Shelly-Ann Fraser-Pryce selittää Commonwealth Games -poissaoloa ja yksityiskohdat maailmanennätystavoitteen

Yleisurheilu

Horoskooppi Huomenna

Ikoninen pikajuoksija Shelly-Ann Fraser-Pryce on nauttinut ilmiömäisestä kaudesta, mukaan lukien viidennen maailmanmestaruuden 100 metrin juoksussa Eugenen maailmanmestaruuskilpailuissa. Hänen hyökkäyksiensä jälkeen Yhdysvalloissa monet ajattelivat, että kuohuva jamaikalainen lähtisi radalle Kansainyhteisön pelit jossa hän olisi ollut selkeä suosikki kultamitalin saavuttamiseksi.



Kuitenkin vain viikko valmistautua 22. kisoihin uuvuttavan MM-kampanjan jälkeen, 35-vuotias on yksi monista huippu-urheilijoista, jotka olivat poissa Birminghamin tapahtumasta. NEWSAM Sport juuri miksi. 'No Commonwealth Games ei vain ollut koskaan asialistalla minulle tänä vuonna', vuoden 2022 nopein nainen selitti. 'Varsinkin koska tein kaksinkertaisen MM-kisoissa, se vaati minulta paljon, ja 4x100 m.



'Joten palatakseni takaisin ehkä viikon tai kahden kuluttua tehdäkseni vielä kolme kierrosta ja mahdollisesti kaksi 4x100 metrin juoksua, valmentajani sanoi, että se olisi luultavasti liikaa minulle tällä hetkellä, jos ajattelen pitkäikäisyyttä ja haluan päästä Pariisi 2024, joten minun piti olla strateginen sen suhteen.' Hän jäi väliin vuoden 2018 Gold Coast Gamesista, koska hänellä oli poikansa useita kuukausia aiemmin. Mutta hän muisti ihastuttavia muistoja kokemuksistaan ​​vuoden 2014 peleissä Glasgow'ssa, jossa hän auttoi Team Jamaicaa voittamaan kultaa 4x100 metrin viestissä Kerron Stewartin, Veronica Campbell-Brownin ja Schillonie Calvertin kanssa.



'Se oli hyvä, en usko, että olin tuolloin ehdottomassa parhaimmillani, minulla oli joitain vammoja', Fraser-Pryce kertoi. 'Kyllä joukkueen kanssa Commonwealth Games -kilpailussa saaminen oli ehdottomasti hyvä muisto minä. Viestit ovat aina jännittäviä ja oli hyvä saada edustaa joukkuetta.

'Se oli ensimmäinen kokemukseni Kansainyhteisön kisoissa, että pystyin olemaan kylässä eri urheilijoiden kanssa oli aivan mahtavaa.' Sydänsärky 100 metrin toiseksi sijoittumisesta Tokiossa 2020 ruokki sitä antaa potkut Pocket Rocketissa saadakseen kruununsa takaisin maanmieheltä Elaine Thompson-Herahilta vuonna 2022.

Fraser-Pryce aloitti kauden räjähdysmäisesti ja sai aikaan 10,67 Kip Keino Classicissa, eikä hän koskaan katsonut taaksepäin. Moninkertainen mestari on kirjannut viisi nopeinta aikaa tänä vuonna, mukaan lukien maailmanjohto 10,66, joka saavutettiin juuri eilen Kamila Skolimowskan muistomerkillä Puolassa.



  Shelly Ann Fraser Pryce selitti, miksi hän ei kilpaillut Kansainyhteisön kisoissa
Shelly Ann Fraser voitti viidennen maailmanmestaruuden 100 metrillä, mikä on ollut ilmiömäinen kausi (kuva Mustafa Yalcin / Anadolu Agency Getty Imagesin kautta)

Ikoni on huippukunnossa, ja kun häneltä kysyttiin, pystyykö hän rikkomaan Florence Griffith Joynerin pitkäaikaisen 100 metrin ennätyksen 10,49, itsevarma mestari sanoi: 'Se on mielessäni, koska katson, mitä tapahtui viime vuonna ja tänä vuonna, uskon sen olevan mahdollista. Jos aiot unelmoida, unelmiesi ja tavoitteidesi on oltava suuria. Uskon ehdottomasti, että koputan tuota ovea ja sen suhteen, että saan tekniikkani oikeaan ja saan melkein täydellisen kilpailun. Uskon, että pystyn työntämään itseni lähelle sitä ja jos pystyn siihen, olen tyytyväinen.

andy olen julkkis

'On hyvä olla unelma riippumatta siitä, kuinka oudolta se muiden mielestä näyttää. Juoksin tasaisesti 10,60 koko kauden ajan, ja kerran se ei ollut lähellä täydellistä kilpailua, eikä se ollut sitä mitä odotin. Pystyin silti tekemään sen. Joten nuo asiat tekevät sinusta optimistisen ja antavat sinulle hyvän näkemyksen, että pääsen sinne varmasti.'



Vaikka urheilija on hallinnut lyhimmän kilpailun juoksemisen, 200 m on aina ollut uskomattoman haastavaa. Hän kuitenkin omistaa maailmanmestaruuden matkalla, jonka hän voitti Moskovassa yhdeksän vuotta sitten. Hän suoritti loistavan juoksun 200 metrin hopeamitaliin Hayward Fieldissä tänä vuonna, ja hänet voitti vain rehottava Shericka Jackson. Hänen maanmiehensä tuotti kilpailun historian toiseksi nopeimman ajan voittaakseen kultaa. Nämä ovat standardit, jotka sinun on saavutettava, jos saat paremman sprinttikuningattaresta silloin, kun sillä on eniten merkitystä.

  Fraser Pryce voitti kultamitalin 4x100 metrin viestissä Commonwealth Gamesissa vuonna 2014
Fraser-Pryce (äärivasemmalla) kilpaili viimeksi Commonwealth Gamesissa vuonna 2014 Cameron Spencer / Getty Images

Tämä saattaa kuitenkin olla viimeinen kerta, kun näemme Fraser-Prycen pukevan tavaramerkkiä loisteliasta peruukkia 200 metrin juoksussa suuressa mestaruuskilpailussa, mutta se ei sulkenut pois mahdollisuutta kilpailla matkalla uudelleen muualla. 'Miten tulee 200 metrin juokseminen tulevissa mestaruuskilpailuissa, epäilen sitä', hän sanoi. 'Mutta sen juokseminen yksittäisenä kilpailuna timanttiliigalla tai mannerkiertueella on ehdottomasti mahdollista.'

don burton dolores tai riordan

Fraser Pryce on yksi kaikkien aikojen suurimmista urheilijoista tuotettuaan upean uran, joka sisältää kolme olympiamestaruutta, 10 maailmanmestaruuskultaa sekä voitettuaan Timanttiliigan neljässä eri tilanteessa. Hän pyrkii täydentämään vaikuttavaa ansioluetteloaan, ja hänellä on siihen mahdollisuus ensi vuoden MM-kisoissa Budapestissa ja vuoden 2024 olympialaisissa.

Fraser-Pryce paranee edelleen iän myötä, ja vaikka hänen muotonsa viittaa siihen, että Pariisin kisojen jälkeen juokseminen on selvä mahdollisuus, pikajuoksija ei halua katsoa liian pitkälle eteenpäin. 'Oletko tosissasi? Haluatko minun juoksevan yli vuoden 2024?', hän naurahti. 'Vuosi kerrallaan, sitten katsotaan kuinka asiat etenevät, et koskaan tiedä. Odotan vain ja katson mitä tapahtuu sen jälkeen sen ja sitten otamme sen sieltä.'

Katso Myös: