Paljastettu: NHS -reseptit hakkeroivat, mikä voi säästää lähes miljoonalle ihmiselle 50 puntaa vuodessa

Reseptit

Horoskooppi Huomenna

Lääkäri pitelee reseptilääkkeiden pussia

Maksatko liikaa lääkkeistä?(Kuva: Getty)



Sadat tuhannet NHS -potilaat Englannissa maksavat liikaa lääkemääräyksistä, tiedon vapauden pyyntö on havainnut.



Kuluttajasivusto MoneySavingExpert on paljastanut, kuinka yli 800 000 brittiä kuluttaa liikaa lääkkeisiin - noin 50 puntaa vuodessa - koska he eivät ole tietoisia reseptilääkemaksujen (PPC) toiminnasta.



Tämä vastaa & kausilippua & apos; niille, jotka tarvitsevat säännöllistä lääkitystä. Sen sijaan, että ostat pay-as-you-go -periaatteella, maksat kertaluonteisesta 3 tai 12 kuukauden suunnitelmasta ja saat sitten ilmaisia ​​reseptejä katetulle ajalle.

Tappiota 47,20 puntaa vuodessa

Reseptin hinta on tällä hetkellä 8,60 puntaa, Pohjois -Irlannissa, Walesissa ja Skotlannissa ne ovat ilmaisia

MoneySavingExpert pyysi lukuja niiden ihmisten määrästä Englannissa, jotka maksoivat yli 12 reseptituotteesta vuonna 2016.



Se havaitsi, että 825 677 brittiä saattaa jäädä ilman huomattavia säästöjä valitsemalla sen sijaan reseptin ennakkomaksutodistuksen (PPC).

peruuttaa amazonin prime-kokeilun

Nämä potilaat maksoivat keskimäärin 18 reseptiä ja olisivat voineet säästää 47,20 puntaa vuodessa.



Tämä johtuu siitä, että NHS PPC maksaa 104 puntaa 12 kuukaudeksi, joten jokainen, joka maksaa 13 tai useammasta tuotteesta, olisi voinut säästää vähintään 5,20 puntaa ostamalla sellaisen.

MoneySavingExpert.comin uutisten ja ominaisuuksien toimittaja Steve Nowottny sanoi: '' Nämä tilastot osoittavat, että valtava määrä potilaita maksaa enemmän kuin heidän tarvitsee NHS: n määräämistä lääkkeistä - ja monissa tapauksissa se voi säästää lähes 50 puntaa kurssin aikana vuoden.

'Jos tarvitset vuoden aikana vähintään 13 reseptillä myytävää tuotetta etkä ole oikeutettu ilmaisiin resepteihin, kausilippu on ehdottomasti sen arvoinen. Ja vaikka kaikki eivät tietenkään tiedä heti alusta, kuinka monta reseptiä he tarvitsevat, on selvää, että monet jäävät säästämättä.

'Ollakseni rehellinen, monet apteekit ja yleislääkärit kertovat potilaille, että he voivat säästää tällä järjestelmällä, mutta tietoisuus on edelleen puutteellinen. NHS: n tulisi tehdä kaikkensa julkistaakseen tämän järjestelmän potilaille, jotka voivat käyttää sitä maksamaan vähemmän. ''

Miten reseptilääkemaksut toimivat?

He voivat säästää pienen omaisuuden - ellei satoja kiloja vuodessa (Kuva: Matt Cardy)

Jos tarvitset yli 12 määrättyä lääkettä vuosittain, voit säästää rahaa ostamalla PPC: n etukäteen. Tämä voi olla joko kolmen kuukauden tai 12 kuukauden tilaus.

Yksittäisen lääkkeen hinta on 8,60 puntaa, kun taas kolmen kuukauden PPC maksaa sinulle 29,10 puntaa ja 12 kuukauden PPC 104,00 puntaa.

Hallitus sanoo, että tämä voi säästää säännöllisesti lääkkeitä tarvitsevia jopa 295 puntaa vuodessa.

Kuka tahansa Englannissa voi saada PPC: n. Vuositilaus voidaan maksaa 10 kuukausierässä, mikä tarkoittaa, että maksat 10,40 puntaa kuukaudessa saadaksesi rajoittamattomat reseptit.

NHS: n tiedottaja sanoi: '' Huolimatta siitä, että NHS Business Services Authority on laajalti mainostanut reseptilääkkeiden ennakkomaksutodistuksia (PPC) ja yli kaksi miljoonaa varmennetta, jotka on myönnetty vuosina 2016-17, on vielä ihmisiä, jotka eivät ole tietoisia järjestelmästä.

Olemme sitoutuneet auttamaan potilaita saamaan apua terveyskustannuksissa ensisijaisesti tiedottamalla ihmisille oikeudesta saada ilmaisia ​​reseptejä. Jos poikkeusta ei ole saatavana, PPC on seuraavaksi paras vaihtoehto, ja terveydenhuollon ammattilaisia ​​ja proviisoreita kehotetaan aktiivisesti suosittelemaan PPC -lääkkeitä potilaille, jotka saattavat hyötyä. ''

'Nopein ja helpoin tapa ostaa sertifikaatti on verkossa. Tämä sisältää mahdollisuuden jakaa kustannukset suoraveloituksen kautta. ''

Jos haluat tehdä PPC -hakemuksen, voit täyttää online -hakulomakkeen täällä .

Olemme pyöristäneet 7 muuta tapaa säästää resepteissä:

Lynsey de Paulin hautajaiset

1. Reseptit eivät aina ole halvin vaihtoehto

Sairas

Riippumatta sairaudestasi, on tapoja säästää hoidoissa (Kuva: Getty)

Jos lääkkeesi on saatavana 'tiskiltä', sinun kannattaa keskustella apteekkisi kanssa sen ostamisesta suoraan reseptin kautta.

Tämä johtuu siitä, että vaikka reseptien hinta on kiinteä, käsikauppalääkkeet eivät ole - ja ne tulevat usein halvemmiksi.

Seuraavan kerran, kun otat lääkkeitä, kysy apteekista, onko niitä saatavilla ilman reseptiä. Jos vastaus on kyllä, pyydä vertaamaan kustannuksia ja valitse halvempi.

jody jenkins danniella tytär

Esimerkki tästä on pakkaus antihistamiinisia heinänuha -tabletteja - jotka maksaisivat 8,60 puntaa ennalta. Osta kuitenkin tiskiltä ja voit maksaa mitä tahansa 2,99 puntaa (seitsemän pakkauksen) - 11,49 puntaa (60 kpl: n paketti).

2. Oletko oikeutettu ilmaisiin resepteihin?

Voit ehkä saada sen täysin ilmaiseksi (Kuva: Getty)

Jos olet alle 16-vuotias tai yli 60-vuotias, 16-18-vuotias ja kokopäiväopetuksessa, olet raskaana (ja pidä Äitiysvapautustodistus ) tai toimeentulotukeen, saat ilmaisia ​​reseptejä.

Sinun tarvitsee vain valita asianmukainen ruutu reseptilomakkeen takana, kun otat lääkkeen apteekista.

Sinulla on myös oikeus ilmaisiin resepteihin, jos sinä tai kumppanisi - siviilikumppani mukaan lukien - saat seuraavat:

  • Toimeentulotuki
  • Tulopohjainen työnhakijaavustus
  • Tuloihin liittyvät työllisyys- ja tukilisät tai
  • Eläkelainatakuun luotto
  • Yleinen luotto

3. Pyydä reseptiä irtotavarana

Jokainen pieni auttaa! (Kuva: GETTY)

Yleislääkärit jakavat reseptejä yksi kerrallaan-tai aina kun sinulla on tapaaminen, mutta jos tarvitset säännöllisesti samaa lääkettä, voit säästää pyytämällä niitä irtotavarana.

Sinun on ensin pyydettävä GP: täsi lupa, mutta jos sinulla on uusi resepti, sen sijaan, että maksat 8,60 puntaa joka kerta, maksat vain kerran. Tämä voi säästää omaisuuden.

4. Älä lannistu Nurofen -temppuun

Nurofen, Lemsip, Anadin, Sudafed ja Clarityn maksavat jopa kahdeksan kertaa enemmän kuin supermarketit ja apteekit. omia tuotemerkkejä - vaikka ne ovatkin yhtä tehokkaita kivun, heinänuhan ja vilustumisen hoidossa.

Näissä suurissa brändituotteissa on monissa tapauksissa täsmälleen samat ainesosat kuin halvemmissa vaihtoehdoissa - eli sinä maksat pakkauksista ja markkinoinnista etkä mitään muuta.

kyselyn lataus

Ostatko merkkituotteita?

Yli 1000 ÄÄNETTÄ

JOOÄLÄ

Halvin supermarket Nurofen maksaa 1,98 puntaa 16 tabletista Asdassa, mutta sen oma merkki maksaa vain 25p - se on 792% enemmän. Molemmat sisältävät 200 mg ibuprofeenia ja tarjoavat saman kivunlievityksen.

Samaan aikaan geneerinen parasetamoli maksaa vain 19p / pakkaus merkkitön aspiriini maksaa vain 30p - sitä vastoin voit maksaa 1,65 puntaa Panadolista tai Anadinista.

5. Kärsitkö tietystä tilasta? Voit olla vapautettu

Sinun ei ehkä tarvitse maksaa mitään (Kuva: REX/Shutterstock)

Jos sinulla on tiettyjä sairauksia, sinulla voi olla oikeus saada ilmaisia ​​NHS -reseptejä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Tämän vaatimiseksi tarvitset lääketieteellisen vapautustodistuksen (EC92A) - jota on haettava NHS: n kautta - pyydä lääkäriltäsi hakulomaketta.

Sairastuneet, kuten diabeteksen, epilepsian, Addisonin taudin, syövän ja mahdolliset jatkuvat fyysiset vammat, kärsivät. Katso koko lista osoitteessa NHS: n verkkosivuilla täällä .

6. Eikö sinulla ole varaa resepteihin? Hae pienituloista järjestelmää

(Kuva: Getty)

Jos sinulla on pienet tulot, NHS: n pienituloinen järjestelmä voi auttaa sinua maksamaan kaikki tai osa terveyskustannuksistasi.

Kuka tahansa voi hakea, kunhan hänellä ei ole säästöjä tai investointeja tietyn rajan yli. Kuinka paljon apua saat, riippuu kotitaloutesi tuloista ja menoista.

Et voi saada apua, jos sinulla tai kumppanillasi (tai molemmilla) on enemmän kuin:

  • 16 000 puntaa säästöjä, investointeja tai omaisuutta (ei sisällä asuinpaikkaa)

  • 23 250 puntaa säästöjä, investointeja tai omaisuutta, jos asut pysyvästi hoitokodissa (24 000 puntaa, jos asut Walesissa).

    valitse Britannian palkka

Jos sinulla on tukisuunnitelmia tämän oppaan osassa 2, sinä Älä sinun on haettava, koska sinulla on jo oikeus ilmaiseen terveydenhuoltoon.

Järjestelmän kautta voit saada taloudellista apua:

  • NHS -reseptit

  • NHS hammashoito

  • näkökokeet, lasit ja piilolinssit

  • tarvittavat matkakulut NHS -hoidon saamiseksi

  • NHS -peruukit ja kangastuet

Jotta voit hakea pienituloista järjestelmää (HC2 -todistus), sinun on täytettävä HC1 -lomake, joka on saatavana paikallisesta Jobcentre Plus- tai NHS -sairaalasta.

Lääkärisi, hammaslääkäri tai optikko voi myös antaa sinulle sellaisen. Voit myös saada HC1 -lomakkeen soittamalla numeroon 0300 123 0849. Vaihtoehtoisesti voit tilaa lomake lähetettäväksi sinulle täältä .

7. Tilaa ja säästä - saat 15% alennuksen

(Kuva: Getty)

Tätä voidaan soveltaa vain yleisten sairauksien lääkkeisiin, kuten antihistamiineihin, vesipitoiseen voiteeseen jne.

hänen tummien materiaaliensa sijainnit

Jos sinulla on Amazon.co.uk -tili, voit rekisteröityä, jotta valitsemasi tuote toimitetaan säännöllisesti - ja saat 15% jokaisesta tekemästäsi tilauksesta.

Saadakseen Tilaa ja tallenna , sinun on tilattava, jotta viisi tai useampia tuotteita toimitetaan joka kuukausi samaan osoitteeseen.

Katso Myös: