Robotit tappavat ristisanan kääntäjät 15 vuoden sisällä, koska markkinarakoteollisuus ei voi kilpailla koneiden marssin kanssa

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Asiantuntija varoittaa, että robotit poistavat viimeiset ristisanatehtävät 15 vuoden sisällä.



Yhdistyneessä kuningaskunnassa on jäljellä alle 100 ammattimaista ristisanatehtävää, mutta heidän päivänsä ovat luetut tekoälyn (AI) läpimurtojen vuoksi, teollisuus pelkää.



Tietokoneet, jotka voivat 'ajatella' kuin oikeat ihmiset, pystyvät pian rakentamaan tavallisia ja salaperäisiä ristisanatehtäviä halvemmalla ja murto-osassa aikaa.



Se merkitsee lopun kapealle teollisuudelle, joka on tarjonnut medialle ja sen lukijoille sanaleikkejä vuodesta 1922 lähtien.

Marc Breman, yksi Ison-Britannian taitavimmista kääntäjistä, jonka arvoituksia on julkaistu London Evening Standardissa, issa, Daily Expressissä ja Sunday Telegraphissa yli 25 vuoden ajan, sanoi, että ristisanatehtävien tulevaisuus on 'kiistatta' automatisoitu.

Tappele tämän päivän peiliristisanatehtävien kanssa tässä

Breman, joka kirjoittaa keskimäärin 13 500 vihjettä vuodessa ja on rakentanut yli 30 000 palapeliä vuodesta 1991 lähtien, sanoi: 'Kirjoitus on hyvin paljon ristisanatehtäjien seinällä, ja se on ollut jo muutaman vuoden.



'Se on yksi viimeisistä jäljellä olevista todellisista kapean teollisuudenaloista, eikä se voi kilpailla koneiden marssia vastaan.

'On kiistatonta, että meidät korvataan nopeammilla ja halvemmilla tietokoneohjelmistoilla jossain vaiheessa seuraavien 15-20 vuoden aikana.'



'sanaristeiksi' kutsutut palapelit alkoivat ilmestyä brittiläisessä mediassa 1920-luvulla. 1930-luvun lopulla syntyi yksi suurista brittiläisistä rituaaleista, kun sanapelit, anagrammit ja salaperäiset sanaleikit alkoivat ilmaantua vihjeinä.

Alle 30 vuotta sitten ristisanan laatijat saattoivat ansaita jopa 35 puntaa tunnissa toimittamalla sanomalehtiä ja aikakauslehtiä - tyypillisesti kolmannen osapuolen kautta - pulmia.

Mutta ristisanojen kääntäjien määrä väheni huomattavasti Internetin myötä, kun tavallisia arvoituksia voitiin luoda murto-osassa normaaliajasta käyttämällä online-tietokantoja, jotka sisälsivät miljoonia sanoja ja synonyymejä.

sheridan smith damien smith

Onko toinen toimiala lopetettu? Ensin he tulivat tulevaisuutemme vuoksi, sitten he ottivat meidän erikoistyömme (Kuva: julkisuuskuva)

Nykyään useimmat tavanomaiset ristisanatehtävät luodaan kokonaan tietokoneohjelmien toimesta tai ne perustuvat niihin, jotka pystyvät täyttämään 15 x 15 ruudukon sekunneissa.

Tavalliset ristisanatehtävät ovat nyt niin helppoja rakentaa, että jotkut sanomalehdet antavat ne ilmaiseksi, usein nojatuoliharrastajilta.

Nykyään uskotaan olevan alle 100 ammattimaista kääntäjää, joiden tulot riippuvat suurelta osin salaperäisten ristisanatehtävien luomisesta, jotka vaativat useita kerroksia koodausta ja sanaleikkiä.

Lukuisista yrityksistä huolimatta tällä hetkellä ei ole olemassa tietokoneohjelmaa, joka voisi realistisesti toistaa todellisen kääntäjän ponnistelut, jonka 'persoonallisuus, houkutukset ja huonot puolet' näkyvät vihjeissä.

Mutta Breman, 56, pelkää, että tekoälyn - ja keinotekoisen persoonallisuuden kehittymisen - edistyminen tekee viimeisen ihmiskääntäjän tarpeettomaksi 15 tai 20 vuoden kuluessa.

Pelaa pulmiamme ja tietokilpailujamme tässä

Hän uskoo, että mediatoimistot Isossa-Britanniassa ja muualla pystyvät tyydyttämään kysynnän luomalla salaperäisiä ristisanatehtäviä - jokaiseen julkaisuun ja kykyihin sopiviksi - napin painalluksella, ilman konsulttien tarpeettomia lisäkustannuksia.

Lukijat eivät todennäköisesti koskaan huomaa eroa.

Breman sanoi, että siirtyminen kohti automaatiota on pakottanut hänet ja muut kääntäjät monipuolistumaan muille kirjallisuuden alueille.

Tällä viikolla hän julkaisee ensimmäisen kirjansa. The Foggiest Notion, surrealistinen romaani ristisanatehtävistä.

Siinä on 15 x 15 ruudukko lukijoiden ratkaistavaksi, ja se sisältää vihjeitä, jotka esitetään hahmoille osana juoni - jotain, mitä hän uskoo, että tekoäly ei voinut kopioida.

'Vaikka emme pidäkään ajatuksesta, Iso-Britannia ja maailma yleensä ovat siirtymässä kohti täyttä automaatiota, jossa robotit hoitavat monenlaisia ​​​​työpaikkoja', hän sanoi.

'Hajauttamisen merkitys - ja halu kääntää kätesi johonkin uuteen - ei ole koskaan ollut tarpeellisempaa.'

* Twitterin vihjeen vastaus on AI, jos se hämmensi sinua

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: