Riisin uudelleenlämmittäminen voi saada sinut vakavasti sairaaksi – mutta on olemassa temppu, jolla voit pitää sen turvassa

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Tilasit liikaa eilen illalla, eikö niin? Ei hätää, olemme kaikki tehneet sen. Olet avannut jääkaapin altaaseen pilau-riisiä ja puoli jalfreziä. Ja mikä näyttää sipulibhajilta. Voi, se on pakora. Pettymys.



On aika lämmittää eilinen illallinen. Saatat jopa olla krapula, mikä tekee koko asiasta vieläkin nautinnollisempaa. Mutta vaikka saatat olla erityisen varovainen varmistaaksesi kana on kuuma, myös riisiäsi piilee vaaroja.



tallenna kesäarvostelumme

NHS:n mukaan , ja Food Standards Agency, riisi voi aiheuttaa sinulle vakavan ruokamyrkytyksen – yhtä pahaa kuin liha, jopa.



Curry on usein yhtä hyvää seuraavana päivänä (Kuva: Getty Images)

The Elintarvikestandardivirasto selittää: 'Ongelma ei itse asiassa ole lämmitys, vaan se, miten riisiä on säilytetty ennen uudelleenlämmitystä.'

Hyvä uutinen on, että se on helppo välttää. Voit ryhtyä toimiin varmistaaksesi, ettet kohtaa haitallista bakteerit. Pääasiassa se riippuu siitä, kuinka riisiä säilytettiin ensimmäisen kypsennyksen jälkeen.



Riisi sisältää itiöitä a mahdollisesti haitallisten bakteerien säiettä nimeltä Bacillus Cereus. Nämä ovat pieniä soluja, jotka pystyvät lisääntymään nopeasti ja voivat saada sinut sairaaksi, jos niiden annetaan ilmetä.

Kiinalainen takeaway on myös mukavaa aamulla (Kuva: Getty Images)



Jos riisi jätetään seisomaan huoneenlämpöön keittämisen jälkeen, näistä itiöistä voi muodostua haitallisia bakteereja, jotka tuottavat myrkkyjä, jotka aiheuttavat oksentelua ja/tai ripulia.

The pidempi riisi jää, sitä todennäköisemmin sairastut.

Riisin keittämisen jälkeen on parasta syödä se pian sen jälkeen (sinun ei kuitenkaan tarvitse olla neuroottinen sen suhteen). Kaikki ylijäämä on tärkeää, että jäähdytät nopeasti - ei jääkaapissa . The NHS suosittelee tekemään sen tunnin sisällä. Kun riisi on jäähtynyt, laita se jääkaappiin. Se kestää päivän tai pari.

susan boyle gerry boyle

Kuten minkä tahansa kypsennetyn ruoan, riisin tulee olla 'höyrystävän kuumaa' uudelleenlämmityksen jälkeen. Sitä ei pidä lämmittää useammin kuin kerran.

Tilaa curry.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: