 minuuttia.

Herääminen syklin puolivälissä voi jättää sinut ei pysty nukkumaan ja seuraavana päivänä ärtyisä olo. Ajatuksena on herätä syklien välillä ja tuntea olosi virkeäksi aamulla.

Nukkua
    Luetuin
    Älä missaa

    Katso Myös: