Shadow of the Colossus PS4 -arvostelu: olennainen uusintaversio ajattomasta pelimestariteoksesta

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Shadow of the Colossuksen kaltaisen pelin uusiminen on riskialtista, koska niin harvoilla peleillä on legendaarinen aura, joka edelleen ympäröi vuoden 2005 PlayStation 2 -klassikkoa.



Kehittäjä Bluepoint Games kuvailee sitä enemmän remakeksi kuin remasteriksi, ja Shadow of the Colossus on alusta alkaen yksi kriitikoiden ylistämmistä ja rakastetuimmista peleistä kautta aikojen.



premium-lainan voittajat elokuussa 2013

Kun keskustellaan siitä, onko videopeleillä arvoa taiteena, tämä peli tulee esille. Kun luettelet videopelejä, jotka esiintyvät useimmin kaikkien aikojen parhaiden pelien -luetteloissa, tämä peli tulee esille. Kun pohditaan, millä nimikkeillä on ollut eniten vaikutusta mediaan kokonaisuutena, tämä peli tulee esiin.



Sen majesteettisuutta ei voi kiistää yksikään tarpeeksi onnekas pelaaja, joka on pelannut sitä, etkä ylläty kuullessani, että rakastin PS2-mestariteosta yhtä paljon kuin kukaan muu.

Mutta kysymys kaikkien huulilla on ollut 'onko täydellinen remake ylipäätään tarpeen', koska se sai HD-remasterin PlayStation 3:lle muutama vuosi sitten.

Vastaus on kyllä.



Shadow of the Colossus PS4

Shadow of the Colossus on yksi tärkeimmistä koskaan tehdyistä uusinnuksista

Peli ja tarina

Uusintaversiona Shadow of the Colossus on tietysti näennäisesti sama peli, vaikka sen visuaalinen uudistus saa pelaamisen tuntumaan täysin uudelta (mutta mennään siihen).



Pelaat Wanderina, salaperäisenä ja hiljaisena päähenkilönä, joka on tuonut rakkaansa Monon pyhäkköön kielletylle maalle yrittääkseen epätoivoisesti herättää hänet henkiin.

Laskettuaan Monon alttarille aavemainen olento Dormin paljastaa itsensä Wanderille ja selittää, että ainoa mahdollinen tapa pelastaa Mono on tappaa 16 jättimäistä kolossia, jotka vaeltavat laajalla kielletyllä maalla.

Muinaisella miekalla aseistettuna, jolla on kyky kerätä valoa ja näyttää kolossien ja niiden heikkojen kohtien sijainnit, sekä hänen luotettava jousen ja nuolen ja ainoan hevostoverinsa Agro, Wander ryhtyy suorittamaan tätä lähes mahdotonta tehtävää.

Tämä on Shadow of the Colossuksen tarinan lähtökohta, ja jos tämä uusintaversio on ensimmäinen kokemuksesi pelistä, on turvallista sanoa, että sen lisääminen pilaisi sen synkän kauneuden, josta siitä myöhemmin tulee.

elämän kaltaisia ​​seksinukkeja

Sinun täytyy vain luottaa minuun, kun sanon, että se on syvästi vaikuttava tarina, joka säilyttää samat lyönnit kuin kaikki ne vuodet sitten.

Colossus Wanderin varjo

Tarina Wanderista ja hänen pyrkimyksestään palauttaa elämä Monolle on syvästi vaikuttava tarina, jossa on paljon käänteitä

Pelin kannalta tämä voi olla outoa uusille tulokkaille, sillä se koostuu lähes yksinomaan kuudestatoista pomotaistelusta.

Ei ole hahmoja, joiden kanssa olla vuorovaikutuksessa. Ei vihollisia tappaa matkan varrella. Ei kyliä tai kaupunkeja tutkittavaksi, ei valuuttaa, jolla voisi ostaa päivityksiä. Siellä on vain suuri, upea maisema tutkittavana ja 16 jättiläistä teurastettavana.

Tämä ei tarkoita, että Shadow of the Colossus olisi tylsä, koska totuus on päinvastainen. Sen laajan kartan jokainen tuuma on tutkimisen arvoinen, kun suuntaat kohti kolossitaisteluja; joitain terveys- ja kestävyysparannuksia löytyy, mutta enimmäkseen maailma kannattaa ottaa vastaan ​​sen itsensä vuoksi.

Jos useimmat pelit löytävät tyhjyyttä ja vaativat täyttämään sen keräilyesineillä, vihollisilla tai muilla kiinnostavilla kohteilla, Shadow of the Colossus löytää kauneuden itse ympäristöstä.

Se on kaunis, ja pelkkä kolossien välissä rynnätä ilman kaikkea ottamaan vastaan ​​tekisi suuren karhunpalveluksen itsellesi ja pelille oikeutetusti tunnustettuna taideteoksena.

Jos tämä ei vakuuta sinua lähtemään tarkoituksella pois suunnitellulta polulta silloin tällöin, voit löytää upouusia pääsiäismunia, jos olet kotkasilmäinen tutkimusmatkailija.

SotC PS4

Valtava ympäristö on tutkimisen arvoinen, ei sen salaisuuksien ja keräilyesineiden vuoksi, vaan yksinkertaisesti sen kauneuden vuoksi

Mitä tulee lisäyksiin, lukuun ottamatta joitakin taiteellisia muutoksia ja laajennuksia joihinkin alueisiin, tämä on puhdas uusintaversio. Bluepoint Games halusi selvästi säilyttää alkuperäisen mestariteoksen aitouden ja eheyden sen julkaistussa muodossa, joten uusia kolosseja ei ole syntynyt.

Se ei tarkoita, että Shadow of the Colossus ei tuntuisi aivan uudelta, koska tuntuu aivan siltä, ​​että se kokisi sen ensimmäistä kertaa uudelleen - jotain, jonka olisin voinut vain uneksia.

Kuusitoista isoa kolossia, jotka vaeltavat maassa ja ovat pelin todellinen keskipiste täällä, ovat positiivisesti henkeäsalpaavia. Todellakin, oletko pelannut peliä aiemmin tai et, nämä ovat joitain parhaista pomotaisteluista koko pelissä.

Pienennä, heikkona ihmisenä valtavan, myyttisen kolossin kurkistaminen on pelottava mahdollisuus joka ikinen kerta, mutta siinä on upea.

Jokaisella kolossilla on omat heikkoutensa, mutta niihin osuminen vaatii paljon ovelaa ja jopa pulmien ratkaisemista. Monet heistä joutuvat kiipeämään, ampumaan nuolia, heilauttamaan miekkaasi ja ratsastamaan hevosellasi voittaaksesi sinua vastaan ​​tulevat jättiläisviholliset.

Jopa kiipeävä kestävyystanko, jota jopa kritisoin The Legend of Zelda: Breath of the Wild hänellä on tarkoituksentunto osana pomo-tappamisstrategiaasi.

On varsin mahtavaa muistuttaa, että tämän mittakaavan, tämän eeppisen luonteen taistelut eivät yksinkertaisesti ole parantuneet sen jälkeen, kun tämä peli julkaistiin vuonna 2005. Se on suoraan sanottuna melko uskomatonta.

Colossus-pomon varjo

Kolossipomotaistelut ovat upeampia kuin koskaan

Visuaalia, musiikkia ja valokuvatilaa

Olisi syntiä keskustella tämän remake-version pelattavuudesta ottamatta huomioon uuden visuaalin vaikutusta siihen, koska se todella puhaltaa siihen uutta elämää.

Shadow of the Colossus on erehtymättömän uusi, koska kaikki kukista, metsistä ja erämaista kolossien turkkiin ja kivisegmentteihin on kokonaan uusittu. Sen uudet ominaisuudet kulkevat käsi kädessä sen käytännöllisesti katsoen lyömättömän taiteen suunnan kanssa täydentämään toisiaan, mikä tekee yhden PlayStation 4:n hienoimmista kokemuksista.

Kolossit tuntuvat uhkaavammilta, todellisemmilta ja majesteettisemmilta, jos se on edes mahdollista. Kartan ympäri matkustaminen hevosen selässä oli kuin ensimmäistä kertaa kauniissa historiallisessa maailmassa. Visuaalisuus on niin dramaattinen, hyvin muotoiltu ero, että se todella tekee pelaamisesta täysin uuden kokemuksen - en voi korostaa sitä tarpeeksi.

Valitettavasti minulla ei ole hallussaan a PlayStation 4 Pro valitaksesi 60 ruutua sekunnissa tehostuksen tai 1440p-resoluution 4K-televisiossani. Jo silloin tavallisella PlayStation 4:llä minulle esitettiin tasainen 30 kuvaa sekunnissa 1080p:ssä. Tämä vaihtoehto on enemmän kuin tarpeeksi, ja tuloksena on upea visuaalinen juhla silmille.

mihin aikaan rakkaussaarella on tänään

Parannetun vetoetäisyyden ansiosta näytöllä on kerralla enemmän esineitä kuin alkuperäisessä pelissä. Bluepoint Games on ollut erittäin varovainen olemaan muuttamatta pelin alkuperäistä näkemystä, joten onneksi jokainen visuaalinen säätö ja parannus vain korostaa tätä mestariteosta.

Shadow of the Colossus remake remaster

Uudet visuaalit ovat iloa silmille ja saavat Shadow of the Colossuksen näyttämään siltä, ​​miltä se aina ansaitsi näyttää

Yksi harvoista pelin uusista elementeistä on laaja valokuvatila, joka on tietysti otettu käyttöön, jotta pelaajat voivat esitellä näitä upouusia visuaaleja omilla kuvakaappauksillaan.

En ole juurikaan valokuvaaja, mutta vaihtoehdot ovat miellyttävän laajat, ja ne voidaan avata jopa välikohtausten aikana. Valittavana on laaja valikoima suodattimia sekä mahdollisuus muuttaa kirkkautta, kontrastia, valotusta, syväterävyyttä ja väritasapainoa.

Voin vain kuvitella, millaisia ​​kuvakaappauksia tulemme näkemään tästä, kun otetaan huomioon Shadow of the Colossuksen surullisen kuuluisa yhteisö. Odotan täysin, että minun on vaikea valita, mitä niistä minun pitäisi käyttää työpöydän taustakuvana.

Kun kaikki keskittyy sen uskomattomiin visuaalisiin elementteihin, sen ääniraitaa ei pidä unohtaa. Lakaiseva orkesterieepos Kow Otanin teos on yksi ikimuistoisimmista videopelien soundtrackeista, joka on koskaan koristanut mediaa.

Onneksi myös sitä on uudistettu äänen selkeyden lisäämiseksi, vaikka se on tietysti myös suurelta osin ennallaan. Se on yhtä kaunis ja istuva kuin koskaan.

Shadow of the Colossus -valokuvatila

Valokuvaustilan avulla voit ottaa tämän kaltaisia ​​uskomattomia kuvia

Säätimet

On ymmärrettävää, että halutessaan säilyttää pelin alkuperäisessä muodossaan mahdollisimman paljon Bluepoint Games on yrittänyt jättää pelin mekaniikka ja ohjaimet suurelta osin koskemattomiksi.

helppo jet viime hetken

Hyppypainike on sovitettu uudelleen X-painikkeeksi sen edellisestä kolmiopainikkeen asennosta. Rulla on nyt pelkkä napin painallus, ja pidät nyt R2-painiketta kiinni R1:n sijaan.

Nämä ovat pieniä, luonnollisia muutoksia, jotka sopivat nykyajan ohjausstandardeihin. Jos olet niin taipuvainen, voit pelata alkuperäisellä painikekartoituksella, vaikka sinun on oltava melko vastustuskykyinen muutokselle, jotta haluat tehdä niin.

Kun kuulin ensimmäistä kertaa, että tämä peli oli tulossa uusiksi, ilmeisen visuaalisen päivityksen lisäksi, olin erittäin innoissani siitä, että Shadow of the Colossus tuntui vihdoin hyvältä pelata, mutta valitettavasti ei.

Hevosen hallintalaitteet ovat edelleen hankalia ja kömpelöitä. Kiipeilymekaniikka ja ohjausjärjestelmä ovat vanhentuneet. Kamera toimii usein omasta tahdostaan ​​ja vaeltelee paikkoihin, joihin se tuntuu keskittyvän, törmääen esineisiin.

Kim Jong Un hymyilee

Ymmärrän ja kunnioitan täysin, miksi kehittäjät eivät halunneet 'korjata' näitä mekaniikkoja ja säätimiä, mutta se on virhe, joka ymmärrettävästi estää joitain uusia tulokkaita pelaamasta. Se on yksi ja ainoa turhauttava osa tätä peliä, ja se on sääli.

Uudelleenversion olisi pitänyt olla ilmainen näiden säätimien päivittämiseksi, vaikka se olisi tarkoittanut mekaniikan säätämistä.

Uusimmat peliarvostelut

Tuomio

Shadow of the Colossus on harvinainen remake, joka ei ole vain tervetullut tekosyy toistaa klassikko uudella, parannetulla laitteistolla, vaan se on pikemminkin välttämättömyys, joka vahvistaa, mikä teki pelistä erityisen alun perin.

Se, mikä yllätti minut eniten, ja odotan yllättävän useimmat palaavat pelaajat, on se, kuinka uudelta kokemus tuntui, vaikka se oli enemmän tai vähemmän suora uusinta. Tämä ei tunnu peliltä vuodelta 2005, vaan aivan uudelta hittipeliltä, ​​joka julkaistiin vuonna 2018 ensimmäistä kertaa.

Todella upea asia on, että se ei vain kestä, vaan se on erinomainen. Sen taiteellinen suunta, sen tarina, sen upeat pomotaistelut, sen upeat maisemat... nämä ovat kaikki Shadow of the Colossuksen elementtejä, joiden tiesimme vielä pysyneen pystyssä, mutta nyt meillä on kiistaton todiste ja helpommin saavutettavissa oleva tulopaikka uusille tulokkaille.

On sääli, että sen vanhentuneet säätimet ovat ainoa hiipivä muistutus siitä, että tämä on todellakin elvytetty klassikko, koska voin kuvitella, että se työntää pois monia mahdollisia uusia faneja.

Ohjauksia lukuun ottamatta minulle on selvää, että tämä on sekä yksi parhaista koskaan tehdyistä remakeistä että tarpeellisin. Shadow of the Colossus oli mestariteos vuonna 2005, ja se on mestariteos vuonna 2018.

Kolossin varjo (£24,00, ilmestyy 7. helmikuuta): PS4

Kustantaja toimitti tämän pelin PlayStation 4 -kopion tarkistusta varten, ja sitä pelattiin tavallisella PS4-konsolilla. Löydät kaikki arvostelumme osoitteessa OpenCritic .

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: