Rip-off-kopiointimainokset 'juoksevat' verkossa pakenevat britit ilmaisia ​​palveluita varten

Huijaukset

Horoskooppi Huomenna

Tiedostokuva 29.9.2014 Yhdistyneen kuningaskunnan ajokortista

Ajokortin uusiminen on ilmaista DVLA: lla(Kuva: PA)



Verkossa näkyvät kopioidut kopiointimainokset pakottavat brittejä palveluista ajokortin uusimisesta viisumiin ja terveyskortteihin, jotka ovat ilmaisia.



Kuljettajien ja ajoneuvojen lupakirjavirasto (DVLA) oli yksi kopioiduimmista sivustoista, ja autoilijat laskeutuivat tahattomasti epävirallisiin versioihin, jotka joutuivat korkeisiin maksuihin.



Yli 70-vuotiaat, jotka uusivat lisenssinsä, saivat 50 punnan maksun palvelusta, joka on ilmainen DVLA: n kautta. Kuluttajavalvontaviranomainen kumpi? löytyi.

joka voitti tiukasti 2018

Mainokset, jotka näyttivät ylittäviltä, ​​vaativat jopa 100 puntaa muilta autoilijoilta uusimaan ajokorttinsa - seitsemän kertaa enemmän kuin todellinen 14 punnan maksu.

Koe paljasti myös, että kaksi verkkosivustoa olivat niin hämmästyttävän samanlaisia ​​kuin virallinen DVLA -sivusto, ja niistä ilmoitettiin National Cyber ​​Security Centerille pistokkeen poistamiseksi.



Oletko koskaan törmännyt näihin huijauksiin? Jaa kokemuksesi kommenttikentässä

funny man utd kuvat
Lontoo, Iso -Britannia - 19. helmikuuta 2015: Kuljettajan ja ajoneuvojen lisensointiviraston (DVLA) kirje ruskeassa kirjekuoressa ovimatolla - UK

Verkkomainokset ja DVLAa jäljittelevät sivustot ovat vakuuttavimpia huijauksia (Kuva: Getty Images)



Toinen epäselvä sivusto jopa väitti voivansa pyyhkiä ajokortin 685 punnan ajokiellosta, mikä? sanoi.

Se on nyt poistettu sen jälkeen, kun vahtikoira ilmoitti siitä DVLA: lle, Action Fraud and Trading Standardsille.

Tutkimus osoitti myös, että sivustot, jotka näyttivät olevan virallinen tapa saada ilmainen maailmanlaajuinen sairausvakuutuskortti (GHIC), veloittivat vähintään 30 puntaa.

Ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien viisumihakemussivuston doppelgangers huijasi brittejä 136 punnasta kahden viikon viisumille, joka on ilmainen saavuttaessa.

Seuraa viimeisimpiä rahauutisia tilaamalla yksi NEWSAMin uutiskirjeistä

Tutkimuksessa havaittiin 18 sivustoa, jotka uhrasivat uhreilta käteistä palveluista, jotka olivat ilmaisia ​​virallisten kanavien kautta.

naiset sidottuina ja suutetuina

Kumpi? sanoi: Nämä kopiointimainokset maksavat hakukoneiden yläosassa olevista parhaista lähtöpaikoista - ne näkyvät usein virallisen verkkosivuston yläpuolella ja samanlaisella verkko -osoitteella. Kuluttajat voivat napsauttaa näitä mainoksia huomaamatta, etteivät he käytä virallista verkkosivustoa.

Se kehottaa nyt Internetin käyttäjiä varmistamaan, että he ovat oikealla sivustolla, ja kehottaa hakukoneita puhdistamaan toimintansa ja estämään harhaanjohtavien mainosten näkymisen verkossa.

Adam French, mikä? kuluttajaoikeusasiantuntija sanoi: Copycat -mainokset ovat olleet ongelma jo vuosia, joten on huolestuttavaa, että ne näkyvät edelleen hakutulosten kärjessä - usein ennen virallista verkkosivustoa - ja veloittavat tarpeettomia maksuja.

Hakukoneiden on otettava enemmän vastuuta näkyvistä mainoksista ja vahvistettava yritys ennen kuin harhaanjohtavat mainokset julkaistaan.

Sillä välin meidän on valitettavasti pidettävä silmällä kopiointimainoksia. Jos yrität uusia ajokorttia, hankkia terveyskortin tai hakea viisumia, varmista, että käytät virallista verkkosivustoa, jotta et jätä tarpeettomia laskuja.

Cheltenham Festival 2014 tulokset

DVLA: n tiedottaja sanoi: Muistutamme asiakkaitamme säännöllisesti, että ainoa virallinen paikka löytää palveluitamme ja tietoja verkossa on osoitteessa GOV.UK. Vain DVLA voi uusia ajokortin, ja niiden, jotka hakevat tai uusivat ajokorttia verkossa, tulisi käyttää vain GOV.UK -sivustoa varmistaakseen, että he ovat suoraan tekemisissä DVLA: n kanssa.

Vaikka suurin osa valtion palveluista on ilmaisia ​​GOV.UK -sivustolla, olemme tietoisia siitä, että jotkin kolmansien osapuolten sivustot veloittavat palkkion. Tällaiset sivustot eivät liity DVLA: hon millään tavalla.

Kun saamme tietää sivustoista, jotka johtavat harhaan autoilijoita, teemme tiivistä yhteistyötä muiden valtion virastojen ja kolmansien osapuolten kanssa ongelman nostamiseksi. Jos uskomme, että verkkosivusto toimii mainontaohjeiden vastaisesti, ilmoitamme asiasta asianomaisille täytäntöönpano- ja valvontaelimille.

Kumpi? käytti Googlen ja Bingin avulla verkkosivustoja ja molemmat hakukoneet sanoivat noudattaneensa tiukkoja käytäntöjä alustoillaan sallittujen mainosten ja mainostajien suhteen ja ryhtyneet toimiin sääntöjä rikkovia vastaan.

Katso Myös: