Yksityisyrittäjien apurahan yksityiskohdat siirrettiin heinäkuuhun - mitä tiedämme SEISS 5: stä

Itsenäinen Ammatinharjoittaminen

Horoskooppi Huomenna

Itsenäiset britit odottavat edelleen täydellistä opastusta viidennestä SEISS-apurahasta

Itsenäiset britit odottavat edelleen täydellistä opastusta viidennestä SEISS-apurahasta(Kuva: Getty Images/Mint Images RF)



Viidennen ja viimeisen itsenäisen ammatin harjoittamisen apurahan täydelliset tiedot on siirretty vasta heinäkuuhun sen sijaan, että ne julkistettaisiin tässä kuussa.



Itselleen työskentelevät odottivat saavansa ohjeita siitä, miten viimeinen itsenäisten ammatinharjoittajien tulotukijärjestelmä (SEISS) toimii kesäkuun lopusta alkaen.



Mutta Gov.uk -verkkosivuston päivityksessä sanotaan nyt, että apurahan hakemisohjeet ovat saatavilla heinäkuun 2021 alusta.

MoneySavingExpertin perustaja Martin Lewis vahvisti päivämäärän siirtämisen taaksepäin twiitissä viime viikolla.

Hän sanoi: VAHVISTETTU: Yksityiskohtaiset tiedot SEISS 5: stä, #SelfEmploymentGrant, eivät ole saatavilla vasta heinäkuun alussa (odotettiin kesäkuun loppua).



Avustushakemusikkunan 5 pitäisi olla vielä auki heinäkuun lopussa, ja heihin otetaan yhteyttä ja ilmoitetaan henkilökohtainen hakupäivä heinäkuun puolivälistä alkaen.

Tässä on mitä tiedämme toistaiseksi viidestä SEISS -apurahasta:



Milloin viides SEISS -avustus avataan ja kuinka paljon se maksaa?

Kuten Martin mainitsi, viides SEISS -apuraha on avoinna hakemuksille heinäkuun lopusta alkaen, vaikka tarkkaa päivämäärää ei ole annettu.

Päivämäärä, jona ihmiset voivat aloittaa hakemuksen, on aina ollut 'heinäkuun loppu', joten tämä osa oppaasta ei ole muuttunut.

HMRC: n viimeisin uutinen on, että he ottavat yhteyttä ihmisiin heinäkuun puolivälistä lähtien ja ilmoittavat yksilöllisen hakemuspäivämäärän - tämä on päivä, jolloin voit hakea apurahaa.

Liittokansleri Rishi Sunak vahvisti viidennen avustuksen tapahtuvan vuonna hänen budjettinsa helmikuussa ja sanoi, että se kattaa voittojen menetyksen toukokuusta syyskuuhun.

Mutta kuten edelliset erät, se on edelleen keskimäärin kolmen kuukauden voiton arvoinen.

Tämä on viimeinen SEISS -apuraha, hallitus on vahvistanut

Tämä on viimeinen SEISS -apuraha, hallitus on vahvistanut (Kuva: Getty Images)

Jos olet nähnyt liikevaihtosi vähenevän 30% tai enemmän, saat 80% kolmen kuukauden keskimääräisestä kaupan voitosta, enintään 7500 puntaa.

mitä tapahtui Leona Lewisille

Mutta jos liikevaihtosi on laskenut alle 30%, saat 30% kolmen kuukauden keskimääräisestä kaupan voitosta, joka on enintään 2850 puntaa.

Nämä ovat samat laskelmat, joita on käytetty laskettaessa, kuinka paljon neljännen SEISS -apurahan saaneiden pitäisi saada.

Viidennen avustuksen määrä määräytyy sen mukaan, kuinka paljon liikevaihtoasi on vähennetty huhtikuusta 2020 huhtikuuhun 2021.

Lisätukea ja tietoa siitä, miten tämä tarkalleen toteutetaan, odotetaan julkistettavan heinäkuun alussa.

Kuka on oikeutettu viidenteen SEISS -apurahaan?

Tukikelpoisuus SEISS viisi on sama kuin neljäs apuraha.

Neljännen apurahan saamiseksi sinulla on oltava:

  • Tehtiin veroilmoitus 2019/20

  • Kaupankäynti sekä verovuosina 2019/20 että 2020/21 - ja jatkaa kaupankäyntiä tämän jälkeen

  • Näet yrityksesi voitot, joihin koronaviruskriisi vaikuttaa - ja sinulla on todisteita tästä

  • Ansaitsit vähintään 50% kokonaistuloistasi itsenäisenä ammatinharjoittajana

  • Keskimääräinen kaupankäynnin voitto on 50 000 puntaa vuodessa tai vähemmän

Gov.uk-verkkosivustolla kerrotaan, että vuoden 2019/2020 itsearviointisi veroilmoituksella selvitetään kelpoisuutesi saada viides apuraha.

Jos et ole kelvollinen veroilmoituksesi 2019/2020 perusteella, hallitus käyttää vuosien 2016/2017, 2017/2018, 2018/2019 ja 2019/2020 ilmoituksiasi.

Tärkeintä on, että voit jatkaa työtäsi, kun haet SEISS -apurahaa, mutta sinun on todistettava, että Covid on vaikuttanut voittoihisi.

Miten haen viidennen SEISS -apurahan?

Hallitus ei ole kertonut, onko hakuprosessi sama viidennen apurahan osalta.

Edellisten maksujen yhteydessä HMRC otti yhteyttä kelvollisiin henkilöihin tekstiviestillä, sähköpostilla tai postitse päivämäärän, jonka he voisivat vaatia.

Kun olet saanut tämän vahvistuksen, sinun oli sitten haettava Gov.uk -verkkosivuston erikoissivun kautta.

Jos luulet, että sinun pitäisi pystyä vaatimaan, etkä kuule mitään heinäkuun loppuun mennessä, voit soittaa HMRC -neuvontapuhelimeen 0800 024 1222.

Katso Myös: